8 juli 2015 door Maarten in 'Skigebieden onder de loep''

Saalbach-Hinterglemm: toen en nu

Als kind leerde ik skiën in het Oostenrijkse Hinterglemm. Mijn ouders lieten me kennismaken met de lokale skischool, waar ik met handgebaren probeerde te communiceren met de Duits sprekende skileraar. Na een begin op de kinderweide en de lokale sleepliften gingen we na een paar jaar met het stoeltje de Zwölferkogel op. Destijds nog met het stoeltje ja! En niet veel later ontdekten we het complete skigebied van het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Kindergarten Saalbach-Hinterglemm

In mijn eerste jaar bleef ik netjes binnen de omheining van de Kindergarten. Ik herinner me nog dat ik erg druk in gesprek was met de aanwezige dieren, want ik begreep niets van de leraar. Anno 1988 had men immers nog geen tien Nederlands sprekende leraren per skischool.

Vallen door een Duits ventje

Een jaar later kwamen we terug. Ik mocht kinderland verlaten en ontdekte de lokale sleepliften, geen succes… Volgens mij was het de Mitteregglift waar het fout ging. Dat vervelende Duitse ventje viel uit de lift en hij dacht “als ik ga, ga jij ook.” Daar lagen we dan; twee arme zieltjes die elkaar wel de hersens in konden slaan, maar niet konden communiceren. Het leek wel een eeuwigheid…

Vallen in de sleeplift

“Papa, mama, vanaf nu ga ik met jullie mee!”

Enkele jaren later was ik de klasjes beu en gaf mijn ouders geen keuze, “Ik ga met jullie mee!”. We ontdekten het grote gebied van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, de sneeuw was top! Het ijskoude stoeltje van de Westgipfel herinner ik me nog als de dag van gisteren. Via de lange, ijzige Jausernabfahrt zetten we ons rondje in voor de lange dagtocht. Of er destijds ergens nog een busverbinding was of dat je het rondje in één keer kon maken, herinner ik mij niet meer. Wat ik nog wel weet, het skigebied van Saalbach-Hinterglemm was groot, erg groot.

Saalbach-Hinterglemm

Skicircus anno 2015

Destijds was Saalbach-Hinterglemm al vooruitstrevend in het bedrijven van goede skigebied marketing. Vandaag de dag probeert het skigebied een kunststukje ‘kilometeruitbreiding’ te realiseren. Op dit moment wordt er een verbinding met Fieberbrunn gerealiseerd en ook de verbinding met Zell am See staat op de planning. Miranda schreef enkele weken

De joker is ingezet

Of het nu allemaal niet een beetje uit de hand aan het lopen is, is iets waar ik me wel zorgen om maak. Maar ik kan de marketing machine van Saalbach-Hinterglemm goed begrijpen. Het redelijk laag gelegen gebied heeft de afgelopen jaren regelmatig te maken gehad met uitdagende sneeuwomstandigheden. Vandaar dat ze wel een stukje positief nieuws over de kilometeruitbreiding kunnen gebruiken om de marketing machine weer optimaal te laten draaien. De joker is ingezet, petje af!

Ook naar het Skicircus dit jaar? Plan nu je volgende

Maarten woont sinds 2011 in de Alpen. In de winter werkt hij in Verbier en komt hij voor Poederbaas in minimaal 10 verschillende skigebieden. Hij schrijft over zijn ervaringen in de Alpen, geeft zijn mening en tips.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

25 mei Nieuwe lift in Serfaus: 10-persoons Komperdellbahn
23 mei 5 skigebieden in Argentinië uitgelicht
22 mei Skiën in de zomer in Frankrijk: in deze skigebieden kan het