23 augustus 2017 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Overzicht van de Idalp

De Idalp is het kloppende hart van het skigebied van Ischgl en heeft een centrale ligging. Het centrum van het Tiroler skigebied beschikt niet alleen over afdalingen voor beginners en pistes om heerlijk op te carven, maar ook over een funpark en diverse bergrestaurants. Ook wat betreft gastronomie en après-ski zit je op de Idalp goed. Zo vindt hier ieder jaar aan het einde van het wintersportseizoen het bekende Top of the Mountain concert plaats. In dit weblog nemen we de Idalp boven Ischgl onder de loep, om duidelijk te maken waarom dit het centrale punt van skigebied Silvretta Arena Ischgl-Samnaun is.

Tal van brede pistes op de Idalp

De Idalp ligt op een hoogte van 2320 meter direct boven het dorp Ischgl. Vanuit het dorp kun je de Idalp bereiken met de Silvrettabahn en Fimbabahn. Op de Idalp ligt een groot aanbod van brede, glooiende pistes waar beginners hun eerste bochten kun maken en gevorderden lekker kunnen carven. Vanaf dit bergplateau liggen de overige pistes van de Silvretta Arena Ischgl - Samnaun aan je voeten. Overal vertrekken liften en je hebt vanaf hier onder meer de mogelijkheid om naar de Zwitserse zijde van het skigebied te gaan. Ook de pittige zwarte pistes van de Palinkopf bevinden zich nabij. De Idalp is een ideaal uitgangspunt voor je skidag rond Ischgl en een ideaal punt om elkaar tijdens de lunch bijvoorbeeld weer te ontmoeten.

Pistekaart Silvretta Arena Ischgl-Samnaun

Culinair centrum Silvretta Arena

Door het feit dat de Idalp direct vanuit het dorp te bereiken is, kunnen ook niet skiërs makkelijk naar deze plek komen. Om zowel de hongerige wintersporters als de dagjesmensen van een zitplaats te kunnen voorzien biedt het zelfbedieningsrestaurant plaats aan 1300 personen, waarvan 800 plaatsen toebehoren aan het buitenterras en de Eisbar. Daarnaast zijn er ook diverse stubes met bediening. Op de kaart prijken Tiroler specialiteiten maar ook internationaal georiënteerde gerechten. De benedenverdieping biedt plaats aan de kinderopvang waar 190 kinderen kunnen spelen, uitrusten en eten.

Snowpark op de Idalp in Ischgl

Hoge kickers, tal van obstakels en lines voor diverse niveaus liggen er klaar voor freestylers in het snowpark op de Idalp. Voor freestylers die nog niet zoveel ervaring hebben is er een easy line met lagere kickers en grotere boxen om over te sliden. Wil je liever eerst nog even oefenen op je tricks dan biedt de Big Airbag uitkomst. Hierbij land je na je sprong veilig in een luchtkussen.

Top of the Mountain concert op de Idalp

Met restaurants, een funpark en veelzijdige pistes is het aanbod van de Idalp nog niet compleet. Zo worden hier jaarlijks ook diverse Ischgl afsluit. In het verleden stonden hier onder meer

Skigebied Silvretta Arena Ischgl-Samnaun

Skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun behoort met 230 kilometer aan pistes tot de grootste en meest veelzijdige skigebieden van de Alpen. Niet alleen rond de Idalp vind je een groot aanbod van pistes, ook de overige delen van het skigebied zijn het ontdekken meer dan waard. De bronzen, zilveren en gouden Niki's Stadl Ischgl (Tirol), Meer weblogs over Ischgl

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

23 mei 5 skigebieden in Argentinië uitgelicht
22 mei Skiën in de zomer in Frankrijk: in deze skigebieden kan het
18 mei Snowplaza.nl zoekt een stagiair(e)!