Skip to navigation Skip to main content

Tauernloipe: nr. 1 langlaufloipe in de Salzburger Sportwelt

9549 - Tauernloipe: nr. 1 langlaufloipe in de Salzburger Sportwelt (1)

Langlaufen en de Salzburger Sportwelt gaan uitstekend samen. De regio beschikt over een langlaufnetwerk van maar liefst 260 kilometer aan loipes. Van sneeuwzekere hoogteloipes tot een kennismaking met biatlon, alle vormen van langlaufen komen aan bod in de Salzburger Sportwelt. Hoogtepunt van alle langlaufmogelijkheden vormt de Tauernloipe. Een 60 kilometer lange loipe, die 6 dorpen in de regio met elkaar verbindt, met iedere stijl begaanbaar is en niet al te veel hoogteverschil overbrugt. De Salzburger Sportwelt is een perfecte wintersportbestemming voor langlaufers.

Langste loipe Salzburger Sportwelt

De Tauenloipe is met een afstand van 60 kilometer de langste langlaufloipe van de Salzburger Sportwelt. Altenmarkt, Flachau, Eben im Pongau, Radstadt en Wagrain zijn door de loipe aan elkaar verbonden. De officiële start is in Radstadt (vlakbij de middelbare school). Zowel voor klassieke langlaufers als langlaufers met de skating stijl is de loipe geschikt. Je start op een hoogte van 830 meter en het hoogste punt van de loipe bevindt zich op 997 meter. De Tauernloipe bestaat uit eenvoudige stukken (blauw) en enkele pittigere gedeeltes (rood). Je kunt de route ook etappe per etappe afleggen, aangezien je in ieder dorp kunt beginnen.

Langlaufregio bij uitstek

De Salzburger Sportwelt leent zich uitstekend voor een langlaufvakantie. Het langlaufaanbod bestaat uit 260 kilometer aan langlaufloipes, onderverdeeld in alle niveaus. Door de aanwezigheid van drie hoogteloipes, Rossbrand, Gnadenalm en Obergassalm, kan er van vroeg in de winter tot diep in het voorjaar gelanglauft worden. Ook wintersporters die nog geen ervaring hebben met langlaufen, en dat wel willen, zitten hier goed. Er zijn tal van langlaufscholen waar de eerste stappen op het gebied van deze Nordische sport gemaakt kunnen worden.

Wintersport in de Salzburger Sportwelt

De Salzburger Sportwelt is het grootste skigebied van de Ski amadé en beschikt over meer dan 230 kilometer aan pistes. Niet alleen langlaufers zitten dus goed in deze regio. Het pisteaanbod is verdeeld over 5 skigebieden: Snow Space Salzburg, Zauchensee-Flachauwinkl-Kleinarl, Radstadt-Altenmarkt, Filzmoos en Monte Popolo. Zowel ervaren skiërs als beginners, families, freeriders en freestylers vinden in het gebied ideale voorwaarden. Urenlange tochten skiën, in alle rust leren skiën of genieten van bruisende après-ski, de Salzburger Sportwelt kent vele gezichten. Ook zijn er diverse rodelbanen en kilometers aan wandelroutes.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.