Skip to navigation Skip to main content

Hohenhaus Tenne Schladming: grootste après-ski bar van Europa

50364 - Hohenhaus Tenne Schladming: grootste après-ski bar van Europa (2)

De Hohenhaus Tenne in Schladming is niet zomaar een après-ski bar. Met zeven bars, een drie verdiepingen tellende discotheek, twee Stubes en een restaurant is dit de grootste après-ski bar van Europa. Hier kun je van vroeg in de ochtend tot diep in de nacht terecht om alles te doen wat maar met après-ski te maken heeft. In dit weblog alles over de Hohenhaus Tenne in Schladming, de grootste après-ski bar van Europa.

Après-ski XXL bij Hohenhaus Tenne

De Hohenhaus Tenne ligt bij het dalstation van de Planaibahn en is zowel voor voetgangers als wintersporters eenvoudig bereikbaar. Wie wil kan hier dagelijks al om 11:00 uur terecht om aan de après-ski te beginnen. De Hohenhaus Tenne in Schladming beslaat maar liefst 5 verdiepingen en heeft een oppervlakte van 3000 m². Voor wie een feestje wil bouwen zijn de etages 3, 4 en 5 de plek waar het gebeurt. Bars, vip-gedeeltes, dj-booths, podiums, dansvloeren, meerdere terrassen, alles is hier XXL. Geen wonder dat de Tenne zich met deze cijfers de grootste après-ski bar van Europa mag noemen. Daarnaast is dit ook dé après-ski hotspot van de skiregio Schladming-Dachstein.

50364 -  (4)

Feesten tot je niet meer kan

Alle bekende après-ski zangers hebben wel eens op de bühne gestaan bij de Hohenhaus Tenne in Schladming. Zo gaven onder andere Olaf Henning,  Micky Krause, Andreas Gabalier en Jürgen Drews hier optredens. De (gratis toegankelijke) après-ski gaat hier dagelijks door tot 20:00 uur. Vanaf 21:30 uur is iedereen vervolgens weer welkom om door te feesten tot een uur of half vier. Naast de normale après-ski, worden er bij de Hohenhaus Tenne ook regelmatig evenementen en concerten georganiseerd.

5 tips voor je wintersport in Schladming (video) >

Evenementen bij de Hohenhaus Tenne

Hohenhaus Tenne ligt bij het Planai-Stadion en in deze omgeving worden tal van evenementen georganiseerd. Het hoogtepunt van het wintersportseizoen in Schladming is de Nightrace. 50.000 toeschouwers zijn ieder jaar in januari getuige van deze slalomwedstrijd tijdens de avonduren. Ook wordt er regelmatig, bijvoorbeeld tijdens de opening of sluiting van het seizoen, een groot podium voor de Hohenhaus Tenne neergezet.

50364 -  (5)

(Foto: © Planai-Hochwurzen-Bahnen / Foto Scharinger)

Alles onder één dak

Voor alles wat maar met après-ski en feest te maken heeft zit je goed bij Hohenhaus Tenne in Schladming. Je kunt er niet alleen partyen tot diep in de nacht, maar ook heerlijk eten. In de Tenne Stadl kun je genieten van gerechten die zijn geïnspireerd op de Oostenrijkse-Steiermarkse keuken. Bij de inrichting van het restaurant is gebruik gemaakt van veel hout en staal, waardoor je er dat échte berggevoel krijgt. Wees niet bang dat je Schnitzel van je bord aftrilt, het restaurant is goed geïsoleerd en je hebt geen last van het feestgedruis. Ook beschikt Hohenhaus Tenne in Schladming over het Hohenhäusl (meetingruimte), de Hohenhaus Alm (voor besloten feesten), Pichlmayrstube (besloten restaurant) en de WK-zaal (besloten restaurant). De Tenne in Schladming heeft ook een klein broertje, de Hohenhaus Tenne in Hintertux.

Meer informatie over een wintersport in Schladming

Je zou bijna vergeten dat je in en rond Schladming ook nog uitstekend kunt skiën. Via de nieuwe 10-persoons Planaibahn I+II sta je binnen een mum van tijd in het hart van skigebied Schladminger 4-Berge-Skischaukel. Dit skigebied beschikt over meer dan 120 kilometer aan pistes die verdeeld liggen over vier bergen. Het pisteaanbod is niet al te lastig en door de uitgestrektheid kun je hier prachtige dagtochten maken. Wanneer je aan het eind van je wintersportdag de Planai WM-Piste bent afgedaald, hoef je alleen nog maar je ski’s uit te klikken om aan de après-ski bij de Hohenhaus Tenne te beginnen.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.