Skip to navigation Skip to main content
Winter Shooting 22 23 © TVB St. Anton Am Arlberg Patrick Bätz 83
© TVB St. Anton am Arlberg, Patrick Bätz

Een dag in St. Anton am Arlberg is zo gevuld. Zowel op de piste als erbuiten is er meer dan genoeg te beleven in dit bekende Oostenrijkse dorp. In dit blog geven wij je vijf tips voor een perfecte dag in St. Anton am Arlberg.

Wintersport in St. Anton am Arlberg

Het sfeervolle St. Anton am Arlberg is gelegen in het Arlbergmassief, in de deelstaat Tirol. Een handige bijkomstigheid van de ligging van St. Anton am Arlberg: je kunt er in negen uur geraken met de trein vanaf Utrecht, en vanuit het station in het dorp loop je zo naar je accommodatie. Als onderdeel van het skigebied Ski Arlberg kun je vanuit St. Anton volop skiën: Ski Arlberg is het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk! Met meer dan 300 km aan pistes tot je beschikking kun je je hier helemaal uitleven, waarbij een diverse skiweek gegarandeerd is. Het laatste nieuws over skiën in Ski Arlberg vind je hier -->

Sneeuwpret in St. Anton am Arlberg
© TVB St. Anton am Arlberg, Patrick Bätz

1. Skitocht Run of Fame Arlberg

Zo’n omvangrijk, aaneengesloten gebied als Ski Arlberg vraagt natuurlijk om een uitgebreide skitocht. Dat komt goed uit, want de Run of Fame Arlberg leidt je door het hele skigebied. Deze tocht telt maar liefst 85 pistekilometers, wat een dag vol met skiën betekent. De ronde is vanuit St. Anton aan te vangen, en gaat langs Stuben, Zürs, Lech en Warth, om vervolgens via Lech weer terug in St. Anton uit te komen. Kun je via de Ski Arlberg-App aantonen dat je de hele tocht hebt afgelegd? Dan krijg je als aandenken een badge voor op je skistok.

2. Nog meer uitdagingen op de piste

In het skigebiedje Rendl, direct te bereiken vanuit het dorp St. Anton am Arlberg, is er op de piste meer dan genoeg te doen naast alleen skiën. Zo kun je je bochtenvaardigheid testen in de reuzenslalom op piste 8, en je topsnelheid kun je meten bij de Stanton Speed op piste 12. Je ziet je eigen snelheid, en kunt strijden voor de hoogste dagsnelheid. Voor de echte waaghalzen is er het ‘stanton park’. Dit snowpark trekt wintersporters van ver buiten het gebied aan, en biedt met maar liefst 34 obstakels allerlei uitdagingen. Gevorderden kunnen hier tal van nieuwe stunts proberen, en ook voor beginners zijn er leuke schansjes en rails om te trotseren.

Kinderpret in St. Anton am Arlberg
© TVB St. Anton am Arlberg, Patrick Bätz

3. Genoeg plezier voor de kleintjes

Ook voor de jonge wintersporters is er in St. Anton am Arlberg voldoende vermaak te vinden. Zo is er de funpiste met sneeuwgolven, kombochten, een tunneltje, en zelfs high-fives met een geluidseffect! Verder is er een piste die helemaal is ingericht voor kinderplezier. Op deze Hopplweg (piste 27) kunnen kinderen op zoek naar 28 dieren langs de kant van de piste, leuk om af te strepen tijdens een aantal afdalingen. Ook worden langs deze piste de tien FIS-skiregels op een visuele manier uitgelegd, zodat de kleine skiërs daarna nog veiliger van de piste af kunnen.

4. Activiteiten buiten de piste

Even niet skiën? Naast de piste is er in St. Anton am Arlberg van alles te beleven. Je kunt bijvoorbeeld ook eens per rodel naar beneden glijden. Op dinsdag en donderdag kun je bovendien ’s avonds van de verlichte baan rodelen, wat een perfect einde van je skidag vormt. Verder is het mogelijk om in het centrum van St. Anton de ijzers onder te binden en plezier beleven op de schaatsbaan. Dit vormt een leuk intermezzo tijdens je skidag, of wellicht juist een gezellige avondactiviteit. Voor wie het helemaal over een andere boeg wil gooien, is er zelfs de mogelijkheid om te paragliden. Het magische, besneeuwde landschap ziet er van boven weer heel anders uit, en ook het uitzicht over het dorp is uniek.

Rodelen in St. Johann am Arlberg
© TVB St. Anton am Arlberg, Patrick Bätz

5. Culinair genieten in St. Anton am Arlberg

Behalve een toegangspoort tot het skigebied is het dorp St. Anton natuurlijk nog veel meer. Het centrum oogt traditioneel en sfeervol, en heeft desalniettemin moderne faciliteiten. Ook zijn er veel diverse eetgelegenheden te vinden. Naast de typisch Tiroolse restaurants zijn er mogelijkheden om eens iets anders te proberen. Bij het kleinschalige restaurant Endlich serveren ze bijvoorbeeld iedere dag een ander menu met bijzondere ingrediënten, waarbij de kok uitleg komt geven over de gerechten die hij bereidt. Eveneens een unieke ervaring wordt geboden bij de Verwallstube. In dit gourmetrestaurant op maar liefst 2085 m hoogte, gelegen bij het bergstation van de Galzigbahn, geniet je van de uitmuntende gerechten van de geprezen chef. Tijdens het eten kijk je uit over nachtelijk St. Anton am Arlberg, wat een diner hier een bijzondere belevenis maakt.

Dit blog is geschreven in samenwerking met St. Anton am Arlberg

Winterfoto Mees

Over Mees

“Het is net als thuiskomen”, is wat Mees ieder jaar weer verzucht als de eerste besneeuwde bergtoppen opdoemen in de verte. Het gevoel dat hij door een met sneeuw bekleed skigebied krijgt, is voor hem ongeëvenaard.