Skip to navigation Skip to main content

Trentino: wintersport voor lekkerbekken

1593 - Trentino: wintersport voor lekkerbekken (1)

Iedere wintersporter heeft zo z’n eigen voorkeuren. Sommige wintersporters kiezen voor een klein Frans appartementje direct aan de piste, zodat je tussen de middag even kan lunchen met een zelfgemaakt baguette. Anderen nemen juist de tijd om heerlijk uitgebreid te lunchen in een berghut. Behoor jij tot de laatste categorie? Lees dan snel verder!

Wintersport en lekker eten

Voor mij is wintersport en lekker eten altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden geweest. Als student bivakeerde ik met vrienden in het kleinste kippenhok, maar op eten werd nooit bezuinigd. Maar sinds ik in Italië (Trentino) heb gewoond ben ik natuurlijk helemaal gruwelijk verwend geworden qua eten. Sinds ik weer in Nederland woon neem ik de kaas, salami, spek en wijnen uit Trentino, in grote getale, mee naar Nederland. En die vinden altijd gretig aftrek bij familie en vrienden!

Leven om te eten

Italianen eten niet om te leven, maar leven om te eten. Dus ook als je aan het skiën bent moet er goed en lekker gegeten worden. Het lekkerste wintersport-eten vind je wat mij betreft dan ook in Trentino. Voorbij Zuid-Tirol praat en kookt men Italiaans! Stevig “bergvoedsel” gemaakt van pure ingrediënten, zoals bv. canederli. Maar ook een goede klassieke spaghetti Bolognese vind je bijna op iedere kaart. Net als heerlijke (plaatselijke) wijnen, zoals de Marzemino.

Gezellige berghutten

Langs bijna iedere piste in Trentino vind je wel een gezellige berghut. Lekker in het zonnetje op het terras genieten van een verse, in de houtoven gebakken, pizza. Of als het sneeuwt heerlijk knus binnen bij de kachel een stoofpotje met polenta. Dat geeft mijn wintersportdag toch net even dat beetje extra.

Vraag niet naar het recept

Ook in de hotels in Trentino eet je ’s avonds over het algemeen geweldig. Je hoeft echt niet een 5-sterren hotel te boeken om lekker te eten. In een 2-sterren hotel met halfpension wordt je al verrast met de lekkerste maaltijden, simpel en erg lekker. Vaak staat oma of mama nog in de keuken in de potten te roeren! Je mag best een kijkje in de keuken nemen, maar vraag niet naar het recept.

Over een paar weken ga ik naar een ander deel van Italië, ik ben benieuwd of het eten daar net zo lekker is als in mijn vertrouwde Trentino!

Meer informatie over wintersport in Trentino >>

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.