Skip to navigation Skip to main content

De gezelligste berghutten in de Salzburger Sportwelt

9559 - De gezelligste berghutten in de Salzburger Sportwelt (1)

De Salzburger Sportwelt bestaat uit vijf skigebieden en beschikt in totaal over meer dan 230 kilometers aan pistes. Door de aanwezigheid van meerdere deelgebieden kan ieder type wintersporter zich hier vermaken. Voor het maken van lange skitochten en après-ski moet je naar Flachau en Wagrain, terwijl families zich veel meer thuis voelen in Filzmoos of Zauchensee. Wat de skigebieden met elkaar gemeen hebben is dat ze over gezellige, authentieke berghutten beschikken. In dit weblog hebben we een overzicht gemaakt van de leukste berghutten in de Salzburger Sportwelt.

Berghutten Flachau

Lisa Alm
De Lisa Alm ligt op een hoogte van 1520 meter direct aan de pistes van de Space Jet II en Achterjet Gondel. Het stijlvolle, moderne design springt direct in het oog en zowel voor heerlijk eten (eigen patisserie!) als après-ski (met dj) zit je hier goed.

Herzerlalm
Goed eten én après-ski, de Herzerlalm staat voor beide garant. De menukaart wordt gevormd door huisgemaakte, Oostenrijkse klassiekers en in de bijbehorende paraplubar is het iedere middag gezellig.

Berghutten Wagrain

Auhofalm
De Auhofalm ligt aan de Flying Mozart afdaling op 300 meter van het middenstation. Er is zowel een restaurant met zelfbediening als bediening. Op het grote terras kun je heerlijk in een ligstoel ploffen om van het uitzicht op het Hochkönig Massief te genieten. Ook vindt er après-ski plaats bij de Auhofalm.

Edelweissalm
De Edelweissalm ligt naast het bergstation van de ‘Roter 8er’ bij Wagrain’s Winterwelt. Deze authentieke, houten berghut is de ideale plek voor een heerlijke koffiepauze of lunchbreak.

Almstadl
De Almstadl ligt op een hoogte van 1666 meter aan de Flying Mozart skipiste. Wie op zoek is naar après-ski in Wagrain, komt zeker een keer op deze plek terecht. De Almstadl staat bekend als de ‘partyhütte’ en iedere middag is het hier feest. Overnachten is ook mogelijk bij de Almstadl.

Wilderer Alm
Bij de Wilderer Alm vind je alles onder één dak: après-ski, restaurant, bar en skiverhuur. De hut bestaat pas sinds 2006, maar is inmiddels al een gevestigde naam in Wagrain. Op ieder moment van de dag zit je hier goed.

Auhofalm, Wagrain

Berghutten Altenmarkt-Zauchensee

Arena-Alm & Arena-Bar
De Arena-Alm is een heerlijk bedieningsrestaurant, met zonneterras, waar je wordt verwend met huisgemaakte lekkernijen. In de namiddag is de Arena-Bar dé plek voor gezellige après-ski in Zauchensee.

Sonnalm
Sonnalm ligt op een hoogte van 1740 meter en is een echte, authentieke berghut. De hut ligt direct aan de piste en vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over de omringende bergwereld. Tip: kies voor een heerlijke rundvleesgerecht, waarvan het vlees afkomstig is van de eigen boerderij (Kirchgassgut). Hierna ben je weer helemaal op krachten om door te gaan in het Absolut Park van Flachauwinkl.

Sonnalm, Zauchensee

Berghutten St. Johann im Pongau-Alpendorf

Alpenhof Stadl
De Alpenhof Stadl ligt aan de dalafdaling van de Gernkogel en stelt je nooit teleur. Voor een tussendoortje, lunch of gezellige après-ski zit je goed bij deze hut die ook wel bekend staat als de ‘Gifthütte’. De Schnapps die ze hier schenken is afkomstig uit de eigen Gut Berg distilleerderij.

KreistenAlm
De KreistenAlm ligt op een hoogte van 1283 meter, naast de Gernkogel stoeltjeslift en direct aan de dalafdaling. Op het terras geniet je van een fantastisch uitzicht en binnenin de Stube hangt een ‘gemütliche’ sfeer, onder meer door de traditionele kachel In de namiddag is het bij de KreistenAlm tijd voor après-ski.

Alpenhof Stadl, St. Johann im Pongau-Alpendorf

Berghutten Filzmoos

Schörgi Alm
Berghut Schörgi Alm ligt bovenaan de Papageno lift (1600 m) en wordt geleid door de familie Höllwart. De hut is ingericht in de Salzburger stijl en er is hoofdzakelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Het zonneterras is de ideale plek om aan het eind van de middag nog even van het zonnetje te genieten voor je in de lift naar beneden stapt of terugskiet naar het dal.

Moosalm
De Moosalm ligt aan de dalafdaling richting Filzmoos en is op ieder moment van de dag een toplocatie voor een tussenstop. Voor lekkere trek en grote dorst ben je hier aan het goede adres. Eigenlijk moet je alleen al hier naartoe voor het uitzicht over de omringende bergwereld. Het terras is niet al te groot, dus je moet wel geluk hebben of vroeg komen om een plaatsje te bemachtigen.

Schörgi Alm, Filzmoos

Berghutten Radstadt

Bifei’s Hüttn
De Bifei’s Hüttn ligt direct aan de skipiste en de verlichte rodelbaan van skigebied Radstadt-Altenmarkt. Het is een ideale plek voor families, aangezien de hut over een ‘Kinderalm’ beschikt waar de kleintjes naar hartenlust kunnen spelen. Overdag dé plek voor een pauze tijdens je skidag, ’s avonds het trefpunt voor een gezellige hüttenabend.

Arlhofhütte
Zin om te fonduen? De Arlhofhütte maakt het mogelijk! De authentieke hut is opgetrokken uit hout van meer dan honderd jaar uit en ook de traditionele kachel is een echte blikvanger. Aan sfeer geen gebrek in de Arlhofhütte. De hut ligt direct bij het dalstation van de Hochbifangbahn en in de middag vindt er après-ski plaats. Van 19.00 uur ben je welkom voor een diner.

Bifei’s Hüttn, Radstadt

Wat is jouw favoriete berghut in de Salzburger Sportwelt? Laat een reactie achter!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.