5 oktober 2017 door Florien in 'Familie/kinderen''

wintersport met kinderen in Zell am See - Kaprun

(Foto: © Zell am See-Kaprun Tourismus)

De drie skigebieden van Zell am See-Kaprun hebben alles in huis voor een wintersportvakantie met het hele gezin. Het gebied bestaat uit ruim 138 kilometer aan pistes en is sneeuwzeker dankzij de gletsjer. Het piste aanbod is gevarieerd en biedt genoeg mogelijkheden voor beginners en gevorderden. Families met kinderen vinden hier tal van faciliteiten. In de vele skischolen leren kinderen op een speelse manier alle kneepjes van het vak. Er zijn speciale oefenweides, liften, wedstrijden en funslopes voor de kids. Kortom, genoeg te doen dus! In dit weblog geven we je 7 tips voor een familievakantie in Zell am See - Kaprun.

De drie skigebieden van Zell am See-Kaprun

Skigebied Zell am See-Kaprun is verdeeld over drie deelskigebieden. De [IL:ATSALZ04C] is met 20 km aan pistes de kleinste van de drie, maar daarmee wel een echte familieberg. De pistes zijn breed en veelal blauw. Je vindt hier een rodelbaan en een klein funpark speciaal voor kinderen, waar de eerste sprongen geoefend kunnen worden. Skigebied Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun heeft 41 kilometer aan pistes. Dit gletsjerskigebied reikt tot 3029 meter hoogte. Er zijn een aantal mooie brede blauwe pistes, maar ook een aantal uitdagende rode. De rit naar boven is al een hele ervaring en eenmaal op de piste stopt dat niet. Schmittenhöhe is met 77 km aan pistes de grootste skigebied en net als de Maiskogel perfect voor families. Er is een speciale ‘kidsslope’ met allerlei leuke obstakels en je vindt hier de langste funslope van de Alpen.

Familievakantie Zell am See - Kaprun

(Foto: © Maiskogel Betriebs AG)

#1. Accommodaties speciaal gericht op families

Een aantal accommodaties zijn speciaal ingericht voor families met kinderen. Zo heb je bijvoorbeeld het Kinderhotel Zell am See. Het hotel ligt vlakbij het dalstation van skigebied Schmittenhöhe. Niet alleen zijn er allerlei leuke activiteiten voor de kids mogelijk, er is ook een groot familie wellnesscentrum van ruim 650m². Verder kun je in dit hotel 7 dagen per week gebruik maken van kinderopvang.

Kinderhotel Zell am See

(Foto: © Kinderhotel Zell am See)

#2. Skiën voor €10,- op zaterdag

Zaterdag is familiedag op de Schmittenhöhe en Kitzsteinhorn. Elke week luidt hier het speciale motto: ‘the power of 10’. Een dagpas kost op deze dag slechts €10,- voor kinderen van 6 tot 19 jaar.

#3. Speciale funslopes voor kinderen

In het skigebied van Zell am See-Kaprun liggen meerdere funslopes voor kinderen. Eén van de hoogtepunten is de Fun Slope XXL op de Schmittenhöhe. De piste heeft een lengte van 1300 meter en bestaat uit allerlei obstakels. Leuk om te weten: na afloop kun je jezelf bekijken op de ‘selfie-video’. Andere tips zijn het Maisi Phantasie Park op de Maiskogel en de Eagle Line op de Kitzsteinhorn. Ook hier vinden de kids allerlei leuke obstakels en uitdagingen.

funslopes voor kinderen

(Foto: © Gletscherbahnen Kaprun AG)

#4. Schaatsen

Als je met kinderen op wintersport gaat, dan is het leuk om naast het skiën ook andere activiteiten te ondernemen. Schaatsen is één van die activiteiten. Zijn de temperaturen laag genoeg en is de Zeller See goed bevroren, dan kun je hier op natuurijs schaatsen. Is dat niet het geval, dan kun je terecht bij de Eishalle in Zell am See. Schaatsen is voor kinderen mogelijk vanaf €4,- en voor volwassenen vanaf €7,40.

#5. Rodelen

Rodelen is een leuk uitstapje voor de hele familie. Op de Maiskogel in Kaprun ligt de Maisiflitzer Alpine Coaster. De rodelbaan is het hele jaar door geopend, heeft een lengte van ruim 2 km en daarbij kun je snelheden tot wel 40 km/uur behalen. Het parcours bestaat uit een aantal spannende jumps, golven en bochten en duurt ongeveer 12 minuten. De baan is toegankelijk voor kinderen vanaf 3 jaar (onder begeleiding van een ouder). Ook zijn er een aantal rodelbanen waar je met een sleetje vanaf kunt.

Rodelen

(Foto: © Maiskogel Betriebs)

#6. Skiën in het donker

Skiën overdag is gaaf, maar ’s avonds, als het donker is, dan is het helemaal een groot avontuur. Avondskiën kan iedere dinsdag, donderdag en vrijdag op piste #17 in Zell am See. De piste is geopend van 18.30 tot 21.30 uur en biedt een bijzondere ervaring voor het hele gezin.

#7. Bezoek het hoogste puntje van het SalzburgerLand

De Kitzsteinhorn is met een hoogte van 3203 meter de hoogste berg van het SalzburgerLand. Hier ligt het uitkijkplatform ‘Top of Salzburg’, waar je kunt genieten van het uitzicht op een aantal indrukwekkende bergtoppen, zoals die van de Grossglockner en Grossvenediger. Na afloop kun je iets eten of drinken in het hoogst gelegen pisterestaurant van de deelstaat: de Gletscherhütte.

Kitzsteinhorn Top of Salzburg

(Foto: © Gletscherbahnen Kaprun AG)

Heb jij nog tips voor een familiewintersport in Zell am See - Kaprun? Laat een reactie achter!

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen