"Waar ga je het over hebben dan?"

Kees DiamantSkiën is voor mij een passie die al bijna 45 jaar duurt en parallel loopt aan die voor bergen in het algemeen. Een moeilijk te verklaren fenomeen voor een laaglander uit de polder: misschien kwamen mijn voorouders uit de Alpen? Hoe dan ook: als het seizoen op z’n einde loopt, wil ik eigenlijk nog een keer gaan en als het seizoen nauwelijks is begonnen, sta ik alweer te popelen van ongeduld. Misschien herkennen jullie dat?

‘strategisch huren’

Jammer genoeg verdien ik mijn geld niet met wintersport en zal ik het dus moeten doen met een gelimiteerd aantal vakantiedagen. En dan probeer ik wel zo vaak mogelijk op de lange latten te staan. Met familie, met collega’s, met vrienden, want wintersport doe ik het liefst met anderen die nét zo gepassioneerd zijn.
Ik probeer tijdens mijn wintersportvakanties zoveel mogelijk verschillende gebieden te bezoeken en zoek daarom meestal accommodaties die precies tussen een aantal interessante gebieden in liggen. Ik noem dat ‘strategisch huren’, vaak ook nog goedkoper dan accommodaties in de skigebieden zelf. Meer weten? Lees dan mijn weblogs op deze site.

Kees Diamant

Lees mijn blogs en je komt er vanzelf achter welke andere voorkeuren ik heb en waarom. Reacties zijn uiteraard van harte welkom.

De laatste 5 artikelen van Kees

6 november door Kees in 'Algemeen'' | 0

Op het pistebord kijken voor de route

Steeds meer skigebieden zoeken verbinding met elkaar. ‘Groter’ en ‘oneindig’ klinkt namelijk marketingtechnisch een stuk aantrekkelijker dan ‘compact’ of ‘overzichtelijk’. Soms is het economisch gezien onvermijdelijk wanneer gebieden voor zo’n gezamenlijke strategie kiezen. Kleinere gebieden gaan kopje onder als gevolg van sneeuwgebrek terwijl investeren in kunstsneeuwinstallaties eenvoudigweg te duur is. Maar is zo’n enorm skigebied eigenlijk wel zo leuk? Meer ›

23 oktober door Kees in 'Wedstrijdsport'' | 0

Finishstadion World Cup in Sölden

Als de weersomstandigheden een beetje meezitten (er wordt komend weekend veel sneeuw voorspeld), staat zaterdag niets een prachtige opening van het ski-wedstrijdseizoen in Sölden in de weg. Ondanks de hete zomer is de piste op de Rettenbachgletscher in een wonderbaarlijk goede conditie. Toch hopen de organisatoren nog op een laagje verse sneeuw deze week. Meer ›

3 april door Kees in 'Aankondigingen'' | 0

Zwaaiende liftbediende sluit seizoen Berwang af

Hij is al langer dan tien jaar een fenomeen: liftbeambte Walter van de Sonnalmbahn in Berwang in Tirol, Oostenrijk. Iedere ochtend om 2 á 3 minuten over half negen zwaait hij naar de webcam die op het bergstation staat gericht. Intussen heeft het verkeersbureau van de Tiroler Zugspitz Arena ‘Herr Winkemann’ ook ontdekt: aanstaande zondag - de laatste dag van het winterseizoen in Berwang - mag iedereen gratis met de eerste lift naar boven voor een gezamenlijke zwaaisessie. Meer ›

25 oktober door Kees in 'Aankondigingen'' | 0

FIS Worldcup Solden

Op één van de steilste wedstrijdpistes in de wereld begint komend weekend in het Oostenrijkse Sölden het nieuwe wereldbekerseizoen. De organisatoren bedachten dit jaar een toepasselijk motto: begin van de wintertijd = start van het skiseizoen. Voor veel wintersportenthousiastelingen geldt: het skiseizoen is begonnen wanneer de eerste wedstrijden op de televisie te bewonderen zijn. En dat is komend weekend, wanneer de vrouwen- en mannenwedstrijdskiërs traditioneel hun eerste reuzenslalom afwerken op de Rettenbachgletsjer in Sölden. Meer ›

28 februari door Kees in 'Algemeen'' | 0

Hoadl Haus: het fijnste bergrestaurant

Bergrestaurants zijn er in alle soorten en maten. Groot, klein, mooi, lelijk, wel/geen uitzicht, gezellig, ongezellig. Uiteraard kun je over smaak flink twisten. Maar volgens mijn eigen criteria staat er één bergrestaurant op nummer één: het Hoadlhaus op de Axamer Lizum. Alle wintersporters maken het mee: je wilt gaan lunchen in bij voorkeur een restaurant bovenop de berg. Maar al om 12 uur zijn helaas alle tafels bezet. Dat betekent: of wachten totdat er plekje vrij komt of aansluiten bij een willekeurige collega-wintersporter of –erger nog- je honger uitstellen tot een uur of twee ’s middags. Helemaal rampzalig is de situatie bij slecht of superkoud weer. Dan moet iedereen binnen eten en kun je een fijne plek in het restaurant helemaal schudden. Typisch gevalletje van te weinig capaciteit. Meer ›

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen