29 december 2016 door Joris in 'Algemeen''

Iglu Dorf, Mayrhofen

Op de Ahorn in Mayrhofen vind je een dorp van iglo´s. Bij de White Lounge kun je niet alleen een drankje doen, maar ook overnachten. Met slechts een paar kleine voorzorgsmaatregelen beleef je hier een comfortabele én onvergetelijke nacht. In de namiddag ligt iedereen hier nog met een drankje in een ligstoel te chillen. Wanneer de avond valt blijven alleen de nachtgasten over. Eenmaal in de iglo betreed je een compleet andere wereld. Het geluid is heel anders, aangezien de sneeuw alle ruis absorbeert. Door het aangebrachte kunstlicht krijgt de iglo een prachtige blauwe gloed.

Slapen op een matras

Aan de achterzijde van het Iglu Dorf bevinden zich de iglo´s waarin wordt geslapen. Iedere iglo biedt plaats aan vier personen. Slapen doe je hier niet direct op de sneeuw, op ieder bed ligt een dik schuimrubber matras. De iglo´s zijn ongeveer drie bij drie meter groot en bestaan volledig uit sneeuw en ijs. Een klein lampje naast het bed zorgt voor licht. Om het ´s nachts niet koud te krijgen ligt er op het ´bed´ een dikke expeditie slaapzak, met daarin een dunnere slaapzak van fleece.

Tips voor de perfecte iglo nacht

#1. Slaap in je thermokleding
#2. Gebruik de dunnere slaapzak van fleece, deze wordt gewassen
#3. Verlaat het Iglu Dorf alleen op toestemming van de gids
#4. Maak geen gebruik van vuur in de iglo
#5. Consumeer niet te veel alcohol in verband met onderkoeling

Tips voor de perfecte iglo nacht

Fondue en fakkelwandeling

Het diner vindt niet plaats in de White Lounge, hiervoor moet je naar CaféBistro Freiraum bij het bergstation van de Ahornbahn. Hier kun je even lekker opwarmen en genieten van een stevige fondue. Daarna is het tijd voor een nachtelijke fakkelwandeling door de diepe sneeuw. Een zeer bijzondere ervaring in het verder doodstille landschap. Tijdens de nacht zal je je er over verbazen hoe warm het eigenlijk wordt in je slaapzak en dat je niet eens zo veel last hebt van de kou!

Ontbijt aan de piste

Het moment waarop je uit je warme slaapzak moet om je skikleding aan te trekken is wel even slikken. Daarna staat er echter een heerlijk ontbijt aan de rand van de piste voor je klaar. Ter afsluiting van een overnachting in het Iglu Dorf staan je heerlijke afdalingen op de nog uitgestorven pistes te wachten. Bochten draaien op de vers geprepareerde pistes, super!

Ontbijt aan de piste

Info over een overnachting in de White Lounge

  • De White Lounge bevindt zich op het Ahornplateau, op 5 minuten van het bergstation
  • Van woensdag tot zaterdag verandert de White Lounge na zonsondergang in een gemütlich Iglu Dorf
  • Hotel met 7 iglo´s die plaats bieden aan maximaal 28 personen
  • Meld je voor 16.00 uur aan bij de kassa van de Ahornbahn

Klik hier voor meer informatie over een wintersport in Mayrhofen >

Heb jij wel eens in een iglo overnacht? Laat een reactie achter!

Info over een overnachting in de White Lounge

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen