15 juni 2019 door Miranda in Tips

Wintersporters reizen in de koudste maanden van het jaar massaal af naar de Alpen om lekker te snowboarden, skiën en te genieten van de besneeuwde bergen. Nu zijn er natuurlijk ook veel mensen die in de zomer naar de Alpen op vakantie gaan, maar er is ook een grote groep wintersporters die nog nooit in de zomer in de bergen zijn geweest. En dat is eigenlijk zo jammer! Maar wist je dat de Alpen ook in de zomer geweldig zijn? In dit artikel 7 redenen om ook eens in de zomer naar de Alpen te gaan.

#1. De Alpen zijn waanzinnig mooi in de zomer

De belangrijkste reden is dat de Alpen in de zomer minstens zo mooi zijn als in de winter. Misschien zelfs wel mooier… Hoe dat komt? Door de vele verschillende kleuren. Groene Alpenweides, velden van bloemen, rotspartijen. De uitzichten zijn zowel in het dal als op de berg waanzinnig mooi.

#2. Te gekke actieve sporten

Dol op skiën? Dan weet ik zeker dat je downhill mountainbiken ook geweldig vindt! Met de skilift omhoog en op de fiets over uitdagende trails weer de berg af. Het gevoel is minstens net zo goed als skiën en veel kenmerken zijn gelijk: sturen, evenwicht, centrale houding… Alleen het vallen is iets pijnlijker. Daarnaast kun je raften op wild water, rodelen, een klimpark bezoeken, op een step of een mountainboard de berg af en nog veel meer! 10 zomeractiviteiten om skifit te blijven >

Downhill mountainbiken in Sölden
Houd je van skiën in Sölden? In de zomer zijn hier geweldige downhill tracks voor mountainbikers.

#3. Kaiserschmarrn en Schnitzel smaken het hele jaar goed

Die heerlijke specialiteiten in de Alpen als Schnitzel, Kaiserschmarrn, Apfelstrudel, Tartiflette en kaasfondue zijn in de zomer echt net zo lekker als in de winter. Op het terras van een gezellige berghut in het zonnetje, hoe fijn is dat?

#4. Die gezellige berghut in de zomer bezoeken

Heb jij een favoriete berghut in een skigebied? De meeste berghutten zijn ook in de zomer geopend en de sfeer is er dan ook super. Wandelaars, mountainbikers of mensen die gewoon komen genieten van het mooie warme weer zorgen voor veel gezelligheid. Het is erg leuk om de berghut in de zomer te bezoeken, laat je verrassen door het verschil en de omgeving die je kent uit de winter!

Uitzicht op een berghut
Die knusse berghut is in de zomer ook super leuk!

#5. Kids vinden het geweldig

Hebben jouw kinderen genoten van het prachtige kinderland in de winter? Neem ze dan in de zomer ook eens mee naar de bergen. Op diverse plaatsen in de Apen, waaronder Serfaus-Fiss-Ladis en SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental zijn fantastische speelplaatsen. Eigenlijk zijn het bijna natuurlijke attractieparken op de berg, waar ze zich de hele dag vermaken, terwijl jij lekker onderuit ligt op een ligstoel in de zon of een rondje meegaat op de tokkelbaan.

#6. Als het te warm is, zoek je het gewoon hogerop

Ben jij zo iemand die het niet prettig vindt als het te warm is? Dan zit je in de bergen helemaal goed. Wanneer het in het dal bijvoorbeeld 25 of 30 graden is en je puft van de hitte, dan stap je gewoon in de berglift en ga je lekker de berg op. Stelregel is dat het per 1000 meter dat je stijgt ongeveer 6 graden koeler wordt. Natuurlijke airco dus!

Vlot in een bergbeleveniswereld
Kids vermaken zich prima in de bergen, zeker in dit soort fantastische speelparken

#7. Rust

In de winter kan het in skigebieden soms behoorlijk druk zijn. Iedereen beweegt zich op dezelfde vierkante kilometers, staat op dezelfde pistes en zit in dezelfde liften. In de zomer heb je kans ook andere delen van de berg te bezoeken. De plekjes waar weinig mensen komen. Hier kun je genieten van de natuur en de rust. Zonder kans op lawines ;-).

Ga jij deze zomer op vakantie naar de Alpen? Laat een reactie achter!

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.