24 februari 2017 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

5 skitochten in het skigebied van Mayrhofen

Rond Mayrhofen liggen 136 pistekilometers die ieder wintersporthart sneller laten kloppen. Zowel ervaren wintersporters als beginnende skiërs kunnen in het skigebied uit de voeten. Ook families vinden hier de voorzieningen waar zij naar op zoek zijn. Voor ieder type skiër zijn er in het skigebied van Mayrhofen skitochten samengesteld. Op de flanken van de Penken en de Ahorn liggen de familietocht, XXL-tocht, hoogtemetervretertocht, beginnerstocht en fun + action tocht. Stuk voor stuk leuke en uitdagende skitochten waarbij je delen van het skigebied ontdekt.

#1. Familietocht Ahorn

De familietocht op de Ahorn is de ideale skitocht voor beginners, families en skiërs die geen belang hechten aan lange skidagen. De highlights van deze eenvoudige skitocht zijn het prachtige uitzicht over Mayrhofen, de White Lounge en de Iglu Bar.

Klik hier voor alle liften en pistes van de familietocht Ahorn >

#2. XXL-tocht

De XXL-tocht is een skitocht door het hele skigebied van Mayrhofen en gaat voornamelijk over rode pistes. Tijdens de XXL-tocht kom je onder meer op de Penken, Horberg, Rastkogel en Eggalm. Ook de Harakiri moet overwonnen worden tijdens deze tour.

Klik hier voor alle liften en pistes van de XXl-tocht >

XXL-tocht

#3. Hoogtemetervretertocht

Neem de uitdaging aan en waag je aan de hoogtemetervretertocht! Tijdens de tocht worden alle afgelegde hoogtemeters opgeslagen op je skipas en na afloop kun je bij de kassa van de Ahorn-, Penken-, of Horbergbahn een gratis oorkonde krijgen. Aan het einde van het skiseizoen wordt onder alle hoogtemetervreters een seizoensskipas verloot. De skitocht valt alleen volledig te skiën wanneer de dalafdaling van de Ahorn geopend is.

Klik hier voor alle liften en pistes van de hoogtemetervretertocht >

Hoogtemetervretertocht

#4. Beginnerstocht Penken

De beginnerstocht op de Penken is de ideale skitocht voor beginners en neemt je mee over de blauwe pistes van de Actionberg Penken. Onderweg ga je onder meer over de familieafdaling en bij de Mittertrett sleeplift ligt een ideale oefenpiste.

Klik hier voor alle liften en pistes van de beginnerstocht Penken >

Beginnerstocht Penken

#5. Fun + Action tocht

De Fun + Action tocht voert langs alle racetrajecten van de Actionberg Penken, het Vans Penken Park en de Harakiri piste. Op de racepistes wordt je tijd of snelheid gratis gemeten, in het Vans Penken Park zijn tal van kickers en obstakels en de Harakiri is de steilste geprepareerde piste van Oostenrijk.

Klik hier voor alle liften en pistes van de Fun + Action tocht >

Fun + Action tocht

Wat is jouw favoriete skitocht in Mayrhofen? Laat een reactie achter!

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen