Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: onophoudelijke sneeuwval

In de zuidelijke Alpen is het al dagen aan het sneeuwen. Aan de noordflanken valt het met de verse sneeuw wel mee. Ook vandaag houdt het nog niet op met de sneeuwval. Morgen in het noorden de meeste zon in combinatie met wat hogere temperaturen, in het zuiden kan er wederom weer zo'n 10 tot 30 centimeter vallen. Woensdag neemt de sneeuwval wat af, de bewolking blijft overheersen wat zorgt voor slechte omstandigheden in met name de Franse en Italiaanse Alpen.

Het blijft maar sneeuwen aan de zuidflank

Voorlopig houdt het nog niet op met sneeuwen in de Alpen. Pas op woensdag lijkt de sneeuw weg te gaan trekken waardoor er de komende dagen nog flink wat bij kan vallen. In de Franse Alpen vandaag wat lichte sneeuwval, zo'n 3 tot 7 centimeter. In Aosta kunnen de hoeveelheden oplopen naar 20 centimeter. Aan de noordflanken in Zwitserland schijnt van tijd tot tijd de zon en ligt de dooigrens rond 2000 meter. In Wallis en Tessin moet vandaag wel rekening gehouden worden met maximaal 20 centimeter verse sneeuw. Ook in de Italiaanse Alpen en Zuid-Tirol slechte omstandigheden, flinke perioden met sneeuwval waardoor er in totaal 30 centimeter kan vallen. In het noorden van Oostenrijk en Zuid-Duitsland schijnt geregeld wel de zon.

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.