Skip to navigation Skip to main content

Wintersport in Karinthië: ruim 800 kilometer aan piste!

© Kärnten Werbung: Franz Gerdl

De meest zuidelijke provincie van Oostenrijk is Karinthië. Hier vind je ruim 800 kilometer aan pistes, maar dan net even anders dan je gewend bent. In tegenstelling tot de andere wintersportregio’s in Oostenrijk, is alles hier net even gemoedelijker, rustiger en kleinschaliger. Veel zonuren, een prachtige ongerepte natuur, heerlijke pistes en lekker eten. Allemaal kenmerken die perfect passen bij de skigebieden van Karinthië. Met zo’n 30 skigebieden heb je als wintersporter genoeg keuze voor een hele fijne wintersportvakantie.

Een skigebied met voor ieder wat wils

De skigebieden van Karinthië zijn samen goed voor ruim 800 kilometer aan pistes. De pistes zijn perfect geprepareerd en bieden veel mogelijkheden voor ieder niveau skiër. Of je nou voor het eerst op de latten staat, gevorderd bent of met kleine kinderen op wintersport gaat, je zult je hier helemaal thuis voelen. Over het algemeen zijn de skigebieden in Karinthië niet zo groot en daardoor lekker overzichtelijk. Uitzondering daarop zijn de skigebieden Nassfeld - Pressegger See (110 km aan pistes) en Bad Kleinkirchheim / St.Oswald (107 km aan pistes). Toch heb je wel de mogelijkheid om de pistekilometers van het door jou gekozen gebied uit te breiden. Karinthië biedt namelijk een skipas aan, waarmee je alle skigebieden van de regio kunt skiën en een paar in Oost-Tirol: de TOP-skipas 'Kärnten-Osttirol-Gold'. De pas is verkrijgbaar voor volwassenen vanaf €216,- en voor kinderen vanaf €108,-. Daarnaast zijn er speciale arrangementen voor families en passen met leuke extra's.

© Kärnten Werbung, Steinthaler, Kärnten Werbung, Steinthaler

Wintersporten in het zonnetje

Als je op wintersport bent en je hebt het over de ideale wintersportcondities, dan bestaan die uit een combinatie van veel sneeuw, fijne pistes en vooral veel zon. Helaas valt de realiteit wel eens tegen en heeft niet iedereen de mazzel met een zonnige wintersportweek. Het voordeel van een wintersport in Karinthië is dat de provincie zuidelijk gelegen is. Door de ligging in de zuidelijke Alpen, heb je veel zonuren (zo'n 100 in de wintersportmaanden). Omdat de pistes hooggelegen zijn, zijn deze toch sneeuwzeker en ligt er meer dan voldoende sneeuw.

© Kärnten Werbung: Franz Gerdl

Genoeg off-piste mogelijkheden

Ski jij graag tourtochten of buiten de pistes? Ook dan ben je in deze wintersportregio aan het juiste adres. Er zijn diverse tochten te skiën en ook naast de piste valt genoeg te ontdekken. Geniet van de prachtige natuur en de panoramische uitzichten. Daarnaast beschikken veel skigebieden over een halfpipe, buckelpiste en funpark. Genoeg uitdaging dus. Tip: er zijn ook een aantal skigebieden die reiken tot boven de 3000 meter, zoals skigebied Mölltaler Gletscher en Grossglockner/Heiligenblut.

Culinaire hoogstandjes

We kennen ze allemaal, de typische Oostenrijkse wintersportgerechten. Er gaat geen wintersport voorbij zonder een echte Wiener Schnitzel, een portie Käsespätzle en een dampende Goulashsoep. Helemaal lekker en echt Oostenrijks. Natuurlijk vind je deze klassieke toppers ook in Karithië, maar daarnaast ook invloeden van de omliggende landen. Eet hier forel uit één van de vele bergmeren en proef lokale gerechten zoals het Rendling-gebak of de Karinthische kaasknödels. Sluit de dag af met een typisch glaasje Zirbenschnaps of een glas lokale wijn.

© Kärnten Werbung: Johannes Puch

Ben jij wel eens in Karinthië geweest en heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.