8 mei 2015 door Maarten in 'Reisverslagen''

Matterhorn, Zermatt

Er is een skigebied waar je minimaal één keer in je leven een bezoek aan moet brengen: Zermatt. Het is om te wonen iets te ver van de buitenwereld afgezonderd denk ik, maar het is en blijft een schitterend dorp om één of meerdere nachten te verblijven. Dit jaar stond Zermatt op mijn agenda als verjaardagscadeau van m’n vriendin, als afsluiting van ons lange seizoen half april.

Jaarlijks kom ik minimaal één keer in Zermatt, puur om te genieten als toerist. Zermatt ademt het echte Zwitserse bergleven en geeft je als één van de vele toeristen toch nog het gevoel dat je tot rust kunt komen. Het begint al met de aankomst in het dorpje Täsch waar je je auto parkeert. Vanaf hier pak je de trein naar Zermatt, waar je wandelend of met de elektrische taxi wagentjes je hotel kunt opzoeken.

Zermatt Unplugged

Puur bij toeval hadden we onze trip geboekt tijdens het Zermatt Unplugged festival. Een muziekfestival waarbij, naast de concerten met bekende artiesten, veel kleine muzikanten overal in het dorp de sfeer een zetje geven. Een ongekende ambiance kan ik je vertellen. Met de indrukwekkende Matterhorn op de achtergrond en een biertje in de hand, voel je je al snel ‘de koning te rijk’.

Zermatt Unplugged

Foto: Nickless, Jack Wolfskin Stage © Elena Biele

Skigebied Zermatt-Cervinia

Nu kwamen we natuurlijk niet alleen voor de gezelligheid in Zermatt, maar vooral ook voor het skiën. Aangezien het al een tijdje niet gesneeuwd had, besloten we te gaan voor een pistesessie met als doel een verkenning van het hele gebied. Ik moet je eerlijk vertellen dat ik tot op heden alleen nog bij Trockener Steg en Cervinia was geweest. Dus m’n vingers jeukten om ook de de andere gebiedjes van Zermatt, Sunnegga en Gornergrat, te ontdekken. En wat bleek; wat een fantastische mogelijkheden biedt dit gebied, zowel op als naast de piste.

Skigebied Zermatt-Cervinia

Mooie tocht

Zelfs de lichtgevorderde skiër, die zich prettig voelt op een rode piste, zal zijn/haar ogen uitkijken op de prachtige route die de revue passeert. Het slimste is om bij Sunnegga te starten en het gebied hier op de vroege ochtend te ontdekken. Vanaf hier ski je door indrukwekkende natuur naar de kant van Gornergrat. Bij aankomst kan je beslissen aan de linkerkant het freeridegebiedje te verkennen of direct door te gaan richting de kant van de Gornergrat trein. Een leuke koffiestop is het Iglu-Dorf, alvorens je de kant van Trockener Steg op gaat. Hier ga je direct door met het liftensysteem naar de Kleine Matterhorn op ruim 3.800 meter. Vanaf het hoogste punt in het gebied ski je door naar Italië, want je wilt natuurlijk wel een overheerlijke pasta eten in het land van origine. Na een goede lunch besluit je Italië nog verder te verkennen of om terug te gaan naar de kant van Zermatt. Zorg alleen dat je op tijd bent, want je wilt de laatste lift niet missen!

Zermatt

Maarten woont sinds 2011 in de Alpen. In de winter werkt hij in Verbier en komt hij voor Poederbaas in minimaal 10 verschillende skigebieden. Hij schrijft over zijn ervaringen in de Alpen, geeft zijn mening en tips.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen