Skip to navigation Skip to main content

Zon en sneeuw op steenworp afstand.

1156 - Zon en sneeuw op steenworp afstand. (1)

Voor sneeuw en mooie pistes hoef je komend weekend niet ver te rijden. Op ongeveer driehonderd kilometer van Utrecht ligt bijvoorbeeld het Duitse Winterberg. De afgelopen dagen is er veel sneeuw gevallen en dat betekent dat de pistes in uitstekende conditie verkeren.

Voorspellingen

Ook de voorspellingen zijn gunstig. Volgens de plaatselijke VVV valt er dit weekend nog eens tien tot twintig centimeter bij. De temperaturen liggen overdag net onder het nulpunt, dus neem warme kleding mee. Op zaterdag schijnt de zon en zondag is het bewolkt maar droog.

Winterberg is een populaire wintersportbestemming bij Nederlanders. Het gebied is overzichtelijk en niet te groot. Winterberg heeft in totaal veertig kilometer pisten en tweehonderd kilometer langlaufloipes. Even verderop ligt het dorp Willingen. Ook hier veel sneeuw en een prachtige omgeving.

Voor meer informatie over de dorpen:
Winterberg
Willingen

Of direct naar de weerspagina’s:
Weer en sneeuwhoogte in Winterberg
Weer en sneeuwhoogte in Willingen

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.