Skip to navigation Skip to main content

Topevents in de Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

8405 - Topevents in de Silvretta Arena Ischgl - Samnaun (1)

In de Silvretta Arena Ischgl - Samnaun ligt 90% van de pistes boven de 2.000 meter. Dat betekent dat je hier tot ver in het voorjaar sneeuwzeker kunt skiën op 238 km aan pistes. Maar Ischgl is niet alleen groots als het gaat om het skigebied, ook de events die hier georganiseerd worden zijn alles behalve klein. De afgelopen jaren verwelkomde Ischgl al vele wereldsterren en ook dit jaar staat er nog veel moois op het programma. Zo kun je in april op de piste concerten van Anastacia en Zucchero bijwonen!

Sneeuwzeker skiën tot begin mei

Terwijl in andere skigebieden eind deze maand of begin april de liften sluiten, is het wintersportseizoen in Ischgl nog lang niet voorbij. Door de hoge ligging van het skigebied kun je hier tot en met 1 mei nog prima skiën. De pistes liggen in twee landen en verbinden de Oostenrijkse plaats Ischgl met het Zwitserse Samnaun. Vooral gevorderde wintersporters zullen de vele brede rode, maar ook uitdagende zwarte pistes waarderen. Maar ook voor liefhebbers van blauwe glooiende afdalingen zijn er genoeg mogelijkheden. Ook heb je de mogelijkheid om prachtige skitochten te maken, waaronder de Schmugglerrunde. De 11 kilometer lange dalafdaling is eigenlijk altijd tot het eind van het skiseizoen geopend. En anders kun je altijd nog met de Ischgl Skyfly naar beneden! Op krachten komen doe je in een van de vele bergrestaurants of berghutten.

Ischgl: 5 tips voor je wintersport (video) >

International Spring Festival op Alp Trida met Anastacia op zaterdag 23 april 2017

Op zaterdag 23 april zal Anastacia het podium op Alp Trida (aan de Zwitserse kant van het skigebied) betreden. Op deze enorme Alpenweide, waar meerdere pistes op uitkomen, kunnen met gemak 20.000 toeschouwers staan om te genieten van het concert van deze wereldster. Tickets voor dit unieke concert hoog in de bergen zijn verkrijgbaar aan de kassa's in zowel Ischgl als Samnaun. Lees meer over het International Spring Festival met Anastacia >

Top of the Mountain Concert met Zucchero op zaterdag 30 april 2017

Een week later, op zaterdag 30 april, vindt er wederom een topevent plaats in het skigebied van Ischgl. Ruim 20.000 wintersporters kunnen dan op de Idalp (2320 meter hoogte) het concert bijwonen van de Italiaanse wereldster Zucchero. Vele grote namen gingen de Italiaan voor zoals o.a. Robbie Williams en Rihanna. Koop je voor deze dag een skipas, dan is de toegang tot het concert automatisch inbegrepen. Je kunt dan dansen op je skischoenen op 'Baila', meeblèren met ‘Senza Una Donna’ en de nieuwe hits horen van zijn laatste album 'Black Cat'. Lees meer over het Top of the Mountain Concert van Zucchero >

Lees alles over de events in Ischgl >

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.