Skip to navigation Skip to main content

Mondkapjes voorlopig niet verplicht in skiliften in Oostenrijk

Mondkapje skilift Oostenrijk verplicht?
© Spalder Media Group

Is het dragen van een mondkapje komende winter verplicht in Oostenrijk? Dat is een vraag die steeds vaker wordt gesteld nu de winter dichterbij komt. Tijdens het afgelopen skiseizoen golden er allerlei coronamaatregelen, maar hoe wordt dat komende winter? Zojuist heeft het Ministerie van Volksgezondheid van Oostenrijk bekendgemaakt dat er voorlopig geen mondkapjesplicht komt voor skiliften.

Geen mondkapjesplicht in skiliften in Oostenrijk

Zojuist is bekendgemaakt dat de Oostenrijkse overheid de coronamaatregelen, die op 23 oktober af zouden lopen, met drie maanden heeft verlengd. De verplichting om een FFP2-mondkapje te dragen in ziekenhuizen, bejaardentehuizen, verzorgingstehuizen en dokterspraktijken blijft, maar verder komen daar geen locaties bij. Minister van Volksgezondheid, Johannes Rauch, laat wel weten dat de aanbeveling om in openbare binnenruimten een mondkapje te dragen voorlopig blijft. Het dragen van een mondkapje in skiliften is dus niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.

Voorlopig geen extra maatregelen

Door het dalende aantal nieuwe besmettingen ziet de Oostenrijkse overheid voorlopig geen reden om extra maatregelen te treffen. Mocht de situatie negatief veranderen, dan wordt er opnieuw geëvalueerd of extra maatregelen toch nodig zijn. Tiroler Tageszeitung meldt dat deskundigen op dit moment geen overbelasting van de zorg verwachten. Mede om die reden acht het Ministerie van Volksgezondheid de eerder benoemde mondkapjesplicht in het openbaar vervoer en in winkels niet nodig.

Hoe zit het met de 3-G-regel in Oostenrijk?

Op dit moment geldt er geen 3-G-regel in Oostenrijk. Je hoeft geen test-, herstel- of vaccinatiebewijs te tonen. Ook voor reizen naar Oostenrijk gelden geen verplichtingen, mits je uit een land met een hoog coronarisico komt.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.