Skip to navigation Skip to main content

De leukste après-ski bars van Oostenrijk

Beste après-ski bars Oostenrijk
© Spalder Media Group

Après-skiën, dat kun je in Oostenrijk als de beste. Voor veel wintersporters is dit dan ook de nummer één reden om een skivakantie naar het land te boeken. Overdag lekker skiën en dan 's middags feestvieren in de après-ski. Vaak begint de gezelligheid al vroeg in de middag in de hutten aan de piste en gaat het daarna in het dorp door tot diep in de nacht. Laatst deelden we al de meest gezellige après-ski dorpen, vandaag is het tijd voor de leukste en gezelligste après-ski bars in Oostenrijk.

1. Cin-Cin in Gerlos

In Gerlos kun je naast heerlijk skiën op de pistes van de Zillertal Arena ook ontzettend goed feestvieren. De Cin-Cin is al jaren een begrip. Vroeg in de middag dalen de eerste wintersporters af om alvast een plekje te bemachtigen. Wild dansen wordt lastig, het is hier dag in dag uit lekker druk. Ook bekende Nederlanders weten de weg naar de bar te vinden en trakteren regelmatig op een feestelijk optreden. En daarna? Gewoon de straat oversteken naar de Cin-Cin Partykeller!

Cin Cin Gerlos beste après-ski bar Oostenrijk
© Spalder Media Group

2. Gerry's Inn in Westendorf

Door naar het volgende begrip in deze lijst met leukste après-ski bars in Oostenrijk. In Westendorf mag een bezoek aan Gerry's Inn zeker niet ontbreken. Overdag een berghut waar het goed vertoeven is in de zon op het terras, 's middags een feestpaleis. Onderaan de piste, dus daarna kruipend naar huis! Feesten doe je hier op z'n Hollands, met altijd de beste après-ski hits en leukste zangers.

3. De Hofstadl in Flachau

Ook de Hofstadl hoort tot de beste en meest gezellige après-ski bars in Oostenrijk. Je vindt deze feestelijke après-ski gelegenheid onderaan de Hermann Maier FIS World Cup afdaling in Flachau. Dag in dag uit is het hier één groot feest. Bier en wijn bestel je hier in glazen, maar ook in speciale tapjes. Scheelt weer een paar keer naar de bar!

Hofstadl Flachau
© Spalder Media Group

4. Goaßstall in Hinterglemm

In Hinterglemm, onderdeel van het Skicircus, kun je een prima feestje vieren na afloop van de skidag. Aan gezellige après-ski bars is geen gebrek en de keuze is reuze! De Goaßsstal is al jaren een begrip. De vroegere geitenstal is uitgegroeid tot een grote houten après-ski schuur, waar elke dag hard wordt gefeest. Je vindt de bar direct aan de piste en de muziek is al van ver te horen.

5. Mooserwirt in St. Anton am Arlberg

Zeg je après-ski in St. Anton am Arlberg, dan zeg je de Mooserwirt. Zonder twijfel is dit een van de leukste en bekendste après-ski bars van Oostenrijk. De Mooserwirt ligt aan de piste en staat garant voor een feestelijke afsluiter van de skidag. De meeste après-skiërs weten de bar al vroeg te vinden en balen ervan als de muziek rond 20.00 uur stopt. Dit zorgt soms voor hilarische taferelen, want zie maar eens met een aangeschoten lichaam je ski’s terug te vinden... Laat staan de afdaling naar beneden te nemen. Iedereen komt beneden, maar vraag niet hoe!

Mooserwirt
© Spalder Media Group

6. De Eisbar in Kirchberg

Oer-Hollands après-skiën doe je in de Eisbar in Kirchberg. De bar opende in 2005 voor het eerst zijn deuren en is sindsdien een begrip in het dorp. Denk aan de beste hits, regelmatig optredens en veel gezelligheid. En heb je trek gekregen van al dat dansen en springen? Trap op naar boven en lekker Hollands snacken in de snackbar Mr. Snack!

7. Trofana Alm in Ischgl

Overdag skiën op bijna 240 km aan pistes en daarna gezellig de après-ski induiken. In Ischgl kun je beide net zo goed. Het populaire dorp in het Paznauntal biedt een ruime keuze aan gezellige après-ski bars, maar wat ons betreft is de Trofana Alm het gezelligst. De grote beer boven de ingang heet iedereen welkom en eenmaal binnen wordt er gefeest op wel twee verdiepingen! Ook voor goed eten ben je hier trouwens aan het juiste adres. Het restaurant is zelfs bekroond met een koksmuts van Gault&Millau.

Trofana Alm après-ski bar in Ischgl
© Spalder Media Group

8. Fabels in Ellmau

In SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental kun je niet alleen in Westendorf een gezellige middag of avond beleven in de après-ski. Ook in Ellmau ben je absoluut aan het juiste adres. Overdag kun je in Fabels terecht voor een drankje of lunch en tegen het einde van de middag voor après-ski. Trek gekregen? Hier geen snackbar, maar een snackmuur. Heerlijk!

9. Hohenhaus Tenne in Schladming

Een après-ski bar die je absoluut eens moet bezoeken, is de Hohenhaus Tenne in Schladming. De bar is gigantisch en zelfs een van de grootste in Oostenrijk. Zowel vanbinnen als vanbuiten ziet de bar er prachtig uit, traditioneel en met veel hout. Je vindt de Tenne onderaan de Planai. Verwacht hier geen Hollandse meezingers, maar après-ski in Oostenrijkse stijl. Op meerdere verdiepingen wordt er gefeest en gezelligheid is gegarandeerd.

Hohenhaus Tenne leukste après-ski bars Oostenrijk

10. Brück'n Stadl in Mayrhofen

Voor gezelligheid na het skiën ben je in Mayrhofen aan het juiste adres. Dit dorp in het Zillertal biedt meer dan genoeg mogelijkheden voor après-ski. Een tip is de Brück'n Stadl. In de grote, traditioneel uitziende kroeg is het avond na avond feest. Regelmatig treden er bekende après-ski artiesten op en anders knallen dj's de beste hits uit de speakers.

11. Hexenalm in Fiss

Serfaus-Fiss-Ladis staat te boek als een van de meest familievriendelijke skigebieden van de Alpen. Toch ben je hier ook voor een gezellig feestje na het skiën aan het juiste adres. Bij de Hexenalm in Fiss beleeft jong en oud gezellige après-ski. Vanaf 15.00 uur verandert het bergrestaurant in een feestlocatie. Dansen, een drankje doen en de kids lekker samen laten spelen. 

12. SchnapsHans-Alm in Zell am See

Of het nu sneeuwt of juist zonnig is, feest is het sowieso in de legendarische SchnapsHans-Alm op de Schmittenhöhe in Zell am See. Na een heerlijke dag op de latten wordt de berghut omgetoverd tot après-ski gelegenheid. De bar ligt naast het bergstation van de Schmittenhöhebahn, dus bedenk wel dat je na afloop nog een stuk naar beneden moet skiën. Schnaps-Hans maakt er in ieder geval elke dag een feestje van. 

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.