Skip to navigation Skip to main content

Filzmoos: 5 tips voor je wintersport (video)

8407 - Filzmoos: 5 tips voor je wintersport (video) (1)

Filzmoos is een bijzonder sfeervol dorpje in de Salzburger Sportwelt, onderdeel van de Ski amadé met zo'n 760 km aan pistes. Het eigen skigebied van Filzmoos telt 'slechts' 10 km aan pistes, maar biedt families met jonge kinderen optimale omstandigheden. Er is een groot kinderland direct in het dal en het skigebied is lekker overzichtelijk, waardoor je de kleintjes gemakkelijk tegen kunt komen als ze de piste op gaan. Voor gevorderde wintersporters zijn er een paar fijne afdalingen, maar zoek je meer uitdaging en pistekilometers, dan liggen de andere skigebieden van de Salzburger Sportwelt vlakbij. Snowplaza verkende het dorp en het skigebied. In deze video geven we je 5 tips voor jouw wintersport in Filzmoos.

#1. Piste: de rode nummer 1

De pistes in Filzmoos zijn verdeeld over 2 bergen. Onze favoriet is de rode nummer 1. Deze piste ligt misschien een beetje 'eenzaam', omdat de meeste afdalingen aan de andere kant liggen, maar daarom is de afdaling vaak rustiger. Een piste waar je lekker op snelheid mooie bochten kunt draaien.

#2. Pisterestaurant: Schörgi Alm

En als je de nummer 1 uit dit lijstje ook een fijne piste vindt, dan kom je hier steeds langs: de Schörgi Alm. De berghut ligt direct bij het bergstation van de gondellift en beschikt over een fijne terras, een knusse stube en je kunt er heerlijk eten.

Langlaufen in Filzmoos

#3. Andere activiteit: langlaufen

Filzmoos is zo'n dorp waar je niet alleen komt om te skiën. Je kunt er ook heerlijk wandelen en langlaufen. Er ligt een loipenetwerk van zo'n 45 km. En heb je nog nooit op de smalle langlauflatten gestaan? Dan kun je een les volgen. Super leuk als afwisseling of vervanging van skiën of snowboarden. Wie al meer ervaren is, kan zich wagen aan de 60 kilometer lange Tauernloipe.

#4. Après-ski: Happy Alm

De après-ski in Filzmoos is net als het dorp zelf: knus en gezellig. Ben je op zoek naar die typische Oostenrijkse sfeer met Duitstalige bekende après-ski hits van o.a. DJ Ötzi en Mickie Krause? Ga dan na het skiën naar de Happy Alm, hier is het eigenlijk iedere dag super gezellig en smaakt het bier uitstekend!

Fiaterwirt in Filzmoos

#5. Restaurant: Fiakerwirt

Veel sfeervoller dan dit vind je het niet in Oostenrijk. Onze restaurant tip Fiakerwirt is gevestigd in een prachtig oud houten chalet en ook binnen is het geweldig. Je gaat hier terug in de tijd en eet de heerlijkste specialiteiten als Schnitzel en Käsespätzle bij een knapperend open haard vuurtje, zo leuk!

Dit waren onze tips voor een wintersport in Filzmoos. Heb jij nog tips? Laat een reactie achter.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.