12 augustus 2017 door Joris in 'Opmerkelijk''

Zomerskiën bij weinig sneeuw

Ongespoorde tiefsneeuwafdalingen, supersteile coulouirs en spectaculaire sprongen over de rotsen – extreme skiërs lijken er geen enkele moeite mee te hebben. Verse natuursneeuw biedt natuurlijk de beste omstandigheden om buiten de piste te skiën. Maar wie denkt dat dergelijke stunts alleen tijdens hartje winter mogelijk zijn heeft het mis. Ook in de geopende zomerskigebieden in de Alpen kan de nodige actie beleefd worden. In dit weblog hebben we enkele extreme skivideo’s uit de skigebieden van Oostenrijk, Italië en Zwitserland voor je op een rijtje gezet.

Extreem zomerskiën op de gletsjers

Er zijn skiërs die ervan houden om met hoge snelheid over een vers geprepareerde piste te carven en er zijn skiërs die niets liever doen dan afdalen door de tiefsneeuw. Het eerste type skiër kan in de zomer prima uit de voeten in de gletsjerskigebieden van de Alpen. Voor freeriders zijn de zomermaanden een minder fijne periode. De laatste jaren ligt er in de zomerskigebieden ook steeds minder sneeuw. Toch verschijnen er op social media zoals Instagram altijd weer beelden en video’s die laten zien dat freeriders ook in de zomer aan hun hobby kunnen doen. Salomon atleet Fabien Maierhofer skiet bijvoorbeeld liever over een meer met smeltwater heen, dan dat hij op een zandstrand van de zon ligt te genieten.

Ein Beitrag geteilt von Salomon (@salomon) am

Freeride actie tijdens de zomermaanden

In Breuil-Cervinia, aan de Italiaanse zijde van de Matterhorn, in het Franse skigebied Les Deux Alpes of tijdens het toerskiën op de hoogste berg van de Alpen – kan zomerskiën er heel anders uitzien dan je gewend bent. De skiërs hebben genoeg aan een smalle strook sneeuw om hun bochten te maken. Op de video van de Matterhorn valt zelfs een sprong over de rotsen te zien. Ook nu wanneer er op veel plekken geen sneeuw ligt en de zomer nog in volle gang is, zorgen deze video’s en beelden alweer voor inspiratie voor de volgende wintersport.

Freeskiër Wadeck Gorak gaat zomerskiën…

Guglielmo Bigoni in skigebied Les Deux Alpes

Zomerskiën op de flanken van de Matterhorn

Geopende skigebieden tijdens de zomer

Ook in de zomer zijn er diverse skigebieden geopend in de Alpen, waar ook gewone skiërs uit de voeten kunnen. Op de Hintertuxer Gletscher kan 365 dagen per jaar geskied worden en momenteel is er ongeveer 20 kilometer aan pistes geopend. Op de Mölltaler Gletscher kan op dit moment op 3 verschillende pistes geskied worden. Door een gebrek aan sneeuw zijn de pistes op de gletsjer van Tignes, Saas-Fee en Stilfser Joch niet geopend. Laten we hopen dat hier snel verandering in komt. Welke gletsjer skigebieden zijn deze zomer open?

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen