Skip to navigation Skip to main content

De beste berghutten in Serfaus-Fiss-Ladis

(Foto: © www.foto-mueller.com)

Het familievriendelijke skigebied Serfaus-Fiss-Ladis telt 214 kilometer aan pistes. Omdat het skigebied op een hoogplateau ligt en reikt tot 2820 meter hoogte, is sneeuwzekerheid gegarandeerd. Naast de vele rode pistes vind je hier glooiende blauwe en pittige zwarte afdalingen. Ook zijn er een aantal leuke kinderlanden. Verspreid in het skigebied vind je tal van leuke berghutten waar je iets kunt eten of drinken. Lekker met het zonnetje op het terras of gezellig knus met z’n allen binnen. Omdat de keuze groot is, heb ik in dit weblog de leukste berghutten in Serfaus-Fiss-Ladis voor je op een rijtje gezet.

#1. Seealm Hög

De Seealm Hög ligt halverwege rode piste 92 (Waldabfahrt) en vlakbij het middenstation van de Alpkopfbahn. Daarmee is deze berghut niet alleen op ski’s, maar ook te voet (en met de gondel) bereikbaar. Dankzij de open bouw en grote ramen kun je overal genieten van een uitzicht op het meer en de omringende bergwereld. Op de menukaart vind je Oostenrijkse gerechten, maar ook internationale smaken. Er zijn een aantal visspecialiteiten te bestellen en ook heb je een brede keuze in vegetarisch of vegan. Proef vooral de zoete aardappel frietjes en Fish & Chips. Ook de Apfelstrudel met (veel) vanillesaus is erg aan te raden.

(Foto: © Seilbahn Komperdell Serfaus)

#2. Zirbenhütte

De Zirbenhütte ligt halverwege de Zirbenabfahrt (rode piste 23). Het is een grote, maar traditionele berghut. Zowel binnen als aan de buitenkant van de hut vind je veel bijzondere details in het hout. De hut is gezellig ingericht. Her en der staan open haardjes waarbij je even kunt opwarmen tijdens een warme dag. De Zirbenhütte heeft een groot zonneterras en een speciale stube. Je wordt bediend en je kunt kiezen uit tal van gerechten. Zo kun je salades met kip of gamba’s bestellen, een brood gevuld met Raclette kaas, plateaus met vleeswaren, soep en diverse vlees- en groentegerechten.

#3. Monte Mare

Monte Mare is een moderne berghut op de Masnerkopf. Bijna alles is van glas en dat is gedaan met een reden. Je kunt hier namelijk genieten van een fantastisch uitzicht op de omliggende bergwereld. Neem plaats in het luxere gedeelte met bediening of kies voor selfservice. Veel gerechten staan in het teken van de bergen en de zee. Zo kun je hier niet alleen vlees- en groentegerechten bestellen, maar ook vis en oesters. Een ander leuk weetje is dat je bij Monte Mare een diner tijdens zonsondergang kunt boeken. Terwijl iedereen terug is geskied naar het dal, geniet jij bovenop de berg van lekker eten en een fantastisch uitzicht.

#4. Crystal Cube

Eén van de meest bijzondere berghutten in Serfaus-Fiss-Ladis is de Crystal Cube. Dit vierkante glazen gebouw staat boven op de 2596 meter hoge Zwölferkopf. De omliggende bergen worden weerspiegeld in het glas en dat geeft een bijzonder tintje aan de kubus. De Crystal Cube is een luxe restaurant, waar je een champagneontbijt of lunch kunt nuttigen. Reserveren is echter wel noodzakelijk, want je kunt met maximaal 8 personen tegelijk naar binnen . Proef de culinaire hoogstandjes onder het genot van een goed glas wijn.

(Foto: © Bergbahnen Fiss-Ladis, Müller)

#5. Lassida

Berghut Lassida ligt op 2351 meter hoogte, vlakbij het bergstation van de Lazidbahn en zwarte piste 126 (Tscheinabfahrt). Lassida heeft een gezellige en traditionele uitstraling. De hut bestaat voor een groot deel uit hout en heeft een heerlijk zonneterras waar je kunt genieten van het uitzicht op de omringende bergen. Op het menu van het zelfservicerestaurant vind je veel gerechten die zijn gemaakt van producten van lokale boeren of uit de regio. Een echte tip is de huisgemaakte pizza.

#6. Familierestaurant Sonnenburg

Onderaan rode piste 7 en vlakbij Bertas Kinderland ligt Familierestaurant Sonnenburg. De berghut heeft een moderne, maar toch ook traditionele uitstraling met veel hout en steen. Het leuke is dat je vanaf het grote zonneterras kunt kijken naar de kleintjes in het kinderland. Sonnenburg is ingedeeld in meerdere ruimtes. Er is bijvoorbeeld een lounge, maar ook een speciaal gedeelte voor families. Je geniet hier van heerlijke Tiroler gerechten en pizza’s. De kinderen kunnen naar de speciale kinderbioscoop.

(Foto: © Serfaus-Fiss-Ladis)

Wat is jouw favoriete berghut in Serfaus-Fiss-Ladis?

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.