20 december 2017 door Florien in 'Tips''

uitzichtpunten in Serfaus-Fiss-Ladis

(Foto: © danielzangerl.com)

Skigebied Serfaus-Fiss-Ladis ligt op een hoogplateau boven het Inndal in Tirol. Je hebt hier toegang tot 214 pistekilometers. De pistes reiken tot een maximale hoogte van 2820 meter en dat betekent niet alleen sneeuwzekerheid, maar ook genieten van schitterende uitzichten. Tijdens het skiën kom je meerdere punten tegen waar het de moeite waard is om even te stoppen. Bij helder weer kun je kilometers ver kijken en allerlei indrukwekkende bergpanorama’s bewonderen. In dit weblog hebben we de mooiste uitzichtpunten in Serfaus-Fiss-Ladis voor je op een rijtje gezet.

#1. De Masnerkopf

Helemaal links op de pistekaart ligt de 2828 meter hoge Masnerkopf. Dit is tevens het hoogste punt van het skigebied. Vanaf hier heb je onder andere uitzicht op de 3036 meter hoge Hexenkopf en tal van andere bergtoppen. Er is geen officieel platform, maar het is meer dan de moeite waard om, nadat je uit de Masnerkopfbahn bent gestapt, even stil te staan en te genieten van het uitzicht.

De Masnerkopf

(Foto: Serfaus-Fiss-Ladis)

#2. De Zwölferkopf en het Z1 uitzichtplatform

In Serfaus-Fiss-Ladis vind je twee officiële uitzichtplatformen. Eén daarvan is te vinden op de top van de 2596 meter hoge Zwölferkopf. Je bereikt het platform met de Almbahn, welke je helemaal rechts op de pistekaart kunt vinden. Vanaf het platform heb je onder andere uitzicht op de hoogste bergen van Duitsland, Tirol en Italië. Er is een handige kaart waarop de namen van de bergen staan. Nadat je van het uitzicht hebt genoten, kun je via een aantal pistes en korte skiroutes afdalen.

De Zwölferkopf en het Z1 uitzichtplatform

(Foto: © Bergbahnen Fiss, Foto Mäller)

#3. De Schönjöchl

De Schönjöchl ligt in Ladis en heeft een hoogte van 2509 meter. Het uitzichtpunt is te bereiken met de Sonnenbahn vanuit Ladis en de Schönjochbahn vanuit Fiss. Nadat je de omliggende bergpanorama hebt bewonderd, kun je via de 7,2 kilometer lange rode Frommesabfahrt terug skiën naar het middenstation van de Sonnenbahn.

De Schönjöchl

(Foto: Serfaus-Fiss-Ladis)

#4. De Pezid en het uitzichtplatform P1

Een ander uitzichtplatform dat je in Serfaus-Fiss-Ladis kunt bezoeken is P1. Je vindt dit platform op de 2770 meter hoge Pezid, helemaal links op de pistenkaart. Om er vanuit Serfaus te komen, moet je eerst een leuke tocht skiën. Je hebt vanaf hier onder andere uitzicht op de Masnerkopf. Na afloop kun je via de zwarte Pezidabfahrt en de blauwe Arrez-Non-Stop terug skiën naar het dalstation van de Moosbahn.

Pezid en het uitzichtplatform P1

(Foto: Serfaus-Fiss-Ladis, Andreas Kirschner)

#5. De Lazid

De 2374 meter hoge Lazid ligt in Serfaus. Vanuit het dorp is dit uitzichtpunt te bereiken met de Lazidbahn. Geniet van het uitzicht op de omliggende bergtoppen en een aantal pistes. Vanaf hier zijn ook tip 1 en 4 gemakkelijk bereikbaar. Ski via een rode of zwarte piste naar het beginstation van de Scheidbahn. Neem deze omhoog en ski via de Moosabfahrt naar het beginstation van de Pezidbahn. Deze brengt je naar P1. Heb je P1 bezocht, dan kun je verder skiën naar de Masnerkopf. Tip: breng daarna een bezoek aan berghut Monte Mare voor een lekkere lunch of korte pauze.

De Lazid

(Foto: Serfaus-Fiss-Ladis)

Meer informatie over Serfaus-Fiss-Ladis en de uitzichtpunten vind je hier >

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen