14 november 2017 door Nick in 'Familie/kinderen''

les gets dorp

Les Gets is een échte familiebestemming. Niet voor niets heeft het dorp het label 'Famille Plus' ontvangen. In tegenstelling tot veel andere Franse dorpen is Les Gets authentiek en gezellig. Geen hoogbouw hier, maar mooie houten chalets. Dit komt allemaal door de historie in de bosbouw van Les Gets. De hele familie kan zich uitstekend vermaken in het dorp dat zich in Les Portes du Soleil bevindt. Overdag heerlijk skiën in het overzichtelijke deelgebied en 's avonds gezellig samenzijn in een van de gemoedelijke accommodaties. Willen jullie nog de deur uit? Er zijn tal van gezellige bars en restaurants. Les Gets is een echte familiebestemming.

Pistetip: Le Territoire du Grand-Cry

Wanneer je met jonge kinderen op wintersport bent in Les Gets, is Le Territoire du Grand-Cry erg leuk. Het is alsof je kind zich even in het Wilde Westen begeeft. Dit gedeelde bestaat uit tipi’s en andere attributen die je normaal gesproken alleen in een indianendorp terugvindt. Kinderen kunnen hier bijvoorbeeld slalommen tussen obstakels door. Wat is er mooier dan je kinderen plezier zien hebben in het skiën? In deze omgeving vind je ook een piste die volledig in het thema staat van chocoladeproducent Milka. Op “de paarse piste” vind je levensechte Milka koeien, een proefgedeelte wat voor zich spreekt en diverse ski-obstakels.

Ingang

Wanneer je eenmaal met je kinderen door Le Territoire du Grand-Cry skiet, willen ze niet meer anders (Foto: © Lesgetstv)

Activiteiten naast het skiën: schaatsen en ski joëring

In Les Gets hoef je je naast het skiën geen seconde te vervelen. Er zijn verschillende activiteiten te doen voor de hele familie. In Les Gets vind je een ijsbaan, dus vergeet je schaatsen niet mee te nemen! Verder kun je je wagen aan ski joëring. Bij ski joëring word je door een paard voortgetrokken, terwijl jij op ski’s staat. In de avonduren of bij erg slecht weer kun je er voor kiezen om te gaan bowlen. In Les Gets is overigens het Musée de la musique mécanique gevestigd. Dit is een museum met meer dan 750 oude Europese muziekinstrumenten. De instrumenten werken allemaal nog.

Ski Joering

Ski joëring, een super unieke ervaring op ski's (Foto: Ski Joering-Les Portes du Soleil)

Restauranttip: La Pela

Het gastvrije restaurant La Pela is uitermate geschikt voor families. Met de hele familie van een fondue of een andere heerlijke maaltijd genieten kan hier. Voor gezinnen met kinderen past het restaurant zich graag aan. Over een kinderstoel of kinderportie wordt niet moeilijk gedaan. Chalet De La Croix Blanche is een ideaal pisterestaurant voor het hele gezin. Het restaurant ligt in Les Chavannes, het eindpunt van de kinderafdaling Le Territoire du Grand-Cry. Met de liften vanuit het dal is het restaurant ook direct bereikbaar.

Pistehut

Pisterestaurant Chalet De La Croix Blanche is een aanrader voor de hele familie (Foto: © Chalet De La Croix)

Kinderland: Piou Piou Club

De Piou Piou Club bevindt zich in het dal van Les Gets. Het kinderland is volledig ingericht voor kinderen tussen de drie en zes jaar oud. Ze kunnen hier heerlijk spelen en hun eerste meters op de ski’s maken. Bij Piou Piou vindt de helft van de spelactiviteiten buiten plaats en de helft binnen. Zo leert je kind langzaam kennis maken met de sneeuw. De mascotte draagt dezelfde naam als de skischool: Piou Piou. Wanneer kinderen iets meer gevorderd zijn, kunnen ze hun hart ophalen op de eerder genoemde piste: Le Territoire du Grand-Cry.

Piou Piou

Mascotte Piou Piou maakt de kinderen blij (Foto:© ESF Les Gets)

Accommodatietip: Hôtel Alpina

Hôtel Alpina is een driesterrenhotel wat uitermate geschikt is voor families. Je vindt hier ruime en nette familiekamers. Kinderen kunnen hier heerlijk in de speelkamer van het hotel spelen. Hier kunnen ze spelen op één van de arcade-games, tafelvoetballen of airhockeyen. Terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn, kan jij opwarmen bij de open haard met een drankje. Tot rust komen in de spa van het hotel behoort ook tot de mogelijkheden. Met een zwembad, jacuzzi, sauna en stoomcabine kun je prima genieten. Kinderen mogen natuurlijk ook gebruik maken van het zwembad.

bedden

Comfortabele familiekamers in Hôtel Alpina (Foto:© Hôtel*** Alpina)

Wat maakt Les Gets nou zo familievriendelijk?

Les Gets heeft het label 'Famille Plus' ontvangen en dat is geheel terecht. Voor jong en oud is er genoeg te beleven in Les Gets. Aan kinderen wordt hier extra veel aandacht besteed. Daarnaast kun je flink profiteren van “family deals”: korting op hotels, skipassen en skilessen. Over het algemeen is het gebied niet super uitdagend, waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Voor de extra uitdaging moet je uitwijken naar Morzine, waar je toegang hebt tot de rest van het skigebied Les Portes du Soleil.

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen