Stephan Eberharter

Hochzillertal is de thuishaven van de Oostenrijkse skiër Stephan Eberharter en volgens goed gebruik is er een afdaling naar de plaatselijke held vernoemd. Op een zwarte piste die de naam draagt van een professionele maniakale kanonskogel, zul je wel niet hoeven prikken dacht ik, dus ik kon aan de bak. Gelukkig was de “Stephan Eberharter” ongeprepareerd en buckelig als een puisterige puber, precies zoals een zwarte afdaling hoort te zijn.

Hochzillertal is een allround skigebied met voor ieder wat wils. Pistes van alle niveaus en twee funparks met rails, pipes en jumps. En terwijl ik me hier uitstekend vermaakte, raakten mijn brandstofreserves langzaam uitgeput. Tijd voor de lunch!

De Kristallhütte

Voor de lunch traden wij de Kristallhütte binnen, alwaar wij on-wetend verwachtten schnitzels en bratwursten aan te treffen. Ten onrechte. We schoven aan voor wat een voortreffelijk vier-gangen-diner zou gaan worden. Vooraf een “Kleiner Gruß aus der Hütten-küche”, op de voet gevolgd door een zachtaardige “Kürbicreme-suppe”. De “Gratinierter Kalbsrücken mit knuwprigen fisolen und Tomatensalsa” werd afgeblust met een “Topfensouffle mit Gemüsesalat” en bij elke gang werd een stevig glas wijn geserveerd, dus na afloop viel het overdadige zonlicht ons rauw op het dak. Maar potverdorie wat was het lekker!

Deze vrolijke tafelgenoot vond het ook erg lekker...

Harakiri

Een paar uur later zetten we koers richting het dal. De dalafdaling viel helaas vies tegen. Door omstandigheden was deze bijzonder ijzig geworden en toen we allemaal heelhuids onder bij de Hoch-zillertalgondel waren aangekomen hadden we die borrel op dat bijzonder gezellige terras dus echt verdiend. Helaas stond onze taxi alweer klaar, wat aan de andere kant misschien ook wel een goede zaak was. Morgen stond immers de Harikiri van Wordt vervolgd…

Naar de website van het Zillertal >>

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen