3 maart 2019 door Thijs in Lijstje

Soms heb je van die momenten op de ski’s, dan lijkt het wel vanzelf te gaan. Je skiet de ene na de andere perfecte bocht en zit volledig in de juiste flow. Een echt geluksmoment! Om de juiste voorwaarden te scheppen voor een droomafdaling kun je een paar maatregelen treffen. In dit weblog 8 tips voor het skiën van de perfecte afdaling.

#1. De juiste setting

Op een goed geprepareerde piste, in een prachtig decor met de juiste mensen om je heen zal je veel sneller een gelukzalig gevoel ervaren. Wanneer je helemaal in je element bent en je niet druk maakt om randzaken, ski je veel sneller in een fijne flow.

De piste helemaal voor je alleen

#2. Perfecte ski’s

Neem je ski's nog eens goed onder de loep. Past de lengte, het gebruikte materiaal en het type ski wel bij je? De ultieme pisteski is stabiel bij hoge snelheden en mag niet gaan klapperen. Daarnaast moet deze snel op jouw input en de pistecondities reageren. Soorten ski's: welke latten passen bij jou >

#3. Stel je bindingen goed af

Onderschat ook het belang van een perfect afgestelde binding niet. Om de juiste grip en een efficiënte bochteninzet te garanderen, moet de binding jouw kracht direct naar de kanten van de ski leiden. Ook wil je niet dat de binding te los staat afgesteld, met als risico dat je ongewenst uit je binding kunt klikken.

#4. Scherpe kanten

Alleen de juiste ski is niet genoeg. Deze dienen ook nog eens optimaal geprepareerd te zijn. Er mogen geen scheuren in het belag zitten, de juiste wax dient aangebracht te zijn en de kanten moet vlijmscherp zijn. Ski onderhoud: 12 tips om je materiaal in topconditie te houden >

Scherpe kanten zijn essentieel

#5. Persoonlijke skischoenen

De skischoen brengt je kracht over op de ski’s. Een efficiënte krachtsoverbrenging realiseer je alleen met een perfecte mix tussen een ideale pasvorm (binnenschoen) en een stijve buitenschoen. Skischoenen zijn zeer persoonlijk, dus laat je goed informeren en pas meerdere modellen voor je overgaat tot aankoop. Skischoenen kopen: tips >

#6. Goed zicht

Wat heb je aan het perfecte materiaal, wanneer je de piste niet kunt zien. Vooral bij hoge snelheden is een skibril essentieel. De skibril beschermt je ogen tegen kou en wind en zorgt dat je onder alle omstandigheden de piste optimaal ziet. Skibril: zo kies je de juiste >

#7. Wees in conditie

Ook jijzelf mag niet de factor zijn die het skiën van de perfecte afdaling belemmert. Zorg dat je in conditie bent door in aanloop naar de wintersport al aan ski-oefeningen te doen. Dit, samen met een goede warming-up, vermindert tevens het risico op blessures.

#8. Beheers de techniek

Je kan nog zo goed in conditie zijn, je moet natuurlijk ook weten wat je precies moet doen. Zorg dat je de techniek van korte- en lange bochten goed beheerst. Wanneer op die ene dag alle puzzelstukjes in elkaar vallen, ski jij de perfecte afdaling!

Creëer de juiste omstandigheden, om de perfecte afdaling te skiën

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen