Skip to navigation Skip to main content

Terugreis wintersport: zo hou je de stemming erin

Bergen In Spiegel Terugweg

Aan alle mooie momenten komt helaas weer een einde, zo ook aan de wintersport. Na een heerlijke week op de latten met vrienden, familie of je partner is het tijd om de koffers weer in te pakken en je klaar te maken voor de terugreis. Het vervelendste moment van de wintersport, maar met een aantal simpele tips kun je de stemming er ook tijdens de terugreis in houden. 

1. Heel veel lekkere dingen mee

De hele week heb je volop genoten van al het lekkers in je favoriete wintersportland. Nu de vakantie weer voorbij is, hoef je echt niet meteen in het gareel. Duik voor vertrek nog even de supermarkt in en scoor allerlei lokale lekkernijen. Ja, je zit tijdens de heenreis misschien wel meer dan 12 uur op je kont, maar het is ook de laatste vakantiedag. Thuis is het weer tijd voor groene smoothies, gembershots en caloriearm, vetloos en suikervrij voedsel.

Mozartkugeln
© Spalder Media Group

2. De mooiste herinneringen ophalen

Op de terugreis is het tijd om terug te blikken op de fijne tijd die jullie samen hebben gehad. Je bent voorlopig nog wel een tijdje onderweg, dus haal lekker samen herinneringen op om de tijd door te komen. Wat was het leukste, mooiste, grappigste en stomste dat jullie hebben meegemaakt?

3. Foto’s uitzoeken

Reis je met de trein, met het vliegtuig of heb je geen last van wagenziekte in de auto? Zoek al je wintersporfoto’s vast uit. Verwijder alle wazige kiekjes of foto’s waar per ongeluk je skihandschoen voor de helft over de lens hangt en maak een selectie van je favorieten.

Foto's uitzoeken na afloop wintersport
© Spalder Media Group

4. Après-ski hits keihard aan én meezingen

Of ze nu je oren uitkomen of niet: om het wintersportgevoel extra lang vast te houden, zet je de beste après-ski hits ook tijdens de terugreis aan. Nóg een keer ongegeneerd meezingen. Na de vakantie is het weer tijd voor de top 40.

5. Lekker lang pauzeren

Met al die lekkere dingen kun je onderweg een complete picknick organiseren. Ga iets van de snelweg af en zoek een gezellig plekje voor de lunch onderweg. Komt het met bakken uit de hemel, is het koud of waait het hard? Je kunt ook op zoek gaan naar een leuk restaurantje. In Duitsland kun je vaak zelfs nog een schnitzel of curryworst scoren! Of wat dacht je van een laatste Franse croissant bij een boulangerie in de buurt van de snelweg in Frankrijk? Het is vakantie, dus maak ook van de terugreis een leuke vakantiedag. Die paar uurtjes maken ook niks meer uit. 😉

6. Alvast de volgende vakantie plannen

Deze vakantie is voorbij en dat is natuurlijk mega zuur. Maak daarom alvast plannen voor de volgende skivakantie. Laat je budget het misschien toe om nog een keer te gaan? Er zijn genoeg aantrekkelijke last minutes naar de sneeuw. Is dat niet het geval? Begin dan alvast met het verzamelen van de wensen en bekijk alvast het aanbod. De meeste reisorganisaties stunten nu al met aantrekkelijke vroegboekdeals.

Blij op de piste

7. Files te vermijden

Files maken de reis naar huis nóg minder leuk. Tijdens drukke vakantieweken ontkom je er vaak niet aan, maar je kunt er ook alles aan doen om ze te vermijden. Kies bijvoorbeeld voor een overnachting onderweg langs de snelweg in Frankrijk of Duitsland, vertrek pas op zondag of kies voor een alternatieve, toeristische route terug. En kom je wel in de file te staan? Maak je niet druk, je hoeft dit keer niet op tijd te zijn voor die ene vergadering. Daar maak je je maandag wel weer druk om!  

8. Niet achteromkijken

De bestuurder kan de spiegels natuurlijk niet negeren, maar de rest kan dat wel doen. Kijk niet te veel achterom naar hoe de witte bergen steeds kleiner worden. Dat maakt de knoop in je maag toch iets minder strak.

9. Een laatste wintersportdrankje bij thuiskomst

Misschien niet heel fijn als je ’s morgens vroeg of midden in de nacht thuiskomt, maar bewaar het drankje dan voor een later moment. Proost nog even met een typisch wintersportdrankje op de heerlijke wintersportweek. Wat hebben jullie genoten!

Glaasjes Bombardino

10. Plan een middag of avond om na te praten

Heb je samen met een groep vrienden of familie van de wintersport genoten? Pak de agenda’s er onderweg bij en plan een middag of avond om na te praten over de reis. Lekker samen foto’s kijken en herinneringen ophalen, misschien wel onder het genot van een typisch wintersportgerecht of -drankje!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.