Skip to navigation Skip to main content

De Ischgl Skyfly: met hoge snelheden en een dosis adrenaline de berg af

8141 - De Ischgl Skyfly: met hoge snelheden en een dosis adrenaline de berg af (1)

Sinds deze winter kun je in Ischgl ook op een andere manier de berg af komen. De Ischgl SkyFly is een zipline met een lengte van 2 kilometer, vlakbij het middenstation van de Silvrettabahn. Met snelheden tot wel 84 kilometer per uur roetsj je, met of zonder ski's, over grote hoogtes en diepe dalen naar beneden. Is de dalafdaling te druk, heb je geen zin in de gondel en ben je opzoek naar een echte adrenalinekick? Zet dan je hoogtevrees aan de kant, boek een ticket, klim omhoog en zoef naar beneden. Relax if you can… Of toch niet?

Een echte adrenaline kick

Ben jij ook altijd op zoek naar een leuke en uitdagende activiteit na het skiën? Dan is de Ischgl SkyFly ideaal voor jou. De grote stellage bij de Silvrettabahn valt gelijk op. Vanaf de bovenkant zijn 2 kabels gespannen over een lengte van 2 kilometer. Je kunt hier met z’n tweeën naast elkaar naar beneden zoeven. Naast het middenstation van de Silvrettabahn vind je het kantoor waar je je kunt aanmelden. Vul voor je eigen veiligheid alle gegevens naar waarheid in. Na aanmelding word je in het bijzijn van het personeel gewogen en wordt de juiste uitrusting voor je gepakt. Het harnas wordt omgedaan en vervolgens kun je de stelling beklimmen. Ben je met ski’s of snowboard gekomen? Geen probleem, want dat kan gewoon mee achterop je rug. Let op: Ga je met kinderen? Kinderen moeten minimaal 1.20 meter zijn en mogen tussen de 8 en 10 alleen mee onder begeleiding van een ouder. Klik hier voor meer informatie, prijzen en boeken >

Hoge snelheden en prachtige uitzichten

Bovenop de stelling is het even slikken, want dan merk je pas hoe hoog je eigenlijk staat. Na de eerste meters ben je dat gevoel gelijk vergeten. Tijdens de afdaling bereik je snelheden tot maximaal 84 kilometer per uur. Zie je dat niet helemaal zitten? Er bestaan ook trucjes waardoor je iets langzamer kunt gaan. Maar geloof me, snelheid is juist leuk! Onderweg geniet je van prachtige uitzichten over de pistes en de bergen. De diepe dalen zorgen voor extra spanning en maken de SkyFly net even uitdagender.

Twee kilometer, 3 stations en héél veel lol

De Ischgl SkyFly start vanaf een hoge stelling (1683 meter hoogte) bij het middenstation van de Silvrettabahn. De route is verdeeld over drie trajecten. Bij het eerste traject daal je met een maximum snelheid van 74 kilometer per uur af naar 1551 meter. Het dal ligt hier op sommige plekken wel 50 meter onder je. Vervolgens kom je aan bij het middenstation van de SkyFly. Voeten vooruit en landen tegen een groot rood kussen. Een medewerker koppelt je af en begeleid je naar het tweede traject. Bij dit traject daal je met een maximum snelheid van 84 km per uur naar 1408 meter hoogte. Het laatste traject is helaas ook het kortste traject. Met een maximum snelheid van 52 kilometer per uur zoef je naar het dak van het dalstation van de 3-S Pardatschgratbahn op 1376 meter. Helaas is de rit alweer voorbij. Ga jij nog een keer omhoog?

Skiën op ruim 200 kilometer aan pistes

Ischgl is samen met het Zwitserse Samnaun onderdeel van skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun, een skigebied met ruim 200 kilometer aan pistes. Het skigebied is hooggelegen en daardoor erg sneeuwzeker. Valt de sneeuw toch een beetje tegen? Dan zorgen de vele sneeuwkanonnen ervoor dat je hier toch heel goed kunt skiën. Het skigebied heeft voor iedere wintersporter genoeg te bieden. Fijne pistes, off-piste mogelijkheden en 3 fantastische skitochten. Op de pistes vind je allerlei gezellige berghutten, waar je terecht kunt voor een korte pauze of lunch. Net als het dorp, is ook hier alles groots en modern. Na het skiën kun je losgaan is de vele après-ski mogelijkheden in het dorp, maar je kunt ook deelnemen aan één van de andere activiteiten. Wat dacht je van rodelen, sneeuwschoenwandelen of even tot rust komen in de wellness?

Ga jij dit jaar naar Ischgl en ben je opzoek naar andere tips? Snowplaza was in december in Ischgl en heeft voor jou 5 tips op een rijtje gezet. Klik hier voor de video en het verslag >

Meer informatie over Ischgl

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.