Skip to navigation Skip to main content

Ski-gadgets: must-haves voor skiseizoen 2018/2019

Ieder jaar worden er op de internationale outdoorbeurs (ISPO) in München de nieuwste wintersportartikelen gepresenteerd. Merken presenteren de nieuwste skimode en ook het materiaal van komend seizoen wordt aan het publiek tentoongesteld. Ook is het interessant om naar de laatste gadgets en must-haves te kijken. Geen items die onmisbaar zijn, maar oh zo leuk om te hebben of om weg te geven. In dit weblog hebben we de nieuwste ski-gadgets voor je op een rijtje gezet. Met deze producten krijg jij alle blikken op je gericht tijdens je volgende wintersport!

Dé ski-gadgets van 2018/2019

Het komende seizoen kunnen we weer tal van nieuwe gadgets op de piste verwachten. Er zijn weer allerlei innovaties doorgevoerd in de wereld van skiën en wintersport. Ski’s worden nog lichter, zijn nog makkelijker te draaien en reageren nog sneller. Ook op het gebied van accessoires val weer het nodige nieuws te melden. Zo kunnen wintersporters zich onder meer verheugen op een muts met geïntegreerde bluetooth speakers en een impregneermiddel waardoor je nooit meer je ski’s hoeft te waxen.

#1. Skisokken: nooit meer drukpunten en blaren

Veel wintersporters hebben na een lange dag skiën last van drukpunten en/of blaren. De skisokken van Monnet beloven dat deze vervelende pijntjes tot de verleden tijd behoren. Door speciale gellinserts worden de scheenbenen en knokkels extra beschermd. Door het gebruik van extra materiaal bij de neus en de hiel zijn deze optimaal beschermd tegen blaren. De weloverwogen materiaalmix bestaat uit ademende en sneldrogende vezels. Zo blijven je voeten droog en koelen ze minder snel af.

#2. Kindermuts: bescherming van hoofd, oren en hals

De Zweedse fabrikant Wilma & Morris staat bekend om de productie van functionele kinderkleding. De mutsen, die vanaf komend wintersportseizoen verkrijgbaar zijn, hebben een ISPO award in de wacht gesleept. In tegenstelling tot gewone mutsen, houdt het model Nordkalotten het hoofd niet alleen warm, maar door de vormgeving ook de oren en hals. De muts is gemaakt van een ademende stof, droogt snel en belemmert de bewegingsvrijheid niet.

#3. Ski-onderhoud: nooit meer hoeven waxen

Wax zorgt ervoor dat je ski’s optimaal over de pistes glijden. Wie z’n materiaal niet regelmatig waxt, zal merken dat de ski’s veel sneller tot stilstand komen. Ski-onderhoud kost echter veel tijd en geld wanneer je je ski’s steeds weer weg moet brengen naar de skishop. Phantom Glide van DPS belooft hier een einde aan te maken. De permanente beschermlaag hecht voor altijd aan het oppervlakte van je ski’s en maakt waxen overbodig. Wie wil, kan nog altijd wax aanbrengen afhankelijk van de omstandigheden en de kwaliteit van de sneeuw.

#4. Hoofdbescherming: muts met geïntegreerde luidspreker

Veel sporters hebben tijdens het hardlopen, wandelen of op de weg naar de skibus oortjes in. Niets is echter zo vervelend als wanneer je met je skistok je dopje uit je oren stoot terwijl je je ski’s in je handen hebt. Met de Earebel muts heb je hier nooit meer last van. De speakers zitten in de muts geïntegreerd en via Bluetooth kan deze gekoppeld worden met je smartphone.

#5. Veiligheidsuitrusting: combipakket voor toerskiërs

Skiërs die graag de piste verlaten om de diepe sneeuw op te zoeken, moeten altijd de juiste veiligheidsuitrusting bij zich hebben. Hiertoe behoren minimaal een lawinepieper, schep en een sonde. Dit neemt de nodige plek in een rugzak in beslag, maar hier is voortaan een oplossing voor. De Hybrid-Pro uitrusting van Advenate is zo vormgegeven, dat deze binnen een mum van tijd van sonde naar schep getransformeerd kan worden. Tegelijkertijd zit er ook nog een EHBO-set aan deze combinatie van schep en sonde bevestigd.

#6. Smartphone: mobiele telefoon voor outdoorgebruik

Outdoorliefhebbers stellen hoge eisen aan hun technische uitrusting. Een horloge moet bestand zijn tegen alle weertypes, de fotocamera moet extreme temperatuurverschillen aankunnen en de mobiele telefoon moet tegen een stootje kunnen. Om aan de behoeften en eisen van skiërs en bergbeklimmers te voldoen, heeft Landrover de Explore ontwikkeld. Een outdoortelefoon die ontworpen is voor de meest extreme omstandigheden. Deze smartphone is schokbestendig, bestand tegen alle temperaturen en waterdicht.

#7. Voorbereiding: skigymnastiek met virtual reality

Tijdens het skiën gebruik je je hele lichaam. Niet alleen je dijen worden op de proef gesteld, maar ook de spieren in het bovenlichaam moeten aan het werk. Voor een goede stabiliteit en balans kun je in de zomermaanden aan de slag met Icaros Hometrainer. Dit futuristische trainingsapparaat wordt gecombineerd met een 3D-headset. Wie wil trainen duikt in de virtuele wereld, waarin je door het bewegen van je lichaam door ringen moet vliegen. Volgens de fabrikant verbrand je met deze work-out ongeveer 7 kcal per minuut. € 2400,- ben je kwijt voor deze interactieve manier van trainen.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.