8 januari 2017 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

Een stralend zonnetje, helderblauwe lucht, perfecte pistes en veel gezelligheid. Met die combinatie bezochten wij het bijzondere Ischgl. Ischgl is onderdeel van skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun, een groot- en modern skigebied in het westen van Oostenrijk. Samen met Samnaun (Zwitserland) is dit gebied goed voor meer dan 200 kilometer aan pistes. Heerlijke afdalingen, veel off-piste mogelijkheden en 3 prachtige skitochten zorgen ervoor dat je je hier niet snel zult vervelen. Ondanks de populariteit en rijkdom is het dorp gemoedelijk, de après-ski gezellig en zijn de restaurants fantastisch. Kortom, de ideale wintersportbestemming!

#1. Piste: de Smokkelaarsronde

Silvretta Arena Ischgl-Samnaun is een skigebied met 238 kilometer aan pistes. Het grootste gedeelte bestaat uit rode pistes, maar toch heeft het skigebied voor ieder niveau skiër genoeg te bieden. Het gebied is hooggelegen en sneeuwzeker. Omdat er zoveel fantastische afdalingen zijn, is het moeilijk om er eentje uit te kiezen. Wij hebben daarom gekozen voor een skitocht met een bijzonder verhaal:

Tijdens de Smokkelaarsronde leer je het gebied goed kennen

#2. Pisterestaurant: de Pardorama

De Silvretta Arena Ischgl-Samnaun heeft maar liefst 14 verschillende bergrestaurants en

De lekkerste Zwiebelrostbraten ooit!

#3. Na het skiën: de Ischgl SkyFly

Voor een echte adrenalinekick is de Ischgl #4. Après-ski: heel veel keuze!

Ischgl staat bekend om de

Het is ontzettend gezellig tijdens de après-ski in Ischgl

#5. Restaurant: de Paznaunerstube

Ischgl is een rijk dorp en dat merk je al snel als je er doorheen loopt. Exclusieve winkels, grote, mooie hotels en luxe uitziende restaurants. Je vindt hier verschillende toprestaurants en daarom onze tip voor een echt avondje uit: restaurant Paznaunerstube. Hier kookt chef-kok Martin Sieberer op sterrenniveau. Hij heeft maar liefst 18 Gault Millau punten (20 max) en drie koksmutsen. Dat is vergelijkbaar met een sterrenrestaurant in Nederland. Je kunt er ontzettend lekker eten en heerlijke wijnen proeven. Laat je niet afschrikken om de prijs, want dat valt eigenlijk best mee. Toch teveel van het goede? Er zijn ook genoeg andere alternatieven voor een aangename prijs.

Dit waren onze 5 tips voor Ischgl. Heb jij nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen