"Een Nederlandse visie met een Zwitsers randje…"

Maarten van Geest - Mountain Hub VerbierIn de zomer van 2011 werd het grootste besluit uit mijn leven genomen: “Ik vertrek definitief naar Zwitserland komende winter.” Na een seizoen in 2006 in Verbier bleef mijn passie voor de bergen me achtervolgen. Ik probeerde het reeds in 2008, maar last-minute kreeg ik een fantastisch aanbod voor een nieuwe baan in Nederland. ‘A single ticket to paradise’ werd nog voor een laatste keer uitgesteld, totdat ik het zowel privé als qua werk niet meer kon uithouden, “ik vertrek!”

Wie ben ik?

Wie ben ik? Een jonge, enthousiaste marketeer die zijn dromen najaagt en graag zijn kennis aan anderen overdraagt. Tot 2011 woonde ik in Nederland, volgde 1-2 keer per maand mijn poederjacht naar de sneeuw en probeerde een carrière op te bouwen als Communicator & Marketeer bij een multinational. Totdat mijn hart de strijd won en het tijd werd voor een nieuwe uitdaging. Inmiddels heb ik de eer om aan de knoppen van de marketingmachine van meerdere bedrijven te draaien, terwijl ik dagelijks de zon achter de bergen onder zie gaan.

Profiel Naam: Maarten van Geest
Geboortedatum: 03-04-1983
Woonplaats: Versegères, Zwitserland
Opgegroeid: aan de kust in het Westland, Nederland
Beroep: Eigenaar van Mountain Hub coworking & business lounge, The Big Ride zomer & winter trips en marketing consultant.

Wat doe ik?

De combinatie van kantoorwerk en de buitenlucht geeft mij de juiste inspiratie tot succes. Na een carrière in de wintersport retail en vishandel besloot ik het roer om te gooien en ben ik sinds 2016 de trotse eigenaar van Mountain Hub. Mountain Hub is een bedrijf dat flexibele werkplekken in een inspirerende omgeving aanbiedt en ondernemers bij elkaar brengt door het organiseren van diverse activiteiten. Het bedrijf is gevestigd in het centrum van het populaire skigebied van Verbier en vanuit mijn eigen kantoor doe ik marketing consultancy werk voor diverse verschillende klanten.

Sinds 2017 is er in samenwerking met een voormalige klant een nieuw bedrijf bijgekomen, The Big Ride. Met The Big Ride organiseren we fantastische trips voor particulieren en bedrijven in samenwerking met lokale partners en infrastructuur. Onze activiteiten zijn voornamelijk ‘bike’ en ‘ski’ gerelateerd, maar vanwege onze flexibiliteit bieden we onbeperkte ‘custom’ mogelijkheden aan.

Waar schrijf ik over? Mijn ervaringen in de bergen. Ik word er wakker, ik ben veel op pad, ik heb een passie voor bergen in het algemeen, kortom ik adem Alpen. Ik zal schrijven over bepaalde plaatsen waar ik kom, geef er mijn mening over en probeer nog wat tips toe te voegen. Aangezien mijn zakelijk leven zich voor 90% in de Alpen afspeelt zal ik tot slot een poging wagen om de lezer een idee te geven van wat er zich daadwerkelijk afspeelt en hoe dit in zijn werk gaat.

Maarten van Geest

Tips of vragen?

Aarzel niet om contact met me op te nemen!

De laatste 5 artikelen van Maarten

17 april door Maarten in 'Nieuws''

Verbier: nieuwe liftontwikkelingen

Verbier is één van ‘s werelds populairste ski resorts en onderdeel van het grootste skigebied van Zwitserland, Les 4 Vallées. Om een vooraanstaand skigebied te blijven, werkt Verbier hard aan investeringen en ontwikkeling van het gebied. Op dit moment heeft het gebied drie lift renovaties op de agenda staan. Meer ›

2 september door Maarten in 'Nieuws''

Verbier

Verbier 4 Vallées is al een tijdje bezig met een nieuw liftproject dat de verbinding met La Tzoumaz moet verbeteren. Volgens de originele plannen zou de lift inmiddels al draaien, maar liftmaatschappij Televerbier wordt al een paar jaar gedwarsboomd door een oppositie van één familie. Hoe lang dit nog duurt is de vraag, maar in dit artikel gaan we alvast een kijkje nemen naar de plannen. Meer ›

8 juli door Maarten in 'Skigebieden onder de loep''

Saalbach-Hinterglemm: toen en nu

Als kind leerde ik skiën in het Oostenrijkse Hinterglemm. Mijn ouders lieten me kennismaken met de lokale skischool, waar ik met handgebaren probeerde te communiceren met de Duits sprekende skileraar. Na een begin op de kinderweide en de lokale sleepliften gingen we na een paar jaar met het stoeltje de Zwölferkogel op. Destijds nog met het stoeltje ja! En niet veel later ontdekten we het complete skigebied van het Skicircus Saalbach Hinterglemm. Meer ›

8 mei door Maarten in 'Reisverslagen''

Matterhorn, Zermatt

Er is een skigebied waar je minimaal één keer in je leven een bezoek aan moet brengen: Zermatt. Het is om te wonen iets te ver van de buitenwereld afgezonderd denk ik, maar het is en blijft een schitterend dorp om één of meerdere nachten te verblijven. Dit jaar stond Zermatt op mijn agenda als verjaardagscadeau van m’n vriendin, als afsluiting van ons lange seizoen half april. Meer ›

26 november door Maarten in 'Stellingen''

Skigebieden zijn anno 2014 niet alleen meer de plaatsen waar de toerist voor een standaard wintersportvakantie op bezoek komt. Van oudsher trokken plaatsen als Chamonix en Zermatt het zogenaamde ‘fototoestellenpubliek’ aan, maar sinds kort proberen de marketingmachines uit andere, normaal gesproken minder interessante gebieden, ook een slaatje uit deze doelgroep te slaan. Van loopbruggen tot ronddraaiende gondels en sinds kort zelfs een bungeeschans, hoe lang zal het nog duren voordat we de eerste achtbaan op een bergtop tegen komen? Meer ›

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen