Skip to navigation Skip to main content

Tips voor een paasontbijt- of brunch in wintersportstijl

Paashaasjes

Morgen is het alweer Pasen. Moet jij nog van alles regelen voor het paasontbijt of de paasbrunch, maar ben je veel te laat begonnen met de voorbereidingen? Waarom vier je Pasen niet in wintersportsferen? Misschien ben je na alle mooie dagen al helemaal met je hoofd bij de zomer, maar het kan ook zijn dat je onwijs baalt van het naderende einde van het skiseizoen. Met deze tips geef je jouw paasontbijt- of brunch een wintersporttwist die je direct terugbrengt naar de pistes!

1. Serveer typische wintersportklassiekers

Ga voor gerechten die je normaal gesproken in een berghut zou eten: Kaiserschmarrn, Rösti met spek en kaas, of Pretzels. Veel lekkerder dan al die paasrecepten die je al wekenlang overal voorbij ziet komen. Ook een warme Goulashsoep als hartige paasverrassing mag niet ontbreken.

Kaiserschmarrn wintersport
Zo'n bordje Kaiserschmarrn smaakt thuis ook fantastisch!

2. Maak een 'Glühwein-mimosa'

Ook de klassieke mimosa (champagne met sinaasappelsap) kun je omtoveren naar een winterse variant. Bijvoorbeeld door het recept voor Glühwein te volgen, maar dan met bessensap. Heb je meteen een leuk idee om de kinderchampagne mee op te pimpen. Ook leuk is een soort station vol warme drankjes zoals zelfgemaakte Glühwein, Jägertee en warme chocolademelk. Zet een klein ‘drankstation’ op met mokken, toppings en likeurtjes.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Werken Sneeuw

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws op wintersportgebied, insider tips, de leukste bestemmingen en nog veel meer? Schrijf je nu in!

Schrijf je in voor de Snowplaza nieuwsbrief

3. Breng de Alpen op tafel met decoratie

Qua decoratie kun je helemaal losgaan. Creëer een gezellige stube of après-ski bar door houten planken, rood/wit geruite servetten of en een geruit tafelkleed te gebruiken. Haal de ski’s nog een laatste keer van zolder en zet ze tegen de muur. Decoreer de tafel verder met kleine dennenappels en mini ski-accessoires zoals houten skietjes, mini gondels en alles wat je er verder bij kunt bedenken. Zo zorg je voor dat knusse berghutgevoel aan tafel.

4. Wintersportbroodjes

Toch een iets dichter bij het traditionele blijven? Verwissel de standaard boterham door kaiserbroodjes, Pretzels, croissants en Frans stokbrood. In de supermarkt, maar ook bij verschillende delicatessenwinkels, kun je terecht voor Alpenkaas, verschillende soorten ham (bijvoorbeeld Schwarzwälder Schinken) of Speck. Huisgemaakte jam erbij en alles van het wintersportontbijt waar je aan kunt denken en het paasontbijt of de paasbrunch is compleet.

Ontbijt uit de Alpen

5. Een wintersportwaardige playlist

Een paasontbijt- of brunch is natuurlijk niet compleet zonder wintersportmuziek. Zet de beste après-ski hits aller tijden op of ga voor typisch Tiroolse hits, Franse klassiekers, Duitse Schlagers of Italiaanse muziek. Wedden dat het zo gezellig is!?

6. Paaseieren zoeken in wintersportstijl

Organiseer een paaseierenzoektocht, maar dan in stijl: verstop de eieren in skischoenen, onder mutsen of in een ‘nep sneeuwlandschap’ van watten of fleece dekens.

Paashaas met paaseieren in de sneeuw

7. Dresscode: ski-outfit of foute skipully

Laat iedereen in stijl aan tafel verschijnen – in foute skipully, thermolegging, Lederhosen, Dirndl of zelfs in een après-ski outfit. Extra leuk voor de foto's én de sfeer.

Aan tafel in Dirndl

8. Wintersportspelletjes

Speel jij op wintersport ook graag uren spelletjes? Zet deze traditie voort met het paasontbijt of de paasbrunch. Beverbende, Halli Galli, 30 Seconds en Boonanza: er zit een heuse spelletjesmarathon aan te komen! En vergeet de krokodil niet!

9. Wintersportherinneringen ophalen

Leuk de dagelijkse gesprekken over het weer en wat iedereen de afgelopen tijd heeft meegemaakt, maar nog leuker wordt het als jullie wintersportherinneringen ophalen. Weet je nog de allereerste wintersport samen? Of wat is het leukste (en stomste) wat je ooit tijdens de skivakantie hebt meegemaakt?

Foto's camerarol wintersport
Uiteraard komen ook de kiekjes op tafel!

10. Rond af met Schnaps

Na afloop nog een klein glaasje - of meer. De perfecte afsluiter van een paasontbijt- of brunch in wintersportstijl.

Schnaps proost
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.