Skip to navigation Skip to main content

Italiaanse superster Zucchero sluit winterseizoen Ischgl af

Op zondag 30 april 2017 sluit de Italiaanse blues- en popzanger Zucchero het winterseizoen af tijdens het legendarische Top of the Mountain Closing Concert in de lifestylebestemming Ischgl. Het concert vindt plaats op de unieke locatie in het hart van het skigebied op 2.300 meter hoogte. Adelmo Fornaciari zingt zijn wereldberoemde hit ‘Senza Una Donna’, maar ook nieuwe nummers van het onlangs uitgebrachte studio album ‘Black Cat’. Zucchero is na vier jaar terug met dit veelbelovende album waarin hij samenwerkt met grote namen als Bono van U2. Ischgl is de eerste stop in het vervolg van zijn wereldtour in 2017.

Gratis toegang met skipas

De Top of the Mountain-concerten in Ischgl zijn uitgegroeid tot een begrip onder wintersporters en muziekliefhebbers. Dit winterseizoen staat de meest bekende Italiaanse muzikant Zucchero, samen met zijn dertien bandleden, op het podium tijdens het Top of the Mountain Closing Concert. Het unieke openluchtconcert op 2.300 meter hoogte vindt plaats op de Idalp, midden in het skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun. Het concert start om 13:00 uur en is gratis bij te wonen voor wintersporters met een geldige skipas. Dankzij de hoge ligging is het skigebied geopend tot 1 mei 2017.

Samen in duet in Ischgl

De 61-jarige zanger Adelmo Fornaciari heeft meerdere duetten met internationale wereldsterren als Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Sting, Elton John, Queen en de Nederlandse zangeres Ilse DeLange uitgebracht. Afgelopen oktober trad hij op in een uitverkocht Ziggo Dome waar hij samen met Marco Borsato op het podium stond. Zucchero ’s Engelse en Italiaanse nummers zijn geïnspireerd door gospel, blues en rock. In zijn succesvolle carrière verkocht hij meer dan 60 miljoen albums en heeft hij 13 nummer-1 hits gescoord in Italië. Zucchero zal hits van zijn nieuwe album ‘Black Cat’ performen samen met de meest bekende hits ‘Il Volo’, ‘Diavolo in me’, ‘Misere’ en natuurlijk ‘Senza Una Donna’.

Wie zou jij nog wel eens in Ischgl op het podium willen zien? Laat een reactie achter!

Meer informatie over Ischgl

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.