Skip to navigation Skip to main content
High5 met Familie
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschoenau

Volop genieten van wintersport in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Alweer ruim 10 jaar geleden werden de skigebieden Alpbachtal en Wildschönau met elkaar verbonden, waardoor het waanzinnig mooie skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is ontstaan. Met vier verschillende bergen, twee schilderachtige valleien, 113 km aan pistes, 10 skischolen en 25 sfeervolle berghutten vormt Ski Juwel een van de meest afwisselende en familievriendelijkste wintersportbestemmingen in Tirol. Lees snel verder voor leuke tips en weetjes over dit ski-juweel in de Alpen.

Voor ieder wat wils in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau beschikt over 113 km aan pistes en is daarmee een van de grootste skigebieden van Tirol. Ieder type skiër beleeft hier een heerlijke wintersport. De brede blauwe hellingen zijn perfect voor beginners om op te oefenen, maar ook om lekker op te carven. Gevorderden kunnen zich uitleven op de mooie rode en blauwe pistes of leuke tochten skiën. Valt er een heerlijke verse laag, dan kun je in Ski Juwel ook goed freeriden. Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is een echt familiegebied. Van hossende menigtes is geen sprake, wel van een fijne en gemoedelijke sfeer. Iedereen wordt gastvrij ontvangen en voelt zich hier direct thuis. Bovendien valt er ook buiten de pistes veel te doen: van winterwandelen tot rodelen!

Wintersport met kinderen in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschoenau

Twee dalen, één wintersportbelevenis

Het skigebied van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau strekt zich uit over vier bergen en twee dalen. Alpbachtal en Wildschönau hebben elk hun eigen kenmerken en karakter en worden beide geschetst door een schilderachtig landschap dat absoluut niet misstaat op een ansichtkaart. Het samenvoegen van de skigebieden is een goede zet geweest. Je kunt nu zo van het ene naar het andere dal skiën en profiteren van het beste van alle twee.

Ski Juwel Panorama Winter 2023 24
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschoenau
Alpbachtal dal Ski Juwel
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Alpbachtal bestaat uit de dorpen Alpbach, Reith, Kramsach, Rattenberg, Brandenberg, Breitenbach am Inn, Kundl, Münster in Tirol, Radfeld en Brixlegg. Stuk voor stuk sfeervolle dorpen met authentieke huizen, gelegen in een dromerig landschap. Alpbach staat zelfs te boek als een van de mooiste dorpen van Oostenrijk en als je er bent, begrijp je meteen waarom. Alpbachtal beschikt over drie bergen om op te skiën: de Wiedersberger Horn (2128 m), de Gmahkopf (1900 m) en de Reiter Kogel (1337). Die laatste berg is niet middels liften en pistes verbonden met de rest van het gebied, maar met de gratis skibus kun je er gemakkelijk naartoe.

Dal Wildschönau Ski Juwel
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Wildschönau wordt gevormd door de dorpen Auffach, Oberau, Mühltal, Niederau en Thierbach. Kleine plaatsjes waar traditie hoog in het vaandel staat. Dat zie je op veel manieren terug. Zo telt Wildschönau zeker 260 boerderijen en speelt landbouw hier een belangrijke rol. De dorpen zijn dito traditioneel en authentiek. Skiën doe je op de Schatzberg (1903 m), welke de verbinding vormt met Alpbachtal, de Lanerköpfl (1621 m) en Markbachjoch (1500 m) bij Niederau. Deze laatste twee bergen zijn niet middels liften en pistes verbonden met de rest, maar hier biedt de gratis skibus uitkomst.

Skiën in Ski Juwel
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschoenau

Een juweel voor families in Tirol

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau staat te boek als een van de meest familievriendelijke skigebieden in Tirol. Waarom? Omdat je er ontzettend veel faciliteiten vindt voor families met kinderen van alle leeftijden. Van kindvriendelijke accommodaties tot speciale kinderpistes, funparks en heel veel leuke activiteiten. Kinderen, maar ook ouders, ooms, tantes en grootouders kunnen terecht bij tien verschillende skischolen. Een aantal daarvan is zelfs volledig gespecialiseerd in het lesgeven van kinderen! Skiles volg je hier vaak gewoon in eigen taal. Elk seizoen zijn er veel Nederlandssprekende skileraren in Ski Juwel aanwezig. Vier tips voor families:

Skiën met kinderen in SKi Juwel
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschoenau

Op en top genieten in de knusse hutten

Tijdens de wintersport worden we niet alleen blij van skiën, maar ook van pauzeren bij een knusse berghut. Even de benen wat rust gunnen en weer op krachten komen met een overheerlijk wintersportgerecht. Bij mooi weer op het terras in de zon en anders lekker binnen, dicht bij de haard. In Ski Juwel zijn er genoeg mogelijkheden voor een pauze. Je hebt hier de keuze uit wel 25 verschillende berghutten! Word het een Kaiserschmarrn bij de Böglalm of kies je voor een hartige traditionele Oostenrijkse specialiteit bij de Gipfö Hit? Andere fijne hutten zijn Berggasthof Hornboden en Norderbergalm Genusshütte.

Ski vanaf de Wiedersberger Horn niet meteen naar beneden, maar neem vooral een kijkje bij het nieuwe uitzichtplatform ‘Top of Alpbachtal’.

Kaiserschmarrn in berghut Ski Juwel
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschoenau
Familie geniet van het uitzicht op het hoogste punt in Ski Juwel
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschoenau
Uitzicht vanaf Top of Alpbachtal uitzichtpunt

Na het skiën stopt het plezier niet!

Zoveel als je op de piste kunt beleven, zoveel is er ook daarbuiten te doen. Enkele tips:

Wandelen in SKi Juwel

Aanbiedingen in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Wil jij op wintersport naar Ski Juwel? Je boekt al een wintersport vanaf € 391,- per persoon, inclusief skipas.

Deze special is geschreven in samenwerking met Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau