Skip to navigation Skip to main content

Tips voor de leukste winteractiviteiten in Kitzbühel buiten de piste

Landschaft Panorama Stadt Kitzbuehel Winter Emotionen (C) Kitzbuehel Tourismus (8)
© Kitzbühel Tourismus

Een wintersport in Kitzbühel is veel meer dan alleen maar skiënd de pistes af gaan. In en rond deze Oostenrijkse stad zijn talloze winteractiviteiten te ondernemen, van rodelen tot schaatsen. In dit blog lichten we een aantal wintersportactiviteiten in Kitzbühel buiten de pistes voor je uit.

Veelzijdige wintersport in Kitzbühel

Kitzbühel, ook wel de gemsstad genoemd, is al sinds jaar en dag een populaire wintersportbestemming. Dat is ook niet zo gek: vanuit de stad heb je toegang tot het skigebied KitzSki, waar je je volop kunt uitleven op 233 km aan pistes, waarvan 188 km geprepareerd en gemarkeerd zijn. Er zijn echter nog tal van andere winteractiviteiten in Kitzbühel te doen, die je wintersport nóg specialer maken.

Winterwandelen met uitzicht

Kitzbühel en zijn omliggende bergen lenen zich uitstekend voor een wandeling in de berglucht. Tijdens een wandeling op een van de geprepareerde paden kun je in alle rust genieten van de schitterende uitzichten op de Kitzbüheler Alpen, die tijdens het skiën altijd snel langs je heen razen. Zo is er bijvoorbeeld de Panoramatocht bij het bergstation van de Hahnenkamm, waar je niet alleen uitkijkt over het witte dal, maar ook over de befaamde piste die jaarlijks het decor vormt voor de Hahnenkamm-Rennen. De wandeling voert je langs het starthuisje, en je kijkt uit over de beruchte Mausefalle-sprong.

 

Tip: iedere maandag en vrijdag vertrekt er om 9.45 uur een wandeltocht met gids, die iedere week een andere mooie wandeling uitstippelt. Deze tochten zijn geheel kosteloos voor bezoekers met een Kitzbühel RedCard, die je gratis krijgt als je een accommodatie boekt in Kitzbühel.

Wandelen in de sneeuw in Kitzbühel
© Kitzbühel Tourismus

Volop sporten in Sportpark Kitzbühel

In Sportpark Kitzbühel is, op slechts tien minuten lopen van het centrum, een zeer uitgebreide selectie van sporten te beoefenen. Vanzelfsprekend zijn er de nodige winteractiviteiten te vinden, zoals schaatsen, ijshockey en curling. Maar wat dit sportcentrum in een wintersportplaats uniek maakt, is dat er ook verscheidene andere sporten mogelijk zijn. Zo zijn er drie indoor tennisbanen, drie klimtorens, een klimwand en twee bowlingbanen te vinden. Perfect voor een dagje wat anders tijdens je wintersport, of een avond plezier na een skidag.

Langlaufen op uitstekende loipes

Ga je toch liever voor een activiteit waarbij de berglucht rechtstreeks je neus in stroomt? Dan kun jij je in Kitzbühel uitleven op 70 kilometer aan langlaufloipes. Zowel voor de klassieke als voor de skating stijl zijn er volop mogelijkheden. Bij de Kitzbühel-Schwarzsee-Reith golfbaan is zelfs een professionele loipe te vinden, waar kunstsneeuw en gedegen preparatie zorgen voor een unieke langlaufervaring. ’s Avonds wordt er tot 21.00 uur een lus van 3,3 kilometer verlicht, zodat je ook als het donker wordt je rondjes kunt blijven draaien.

Langlaufen in Kitzbühel
© Kitzbühel Tourismus

Rodelend de berg af in Kitzbühel

Vanuit Kitzbühel heb je maar liefst drie verschillende mogelijkheden om te rodelen. Het langste rodelplezier heb je op de baan bij de Trattenbachalm. Hier geniet je gedurende 5,5 km van de wind langs je haren. Er is alle tijd voor voorpret, want voor de tocht omhoog is er geen lift, de benen zullen het werk moeten doen. Hetzelfde geldt voor de baan bij de Kelchalm. Wil je wat meer comfort, dan is de baan bij de Gaisberg in Kirchberg wat voor jou: je kunt hier met de lift omhoog, en wordt keurig afgezet bij het startpunt van het rodelpad. Bovendien is deze baan verlicht en ’s avonds begaanbaar van dinsdag t/m zaterdag, wat zorgt voor een extra gave ervaring.

Dit blog is geschreven in samenwerking met Tourismusverband Kitzbühel.

Winterfoto Mees

Over Mees

“Het is net als thuiskomen”, is wat Mees ieder jaar weer verzucht als de eerste besneeuwde bergtoppen opdoemen in de verte. Het gevoel dat hij door een met sneeuw bekleed skigebied krijgt, is voor hem ongeëvenaard.