Skip to navigation Skip to main content

Favorieten van kinderen in Nauders am Reschenpass

11320 - Favorieten van kinderen in Nauders am Reschenpass (1)

Nauders am Reschenpas is een fijne wintersportbestemming vlakbij de Italiaanse grens. Sinds dit jaar is er een verbond gekomen tussen de skigebieden Nauders, Schöneben, Haideralm, Watles, Trafoi en Sulden am Ortler. Dat betekent dat je vanaf nu met 1 skipas geniet van 211 kilometer aan pistes in twee landen. Beter bekend als de ‘Zwei Länder Skiarena’. Nauders am Reschenpass is de place-to-be voor het hele gezin. Families met kinderen van alle leeftijden zullen hier een fijne wintersport beleven. Het piste aanbod is veelzijdig, er zijn voordelige familieskipassen en tal van leuke activiteiten te ondernemen. In dit weblog geef ik je een aantal tips.

#1. Het familie snowpark

In het skigebied Bergkastel Nauders ligt een snowpark dat speciaal is ontworpen voor families met kinderen. Stoere kids kunnen hier oefenen op hun eerste 360’s, slides en sprongen. Vergeet geen foto- of videocamera, want de eerste stunts van jouw kleintje moeten natuurlijk wel worden vastgelegd!

(Foto: © Martin Lugger)

#2. De Nauderix Ralley

De Nauderix Ralley zorgt ervoor dat skiën geen dag saai wordt. De stripfiguren van mascotte Nauderix en z’n vriendjes kom je op meerdere plaatsen in het gebied tegen. Probeer de slalom, ski door de skitunnel of kies één van de andere uitdagende parcours. In Nauders am Reschenpass zullen de kids zich niet snel vervelen.

#3. Het ‘Waldtier Erlebnispark’

Skiën, plezier maken en leren tegelijk? Neem de kids dan mee naar het Waldtier Erlebnispark, vlak naast blauwe piste nummer 8. Via een spannend parcours maken de kinderen via leuke opdrachten kennis met de dieren die leven in de bergen. Houten berggeitjes, gemzen en andere Alpendieren begeleiden ze tijdens de tocht.

#4. Het Nauderix Kinderland

Dat Nauders een echte familiebestemming is, laat het Nauderix Kinderland goed zien. Het kinderland ligt bij het bergstation van de Bergkastel-Seilbahn en is veilig afgeschermd van de rest van de pistes. Kinderen kunnen hier vanaf 3 jaar op les. Het kinderland is erg uitgebreid en biedt tal van mogelijkheden. Onder begeleiding van mascotte Nauderix leren ze spelenderwijs de beginselen van het skiën.

(Foto: © Martin Lugger)

#5. De kindergarten in het Bergkastelrestaurant

Ga je op vakantie met kinderen jonger dan 3 jaar? Dan kun je ervoor kiezen om ze een middag, ochtend of hele skidag onder te brengen in het Panorama-Restaurant Bergkastel. Hier kunnen de kleintjes de hele dag spelen met leeftijdsgenootjes, onder het begeleidend oog van gekwalificeerde medewerkers.

#6. Rodelen

Rodelen is een leuke activiteit voor jong en oud. In Nauders am Reschenpass vind je meerdere mogelijkheden om te gaan rodelen. Een echte aanrader is rodelbaan Bergkastel. Met een lengte van 8 kilometer behoort deze rodelbaan tot één van de langste van Tirol. Je start op een hoogte van 2.200 meter, bij het bergstation van de Bergkastel-Seilbahn. De rodelbaan is alleen overdag geopend en sleetjes zijn te huur bij het dalstation. Een andere tip is rodelbaan Lärchenalm. Deze baan heeft een lengte van +/- 3 kilometer, is bereikbaar met de Sesselbahn en is ook een aantal avonden per week ’s avonds geopend. Je kunt dit onder andere combineren met de fondue avond (donderdag) of de ‘Show in de Snow’ (dinsdag).

(Foto: © Martin Lugger)

Heb jij nog tips voor een familievakantie in Nauders? Laat het ons weten in een reactie!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.