Skip to navigation Skip to main content

©Kärnten Werbung, Franz Gerdl

Ben je op wintersport in Oostenrijk, dan is het natuurlijk fantastisch om na het skiën de après-ski in te duiken. Lekker borrelen en dansen op de bekende meezingers. Heel gezellig, maar niet echt rustgevend. Gelukkig zijn de Oostenrijkers niet alleen een kei in après-ski, ook voor een beetje ontspanning ben je hier aan het juiste adres. Luxe wellness mogelijkheden zorgen ervoor dat je na een drukke wintersportdag weer helemaal tot rust komt. Nergens kan dat beter dan in de gemoedelijke Oostenrijkse provincie Karinthië. Overdag losgaan op ruim 800 kilometer aan pistes en ’s avonds lekker ontspannen in de wellness.

Wellness sinds 1870

Wellness is een belangrijk onderdeel van de Oostenrijkse wintersportcultuur. Veel hotels, chalets en appartementen beschikken over wellness mogelijkheden. Sauna’s, zwembaden, massagemogelijkheden en ga zo maar door. Is het niet in de accommodatie zelf aanwezig, dan kun je terecht in één van de badhuizen of zwembaden van het dorp. Ook in Karinthië is wellness een belangrijk onderdeel van de wintersportvakantie. Vroeger was deze luxe alleen voor de adellijke families weggelegd, tegenwoordig kan iedereen er gebruik van maken. In 1870 werd het eerste Karinthische ‘badehaus’ aan de Millstätter See in gebruik genomen. Daar kun je tot de dag van vandaag, samen met de vele andere badhuizen, nog steeds van genieten. Klik hier voor meer informatie >.

© Kärnten Werbung, Franz Gerdl

Zon, skiën en vooral ontspannen

De Oostenrijkse provincie Karinthië is een paradijs voor wintersporters. Dankzij de zuidelijke ligging word je als wintersporter regelmatig getrakteerd op een zonnetje. De skigebieden zijn gemoedelijk, overzichtelijk en niet zo groot, maar hebben voor iedere wintersporter wel genoeg te bieden. Perfect geprepareerde pistes, leuke activiteiten, mooie toertochten en uitdagende off-piste mogelijkheden. De skigebieden zijn familievriendelijk en dankzij de gastvrije bevolking zul je je hier snel thuis voelen. Na het skiën kun je deelnemen aan leuke activiteiten, maar je kunt er ook voor kiezen om lekker de wellness in te duiken. Karinthië biedt op het gebied van wellness veel mogelijkheden. Thermen, badhuizen, sauna's en baden. Alles is mogelijk. Tip: bezoek de Kärnten Therme in Villach. Vier etages en 11000 vierkante meter vol wellness, avontuur, ontspanning, fitness en gastronomie.

© Kärnten Werbung, Bernhard

Zwemmen in de meren

Zoals je eerder hebt kunnen lezen, heeft Karinthië niet alleen op, maar ook buiten de pistes ontzettend veel te bieden. Het landschap is prachtig, gevarieerd en kent vele meren. 's Winters bevriezen de meren en kan er geschaatst worden. Naast schaatsen kun je er ook in zwemmen. Hartstikke koud zul je denken, maar in de speciaal verwarmde meerbaden is het goed vertoeven. Badjas aan en op naar buiten. Met een beetje mazzel schijnt het zonnetje en kun je ook nog een beetje bijkleuren. Een sauna sluit je normaal gesproken af in het koude dompelbad, maar bij de speciale meersauna's neem je gewoon een frisse duik in het meer. Continu genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over de Alpen en de besneeuwde hellingen, zodat je helemaal tot rust kunt komen.

© Kärnten Werbung, Franz Gerdl

Ontspannen met de kids

De wintersportgebieden van Karinthië zijn familievriendelijk en dat kom je ook tegen in de wellness. Naast wellness mogelijkheden voor volwassenen, is er ook genoeg keuze met de kinderen. Een echte aanrader is Thermal Römerbad in Bad Kleinkirchheim, beter bekend van de zin: 'Vanaf de piste de thermen in!'. Drie verdiepingen, ruim 13 sauna's, rustzones en een speciaal avonturengebied voor de kinderen. Ook leuk: de vollemaan sauna avonden in Villach. Klik hier voor meer informatie >.

© Therme Römerbad, Kärnten Werbun

Sluit de dag af met een heerlijk diner

Na een uurtje in de wellness ben je helemaal rozig geworden en is het enige dat nog ontbreekt aan deze heerlijke dag een fantastisch diner. Dankzij de omliggende buurlanden kent de Karinthische keuken veel invloeden van buitenaf. Uiteraard kun je hier terecht voor de bekende Oostenrijkse wintersportgerechten, zoals Wiener Schnitzel en Sauerkraut mit bratwurst, maar ook voor de lokale specialiteiten. Door de vele meren is de lokaal gevangen meerforel een populair gerecht geworden. Proef verder de typische Kaasknödels, het Reindling-gebak en Ritschert. Een wintersport naar Karinthië betekent op en top genieten.

© Kärnten Werbung, Johannes Puch

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.