Skip to navigation Skip to main content

Tips voor families in de Salzburger Sportwelt

12554 - Tips voor families in de Salzburger Sportwelt (1)

Met ruim 220 kilometer aan pistes is de Salzburger Sportwelt een grote naam in de wintersportwereld. Het skigebied bestaat uit meerdere deelskigebieden, waarvan een aantal met elkaar verbonden zijn. Daartussen vind je allerlei leuke dorpen, met elk hun eigen kenmerken en karakter. Van het bruisende Flachau, tot het rustige en familievriendelijke Filzmoos. De Salzburger Sportwelt is een ideaal gebied voor families met kinderen. In de verschillende deelskigebieden en dorpen vind je tal van faciliteiten voor kinderen van alle leeftijden. In dit weblog geven we je een aantal tips.

#1. De Family Run op de Shuttleberg

Kleinarl is een leuk skigebied voor families met (kleine) kinderen. Het kleine, maar overzichtelijke skigebied heeft tal van leuke activiteiten te bieden. Zo ook de speciale skitocht voor het hele gezin. De tocht is 19 kilometer lang en neemt je mee langs 19 verschillende ‘Crazy Doll’ stations. Bij ieder station moet je inchecken. Heb je alle stations gepasseerd, dan krijgen de kids een Crazy Doll stickeralbum met stickers.

(Foto: © Ski amadé)

#2. Rodelen

In de Salzburger Sportwelt vind je meerdere rodelbanen. Er zijn niet alleen natuurlijke rodelbanen, maar ook coasters. Tips zijn: rodelbaan Königslehen in Radstadt (lengte: 6 km, overdag en ’s avonds geopend), rodelbaan Lucky Flitzer (downhill coaster, lengte: 1,1 km) en rodelbaan Brennhütte und Munzenhof (1,9 km).

#3. De crossrun in Kleinarl

In Kleinarl ligt het 1,5 km lange Absolut Park. Dit grote funpark helpt jong en oud om al hun freeride dromen waar te maken. Een onderdeel van het funpark is de crossrun. Deze speciale snelheidspiste is dan wel van Euro- en Wereldcup niveau, toch is deze piste zo ontwikkeld dat bijna iedereen met een gemiddelde techniek er van af kan dalen. Perfect dus voor stoere tieners die de hele dag wedstrijdjes willen skiën.

#4. Het easy snowpark in Zauchensee

In Zauchensee vind je een speciaal snowpark voor de hele familie. Het snowpark is zo gemaakt dat de obstakels goed te doen zijn voor stoere kids en hun ouders. De kinderen kunnen hier oefenen op hun eerste sprongen in de sneeuw, terwijl jij als ouder vol trots naar ze kunt kijken of vrolijk met ze meedoen.

(Foto: © Ski amadé)

#5. Wagrains Winterwelt

Vlakbij het middenstation van de Grafenberg Express in Wagrain, ligt Wagrains Winterwelt. Dit leuke kinderland met magische tapijten, touwen en andere obstakels is perfect voor de eerste meters in de sneeuw. De kinderen mogen de dieren in de sneeuwgrotten voeren en spelen in de ‘rieeeeesigen iglo’. Als ouder kun je al hun kapriolen bekijken.

#6. Fichtelland in Altenmarkt

In het deelskigebied van Radstadt en Altenmarkt ligt een uniek stukje bos. Je vindt dit bos vlakbij het dalstation van de Hochbifangbahn. In het Fichtelland groeien bijzondere sparren met speciale vaardigheden. ’s Winters schieten zij namelijk vuurkegels op de grond en daardoor ontstaan bijzondere wezentjes: de Fichtels. Ga met de kinderen op ontdekkingstocht over het bospad en wie weet spotten jullie wel één van de wezentjes!

#7. Schaatsen in St. Johann im Pongau

Schaatsen is een leuke activiteit voor na het skiën. In St. Johann im Pongau ligt een kunstmatige (onoverdekte) schaatsbaan. De baan is dagelijks van 13.30 tot 16.00 uur geopend. Iedere zaterdag vindt er van 19.00 tot 21.00 uur een schaatsdisco plaats. Schaatsen kunnen gehuurd worden bij de baan.

(Foto: © Ski amadé)

Overnachten in Zauchensee, Filzmoos of Kleinarl

Als je met de familie op wintersport gaat naar de Salzburger Sportwelt, dan heb je de keuze uit 9 verschillende dorpen waar je kunt overnachten. Vooral Zauchensee, Filzmoos en Kleinarl zijn zeer geschikt voor families. Filzmoos ligt het meest afgelegen van de drie en is een gemoedelijk dorpje. Je hebt hier toegang tot zo’n 10 km aan pistes en een leuk kinderland. Kleinarl is een klein en oud dorpje dat op 1014 meter ligt. Het skigebied van Kleinarl biedt veel leuke activiteiten voor families in de sneeuw. Zauchensee heeft de meeste pistes van de drie en biedt daarmee ook meer uitdaging. Perfect voor een wintersport met iets oudere kinderen, maar ook als de kinderen op les zijn en je als ouder lekker wilt gaan skiën.

Salzburger Sportwelt: onderdeel van de Ski amadé

Skigebied Salzburger Sportwelt is onderdeel van één van de grootste skiregio’s in de Alpen, de Ski amadé. Je vindt hier meer dan 760 kilometer aan pistes, verdeeld over 5 skigebieden. Naast de Salzburger Sportwelt zijn dat: Schladming-Dachstein, Gastein, Großarltal en Hochkönig. Ook het laatste skigebied uit het rijtje is uitermate geschikt voor families. Het is mogelijk om alle 5 de skigebieden met één skipas te skiën.

(Foto: © Ski amadé)

Heb jij nog tips voor families in de Salzburger Sportwelt? Laat het ons weten in een reactie!

Nog meer tips voor families:

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.