21 maart 2018 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

Skiër op de piste in Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis is een populair skigebied bij veel wintersporters. Vooral families voelen zich hier erg thuis. Er zijn leuke kinderlanden en allerlei activiteiten mogelijk. Maar uiteraard zullen ook stellen en vriendengroepen zich hier helemaal vermaken. Met 214 pistekilometers valt er genoeg te ontdekken en zijn allerlei mooie dagtochten mogelijk. Tussen de middag zijn er genoeg leuke restaurantjes waar je kunt lunchen en aan het einde van de dag is après-ski mogelijk. Snowplaza heeft Serfaus-Fiss-Ladis zelf bezocht en laat je in dit weblog zien hoe dat is.

#1. Een veelzijdig skigebied

Serfaus-Fiss-Ladis is een veelzijdig en sneeuwzeker skigebied. Je vindt hier maar liefst 214 kilometer aan pistes. Het hoogste punt in het skigebied is de 2828 meter hoge Masnerkopf. Op veel punten in het skigebied geniet je van prachtige uitzichten op de dorpen of de omliggende bergwereld.

Uitzicht vanaf de piste op Fiss

#2. Pistes hoog op de berg en tussen de bomen

Serfaus-Fiss-Ladis is een weids skigebied. De pistes liggen hier zowel tussen de bomen, als ver daarboven.

Skiën boven de boomgrens in Serfaus-Fiss-Ladis

#3. Een ideaal skigebied voor families

Het skigebied staat bekend als echte familiebestemming. In de twee kinderlanden, Kinderschneealm en Berta's Kinderland, leren kleine kinderen de beginselen van het skiën. Er zijn veel faciliteiten en allerlei leuke activiteiten mogelijk.

Een skiklasje op de piste in Serfaus-Fiss-Ladis

#4. Al kan leren skiën soms best zwaar zijn voor zo'n klein hummeltje...

De kinderen worden begeleid door skileraren en leraressen in verschillende talen. In de meeste gevallen leren de kleintjes skiën in hun eigen taal. Samen doen ze leuke spelletjes en oefenen ze op de ski's. En dat kan af en toe best zwaar zijn...

Klein kind op ski

#5. Mascotte Murmli is er voor de steun

Mascottes Murmli en Berta zijn er voor de steun. Ze maken grapjes, dansen in het rond en zorgen dat het kleine dipje van hierboven snel verdwijnt.

Mascotte Murmli in Serfaus-Fiss-Ladis

#6. Je komt overal klasjes tegen

En hebben de kinderen het skiën een beetje onder de knie? Dan kunnen ze de rest van het skigebied verkennen. De heerlijke brede pistes zijn een paradijs om op te oefenen.

Brede pistes met klasjes in Serfaus-Fiss-Ladis

#7. Een fijn skigebied voor beginners

Het merendeel van de pistes in Serfaus-Fiss-Ladis is rood (123 km). Toch kun je hier ook als beginner prima uit de voeten. Er zijn voldoende lesmogelijkheden voor alle leeftijden en niveaus.

Beginner op de babyweide in Serfaus-Fiss-Ladis

#8. Geniet van brede pistes

Veel pistes in het skigebied zijn heerlijk breed. Beginners kunnen hier goed oefenen op hun skitechniek en gevorderden kunnen er goed op carven.

Brede piste Serfaus-Fiss-Ladis

#9. Je kunt mooie dagtochten skiën

Je kunt in Serfaus-Fiss-Ladis allerlei mooie dagtochten skiën en zo iedere dag een ander deel van het skigebied verkennen.

Pistekaart met skiër in Serfaus-Fiss-Ladis

#10. Geniet vaan een aantal heerlijke afdalingen

In Serfaus-Fiss-Ladis vind je een aantal heerlijke afdalingen. Een tip is de Arrez-Non-Stop. De piste start vanaf de 2770 meter hoge Pezid en voert naar het beginstation van de Moosbahn en Pezidbahn. Uiteraard moet je, voordat je aan de afdaling begint, even genieten van het uitzicht.
Ook deze heerlijke pistes mogen niet worden overgeslagen >

Skiër bij het pistebordje van de Arrez-Non-Stop

#11. Heerlijke zoetigheden bij de Zirbenhütte

Een Apfelstrudel met vanillesaus is heerlijk, maar soms wil je ook wel even iets anders. Een tip is om een bezoek te brengen aan de Zirbenhütte. Je kunt hier heerlijke taartjes bestellen.

Taart Zirbenhütte

#12. Allerlei leuke berghutten

In skigebied Serfaus-Fiss-Ladis heb je meer dan voldoende keuze aan leuke berghutten. Bij mooi weer kun je plaatsnemen op de terrassen en anders lekker binnen.
Tips voor leuke berghutten vind je hier >

Op het terras van de Zirbenhütte

#13. Prachtige uitzichtpunten

Op meerdere punten in het skigebied kun je genieten van prachtige uitzichten. Ook vind je speciale uitzichtpunten in het skigebied, zoals bijvoorbeeld de Z1- en P1 uitzichtplatformen.
Bekijk hier de mooiste uitzichtpunten >

Uitzichtpunt in Serfaus-Fiss-Ladis

#14. Neem een camera mee tijdens het skiën

Zoals al eerder genoemd: het uitzicht is op meerdere punten prachtig. Vergeet je camera niet mee te nemen en stop tussendoor even om een foto te maken van de omgeving.

Skiër maakt een foto van het uitzicht in Serfaus Fiss Ladis

#15. Je kunt er heerlijk eten

Naast de bekende Oostenrijkse gerechten, zoals Kaiserschmarrn, Tiroler Gröstl en Käsespätzle, kun je in Serfaus-Fiss-Ladis ook terecht voor meer internationaal georiënteerde maaltijden. Bijvoorbeeld dit heerlijke bordje met gebakken vis en friet van zoete aardappel bij de Seealm.

Fish & Chips in Serfaus-Fiss-Ladis

#16. Drie gezellige dorpen om te overnachten

Als je op wintersport gaat naar Serfaus-Fiss-Ladis, dan kun je overnachten in de drie gelijknamige dorpen. Serfaus is de grootste en de drukste van de drie en Fiss en Ladis zijn iets kleiner en rustiger. Alle drie de dorpen zijn gezellig en sfeervol.

Dorp in Serfaus-Fiss-Ladis

Heb jij Serfaus-Fiss-Ladis wel eens bezocht? Laat een reactie achter!

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen