Skip to navigation Skip to main content

Les Menuires: skibestemming pur sang

8389 - Les Menuires: skibestemming pur sang (1)
Les Menuires: skibestemming pur sang

Les Menuires is het grootste en meest uitgebreide dorp van Les Trois Vallées. Vanuit 8 verschillende wijken sta je vanuit je accommodatie in no time op de pistes om vervolgens de 600 km pistes ‘onveilig’ te maken. De wijken hebben elk hun eigen karakter en zijn onderling verbonden middels liften, pistes en skibussen. Les Menuires is een uitstekend bestemming voor families met kids, maar vooral kilometervreters zijn hier aan het juiste adres. Snowplaza bezocht Les Menuires tijdens onze roadtrip door de regio Savoie Mont Blanc.

Direct op de piste

Via de bochtige weg bereiken we ons hotel Hillary in de wijk Reberty 2000. Het is een klein en knus hotelletje direct aan de piste, net zoals de andere accommodaties hier. Deze wijk bestaat uit wat kleinschalige gebouwen in chaletstijl, best knus. Wanneer we onze ski’s onder klikken, staan we na een korte afdaling in La Croisette, wat ook wel gezien wordt als het centrum van Les Menuires. De sfeer is hier totaal anders. Lange en hoge flatgebouwen uit de jaren ’60-’70 bepalen hier het beeld. Het oogt niet heel mooi, maar praktisch is het wel.

Direct op de piste in Les Menuires

Vanuit je accommodatie sta je zo op de piste in Les Menuires

Lange dagtochten door Les Trois Vallées

Les Menuires is een perfect uitgangspunt om de oneindige mogelijkheden van Les Trois Vallées te ontdekken. Je skiet snel en gemakkelijk naar Val Thorens, Meribel en Courchevel. De pistes zijn over het algemeen breed en niet al te moeilijk. Via hoofdzakelijk rode en blauwe afdalingen kun je eigenlijk het gehele skigebied doorkruizen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen een skipas voor Les Menuires aan te schaffen, hiermee heb je toegang tot zo’n 160 km aan pistes. Nog steeds ruim voldoende voor een week sneeuwplezier. Maar echte kilometervreters zullen toch wat dieper in de buidel moeten tasten voor toegang tot de 600 km pistes. Een nadeel van het skigebied is dat de meeste pistes boven de boomgrens liggen. Hierdoor heb je op dagen met minder zicht, sneeuw, mist of wind, weinig mogelijkheden om de beschutting van de bomen op te zoeken.

Lange dagtochten door Les Trois Vallées

Les Trois Vallées leent zich perfect voor het maken van lange dagtochten

Hoogtepunten die je eigenlijk niet mag missen

Eén van de letterlijk en figuurlijke highlights van Les Menuires is La Masse. Vanaf Pointe de la Masse op 2804 meter hoogte heb je een waanzinnig mooi uitzicht op de ongerepte bergwereld. Ook de pistes die vanaf dit punt terug naar Les Menuires lopen zijn stuk voor stuk pareltjes. Een ander stuk van het skigebied dat door veel mensen ‘vergeten’ wordt, zijn de pistes richting St. Martin de Belleville. Niet alleen zijn dit super fijne afdalingen, het is er bovendien een stuk rustiger.

La Masse

Het uitzicht vanaf Pointe de la Masse is overweldigend

Biertje drinken na het skiën

Het blijkt al snel dat Les Menuires geen uitgesproken après-ski bestemming is. Wel heeft elke wijk wat plekken waar je na het skiën gezellig een biertje kunt drinken en waar regelmatig live muziek is. Wij vonden Ninkasi een leuke bar, maar ook Le Mousse en Le Challenge zijn uitstekende adresjes voor een leuke afsluiting van je wintersportdag. Ben je een enorme feestneus, dan zit je hier dus niet helemaal op je plek. Lekker ontspannen na een dag op de piste kan heel goed in de Aquaspa, hier vind je een zwembad, sauna’s, stoombaden en een relax area; een hele fijne manier van après-ski.

Biertje drinken na het skiën

Een biertje drinken bij Ninkasi

Sneeuwscooteren terwijl het donker wordt

Oké, er is dan misschien niet dagelijks een enorm groot feest in Les Menuires, maar dat betekent niet dat er niets te doen is na een wintersportdag. Wij hebben aan het begin van de avond een tocht gemaakt op sneeuwscooters. Na een korte instructie gaan we op pad en maken we wat oefenrondjes. Het rijden op een sneeuwscooter is niet moeilijk, maar je voelt wel dat het een zwaar apparaat is. Je hebt wel een minimale snelheid nodig om goed te kunnen sturen. Na wat oefenen rijden we helemaal naar de top waar we uitzicht hebben op de lampjes van Meribel. In het donker dalen we weer af richting Les Menuires; wat een toffe ervaring!

Sneeuwscooteren terwijl het donker wordt

Een tocht op sneeuwscooters is een superleuke ervaring

Perfecte wintersportbestemming voor kilometervreters

Al met al is Les Menuires gewoon de perfecte wintersportbestemming voor koppels en groepen familie of vrienden. Er zijn hier ook veel grotere appartementen. Mensen die houden van flinke dagtochten skiën en minder waarde hechten aan een bruisende après-ski zijn hier helemaal op hun plek. Het is gewoon een échte skibestemming!

Liften Les Menuires

De meeste liften in Les Menuires zijn modern en snel

Snowboarder Les Menuires

Het skigebied is zeer uitgestrekt

Berghutten in Les Trois Vallées

Er zijn genoeg leuke berghutten in Les Trois Vallées

Uitzicht Les Menuires

De uitzichten zijn indrukwekkend

Zonnebaden in de sneeuw

De stoelen zijn leeg omdat het erg koud was, maar op mooie dagen kun je hier heerlijk liggen

Skiën in Les Menuires

Perfecte pistes voor elk niveau

Les Menuires

Gas geven op de afdalingen van Les Menuires

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.