2 september 2015 door Maarten in 'Nieuws''

Verbier

Verbier 4 Vallées is al een tijdje bezig met een nieuw liftproject dat de verbinding met La Tzoumaz moet verbeteren. Volgens de originele plannen zou de lift inmiddels al draaien, maar liftmaatschappij Televerbier wordt al een paar jaar gedwarsboomd door een oppositie van één familie. Hoe lang dit nog duurt is de vraag, maar in dit artikel gaan we alvast een kijkje nemen naar de plannen.

Uitgangssituatie Esserts - Savoleyres

In Verbier hebben we vertrekpunten naar twee verschillende gebieden, vanaf Medran en Carrefour gaan we naar Ruinettes/Attelas en vanaf Chalet Adrien is er een oude gondel naar het kleine gebied van Savoleyres. In dit laatste gebied is er een connectie met het voor Nederlanders populaire skidorp La Tzoumaz en ski je eenvoudig weer naar de kant van Ruinettes/Attelas. Andersom moet je de bus naar Chalet Adrien pakken, tenzij je veel ervaring hebt en de skiroute Vallon d’Arbi aandurft.

Verbier

Het nieuwe liftsysteem

Nieuwe verbinding

Al jaren is men in Verbier bezig met de ontwikkeling van een goede verbinding vanaf de Ruinettes/Attelas kant. Daarvoor is het ‘Esserts – Savoleyres’ project in het leven geroepen. Het plan is om tussen de top van Les Esserts en Carrefour een startpunt van een Combimix lift te bouwen (gondelbaan en stoeltjeslift in één), die wintersporters via een middelstation bij Planards naar de top van Savoleyres brengt. Skiërs kunnen dit startpunt bereiken via een pad en tunnel vanaf de Le Rouge piste bovenaan bij Carrefour.

Nieuwe verbinding Verbier

De nieuwe verbinding in het landschap getekend

La Tzoumaz

De grote winnaars van het project worden de wintersporters in La Tzoumaz. Zij kunnen in de toekomst eenvoudiger aan het einde van de dag terugkeren naar huis zonder een bus of pittige skiroute te hoeven nemen. Ook voor beginners wordt het skigebied een stuk aantrekkelijker, want aan de kant van Verbier komt bij Planards een gebied met een kidsclub en beginnershelling.

La Tzoumaz

Voor wintersporters in La Tzoumaz zal de nieuwe verbinding een grote vooruitgang zijn

Nu is het slechts nog de vraag hoe lang het duurt totdat ook de laatste oppositie verslagen is, daarna mogen we gaan genieten van een mooie vooruitgang in Verbier!

Maarten woont en werkt in Verbier, Zwitserland voor o.a. Altitude en Homepartner.

Maarten woont sinds 2011 in de Alpen. In de winter werkt hij in Verbier en komt hij voor Poederbaas in minimaal 10 verschillende skigebieden. Hij schrijft over zijn ervaringen in de Alpen, geeft zijn mening en tips.