Skip to navigation Skip to main content

Autoschade op wintersport voorkomen? Tips!

Rijden In De Sneeuw Witte Ford Auto

Met de auto op vakantie gaan is véél praktischer dan met het vliegtuig, zeker waar het gaat om het inpakken van de koffers. Geen gedoe over vloeistoffen, zakjes en verboden voorwerpen. Je kan meenemen wat je wilt, en dat alles tegen een ongelimiteerd aantal kilo’s. Dit geldt natuurlijk voor een zomervakantie, maar voor de wintersport telt dit dubbelop. De ski’s kunnen op het dak in de koffer en de kofferbak kan volgeladen worden met alle warme kleding. Ruimte zat. Helaas is autoschade bij wintersport óók snel veroorzaakt. Hoe je dit kunt voorkomen? Lees snel verder. 

Voorkomen is beter dan herstellen 

Allereerst is het belangrijk om je auto goed voor te bereiden op een tocht naar de kou. Want een auto krijgt het vaak zwaar te verduren wanneer je ermee op wintersport gaat. Sneeuw, regen, ijzel en vrieskou zijn geen zaken waar je auto écht beter van wordt. Daarom is het natuurlijk altijd belangrijk winterbanden en sneeuwkettingen te hebben. Ook kun je voorzorgsmaatregelen treffen voor het geval dat iets bevriest zoals de vloeistoffen van je auto. Maar ook een speciale behandeling bij de wasstraat kan enorm helpen, dit kan het eerste vuil al behoorlijk afstoten. Want ook daarmee krijg je te maken op wintersport, al dat strooizout wat er op wegen wordt gegooid is natuurlijk niet iets wat goed is voor een auto. De auto hierop voorbereiden door een speciale coating aan te brengen kan ontzettend helpen.  

Onderhoud is alles 

Mocht je voor- of na die tijd toch een klein gebrek traceren bij je auto, dan is het slim om dit direct te herstellen. Wellicht lijkt het op het eerste gezicht niets, toch is het wel belangrijk dit direct te fiksen. Of het nu gaat om een sterretje in een ruit of de autolak herstellen; wanneer je kleine schade direct hersteld, zorg je ervoor dat het in de toekomst in ieder geval geen kans krijgt om iets groters te worden.  

Kortom; investeer in je auto zowel vooraf als achteraf wanneer je op wintersport gaat. Dit kan ervoor zorgen dat de schade ontzettend beperkt blijft en je niet met hoge kosten terugkeert na een heerlijke vakantie. In sommige landen zijn zaken als winterbanden verplicht. Maar ook andere dingen zoals de lampen en lak zijn goed om te checken. Alleen dan kun jij écht uitgerust en met een fijn gevoel aan je vakantie beginnen, én die ook weer met datzelfde gevoel eindigen! 

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.