Skip to navigation Skip to main content

Tips voor een wintersport met de hele familie in Westendorf

11278 - Tips voor een wintersport met de hele familie in Westendorf (1)

In het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental vind je het knusse en gezellige dorp Westendorf. Een geliefde plek onder Nederlandse families, en dat valt zeker te begrijpen. In het dorp kunnen zowel opa en oma als de jonge kinderen zich uitstekend vermaken, Westendorf is voor iedereen! Met de hele familie leuke dagtochten maken kan zeker op de pistes rondom Westendorf. In de SkiWelt vind je over het algemeen eenvoudige afdalingen, die voor ieder type skiër te doen zijn. Even gezellig de skidag afsluiten met z'n allen is ook zeker mogelijk. Je vindt in het authentieke dorp gezellige bars en restaurants voor de hele familie.

Pistetip: Windau Abfahrt

Wanneer je met de Alpenrosenbahn vanuit het dal van Westendorf naar boven gaat, kom je op de Talkaser. Vanaf de Talkaser kun je de blauwe piste nummer 111 pakken, de Windau Abfahrt. Dit is een heerlijke blauwe afdaling met een lengte van bijna vijf kilometer. Deze afdaling brengt je naar de Choralmbahn, die richting de Choralpe gaat. Vanaf de Choralpe kun je heel Westendorf verkennen. Je kunt er ook voor kiezen om naar Brixen im Thale te skiën om de andere kant van het skigebied te ontdekken. Doe je de Windau Abfahrt toevallig rond lunchtijd? Langs de afdaling vind je 4 goede restaurants: Bergrestaurant Talkaser, Osl-Panorama, de 11er Alm en Gassnerwirt.

De pistes in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental zijn over het algemeen voor iedereen toegankelijk. Foto: © Kitzbüheler Alpen

Activiteiten naast het skiën: rodelen & Segway rijden

Westendorf beschikt over een rodelbaan. Vanaf de Talkaser loopt een 7,5 kilometer lange rodelbaan richting het restaurant Schrandlhof. De rodelroute loopt langs de ski- en rodelweg richting de Fleidingalm en door het Windautal. Vanaf de Schrandlhof kun je een gratis skitaxi pakken. Deze taxi brengt je weer naar het dorp. Sinds 2014 kun je in Westendorf op een Segway de winterse landschappen verkennen. Heb je zin in een gezellige familie-activiteit? In Westendorf is een bowlingbaan te vinden genaamd Kegelbahn West Alp. Het dorp met paard en wagen verkennen is ook mogelijk. De biologische boerderij Schlögl organiseert deze tochten. Samen met de familie in een huifkar of arrenslee de omgeving ontdekken, hoe gaaf is dat?

Met een segway door de sneeuw rijden, in Westendorf kan het! Foto: © Kitzbüheler Alpen

Restauranttip: Feinsinn

In restaurant FeinSinn kun je heerlijk eten. Het restaurant beschikt grotendeels over Nederlandssprekend personeel. Je kunt genieten van zowel de Oostenrijkse, als de Italiaanse keuken. Je vindt FeinSinn in het dorpscentrum van Westendorf. Wanneer je met het hele gezin van plan bent hier te gaan eten, is reserveren wel zo verstandig. Het is hier over het algemeen redelijk druk. Aan de pistes van Westendorf vind je een arsenaal aan leuke berghutten, maar een echte aanrader is de Alpenrosenhütte. De Alpenrosenhütte kun je vinden aan de Alpenrosen Abfahrt richting het dal van Westendorf. Je kunt hier genieten van een prachtig uitzicht en de lekkerste Kaiserschmarrn van de SkiWelt proeven!

Een bezoekje aan de Alpenrosenhütte zeker niet overslaan: formidabel uitzicht en heerlijke gerechten! Foto:© Wilder Kaiser Brixental Marketing GmbH

Kinderland: Bobo Kinderland

De kleintjes, die het skiën nog onder de knie moeten krijgen, kunnen terecht in de oefenweide in het dal. Er zijn hier twee transportbanden aangelegd, waar de kinderen gratis gebruik van kunnen maken om hun eerste meters in de sneeuw te maken. Bij de skischolen van Westendorf vind je diverse kinderlanden. Onder anderen het Top Kinderland en het Bobo Kinderland zijn in het dal van Westendorf gevestigd. De kids kunnen zich hier uitstekend vermaken. Het Bobo Kinderland vind je naast de 4-persoons stoeltjeslift in het dorp. In het kinderland vind je onder meer een draaimolen, de Bobo-Express (een treintje achter een sneeuwscooter), Bambiniparcours en een animatieprogramma. De mascottes van Bobo Kinderland zijn Bobo de pinguïn en Hubsi de sneeuwhaas. Voor de allerkleinsten die nog niet kunnen of willen skiën zijn er door de week genoeg activiteiten te beleven. Zo kunnen kinderen hier schat zoeken, genieten van kindershows, kleuren en zich laten schminken.

Één van de gratis transportbanden in Westendorf.

Accommodatietip: Familie Hotel Heisenhof

Een absolute aanrader voor de hele familie is Hotel Familienpension Heisenhof. Het hotel beschikt over ruime familiekamers. Je kunt er voor kiezen om naast het ontbijt ook gebruik te maken van het avondbuffet. Het avondbuffet wordt in drie gangen geserveerd en hier wordt rekening gehouden met kinderen. Het personeel is ontzettend vriendelijk. In de kelder van het hotel kun je heerlijk tot rust komen na het skiën. Met de kinderen een potje tafeltennis of biljart spelen kan op deze plek. ’s Winters profiteren kinderen hier overigens van hoge kortingen.

Hotel Familienpension Heisenhof in Westendorf. Foto:© Family Hotel Heisenhof

Wat maakt Westendorf nou zo familievriendelijk?

Het dorp Westendorf beschikt over veel familievriendelijke hotels. In en rondom het dorp kun je veel familievriendelijke activiteiten te doen. Het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental doet er ook alles aan om de reputatie van familiegebied hoog te houden. Zo houdt het skigebied FamilienSkiWochen, waar kinderen tot 15 jaar gratis kunnen skiën. Dit winterseizoen zijn de FamilienSkiWochen van 8 december tot 22 december 2017 en 10 maart tot 8 april 2018. Voor de jongsten en beginners beschikt Westendorf over goede oefenweides en goede skischolen. Kortom: Westendorf is een veelzijdig dorp met alle faciliteiten om zichzelf een familievriendelijk dorp te mogen noemen.

Snowplaza heeft Westendorf ook bezocht.

193 - Winter - Nick

Over Nick

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.