1 juni 2019 door Thijs in LijstjeAlgemeen

De zomer staat voor de deur en die is altijd alweer voorbij voor je er erg in hebt. Vervolgens moet de wintersport geboekt worden en het lichaam in conditie raken voor het weekje naar de sneeuw. Wanneer je je lichaam deze zomer in conditie houdt, gaat dat een stuk makkelijker. In dit weblog hebben we 10 zomeractiviteiten op een rijtje gezet waarmee je straks, als de pistes weer wit kleuren, fit genoeg bent om direct weer op de ski’s te staan. Van trailrunning tot zandskiën, zo blijf je in shape om te skiën!

#1. Mountainbiken / wielrennen

Mountainbiken en wielrennen vertonen meer overeenkomsten met skiën dan je misschien zal denken. Je beenspieren worden getraind en je core stability, rompstabiliteit, neemt toe. Daarnaast is het goed voor je conditie en heeft de inspanning weinig impact op je knieën. En ga in de zomer eens een keer mountainbiken of wielrennen in de Alpen, ook dan zijn de bergen prachtig!

Mountainbiken in Livigno

 

#2. Rolskiën

Rolskiën is te vergelijken met langlaufen, maar wordt uitgevoerd op ski’s met wieltjes eronder. Rolski’s zijn korter dan normale ski’s, zo’n 60 cm, en hebben een wieltje aan de voor- en achterzijde. Er kan op iedere ondergrond gerolskied worden en de stokken hebben een scherpe punt, maar geen teller. Leuk om deze zomer eens te proberen!

#3. Beachvolleybal

Op het strand kun je ook tal van sportieve activiteiten ondernemen. Tijdens een potje beachvolleybal train je je benen, behendigheid en conditie. En na je in het zweet gewerkt te hebben, biedt de zee verkoeling!

#4. SUP

Ook tijdens stand up paddling, kortweg SUP, train je je core optimaal. En heb je het suppen helemaal te pakken, dan kun je op de plank ook nog wat yoga poses oefenen. Suppen houdt je fit, ziet er cool uit en is een ideale workout tijdens warme zomerdagen.

Suppen in Livigno

#5. Wandelen / trailrunning

Trailrunning, off-road hardlopen over smalle paadjes, is super intensief en vergt de nodige balans. Je gebruikt diverse spiergroepen en bovendien is de zachte ondergrond beter voor je gewrichten dan een harde ondergrond. Is trailrunning een beetje too much voor jou, dan kun je natuurlijk ook gewoon gaan wandelen. Ook zo onderhoud je je conditie en hoef je aan het einde van de zomer niet op nul te beginnen.

#6. Waterskiën

Ski’s onder je voeten, zijn ski’s onder je voeten! Waterskiën kan achter een boot of op een kabelskibaan. De ski’s zijn een stukje breder dan in de sneeuw en uit het water omhoogkomen vergt in het begin even wat oefening. Wanneer dit is gelukt en je stabiel op de ski’s staat kun je beginnen met het maken van bochtjes of zelfs proberen om op één ski door het water te gaan.

#7. Klimmen

Klimmen is de ultieme manier om je volledige lichaam in conditie te houden. Je gebruikt spieren waarvan je niet wist dat je ze had en naar verloop van tijd word je sterker en sterker. Als de zomer straks voorbij is, is jouw lichaam helemaal klaar voor het wintersportseizoen.

Klimmen in de bergen van Tirol

#8. Indoor skiën

Waar blijf je nou beter mee in conditie voor skiën, dan met skiën!? Diverse skihallen in Nederland zijn in de zomer gewoon geopend, waardoor je hier ook tijdens tropische dagen aan je skitechniek kunt werken. Het is even omschakelen, maar wanneer je eenmaal op de ski’s staat ben je helemaal vergeten dat men buiten in korte broek loopt.

#9. Ski oefeningen

Met ski oefeningen kun je niet vroeg genoeg beginnen! Met ski oefeningen bereid je je lichaam optimaal voor op de wintersport. Je spieren raken op deze manier alvast gewend aan de inspanning die ze op de ski’s moeten leveren. Met 5 ski oefeningen in 20 minuten doe je al een zeer complete wintersport workout.

#10. Zandskiën

Wist je dat je ook gewoon kunt skiën op zand? Je zult er in Nederland voor naar de duinen moeten, maar dan heb je toch even het échte skigevoel. Zandskiën is qua skitechniek niet te vergelijken met skiën door de sneeuw. Je moet veel meer kracht geven en bochten draaien gaat een stuk zwaarder. Gebruik niet je nieuwste ski’s want je bindingen worden niet blij van al dat zand.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.