Skip to navigation Skip to main content

9x familiegebieden van Karinthië uitgelicht

7966 - 9x familiegebieden van Karinthië uitgelicht (1)

© Kärnten Werbung, Franz Gerdl

Karinthië is de meest zuidelijke provincie van Oostenrijk en biedt ruim 800 kilometer aan pistes. De wintersportregio is sneeuwzeker en dankzij de zuidelijke ligging en de vele zonuren ski je meestal in het zonnetje. Kleinschalig, knus, overzichtelijk en gezellig, zijn allemaal kenmerken van de skigebieden van Karinthië. Het is een wintersportregio die voor iedere wintersporter genoeg te bieden heeft. Dankzij de vele activiteiten en faciliteiten voor kinderen, is dit de ideale plek voor families met kinderen. Vandaag lichten we 9 familiegebieden van Karinthië voor je uit.

#1. Skiën voor €1,- per dag in Bad Kleinkirchheim

Skiën voor slechts €1,- per dag? Het kan in van Bad Kleinkirchheim / St.Oswald. Dit skigebied heeft 107 kilometer aan pistes en is ook wel bekend van de FIS Ski World Cup Downhill wedstrijden. Dankzij de zogeheten gezins-euro kunnen kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van ouders voor slechts €1,- per dag skiën in dit gebied. Verder bieden veel accommodaties interessante arrangementen aan voor het hele gezin en kun je bij een aantal accommodaties zelfs gratis skiën. Het dorp Bad Kleinkirchheim is ontzettend gezellig, waardoor je je er al snel thuis zult voelen.

© Kärnten Werbung

#2. Veel mogelijkheden in Gerlitzen

Gerlitzen is een skigebied met zo’n 42 kilometer aan pistes met hoogtes tot 1911 meter. Je kunt het gebied vanaf meerdere kanten bereiken en dat biedt veel mogelijkheden. Gerlitzen staat bekend als een echt beginners gebied en heeft niet voor niets het speciale keurmerk: ‘Welkom beginners’. De pistes zijn perfect geprepareerd en tijdens het skiën geniet je van prachtige uitzichten op de Ossiacher See. Tijd voor pauze? Dat doe je in één van de gezellige berghutten.

#3. Nassfeld: het grootste skigebied van Karinthië

Skigebied Nassfeld - Pressegger See is met 110 kilometer aan pistes het grootste skigebied van Karinthië. Het gebied is erg leuk voor families met kinderen. Onervaren skiërs leren hier op een goede manier skiën, terwijl de ervaren skiërs het gebied kunnen ontdekken. Nassfeld heeft fijne blauwe en rode pistes en een aantal uitdagende zwarte. Daarnaast vind je hier funparken en off-piste mogelijkheden.

© Kärnten Werbung, Franz Gerdl

#4. Leren skiën met Heidi en Peter in Heidi Alm Skipark

Falkert is een klein skigebied met ruim 12 kilometer aan pistes en ideaal voor een wintersportvakantie met kleine kinderen. Heidi en Peter leren de kids op een grappige manier de kneepjes van het vak en ook de gevorderde skiër kan hier avonturen beleven. Je maakt hier onder andere een mooie toerskitocht en er zijn freeride mogelijkheden. En na het skiën? Dan kun je lekker schaatsen op de Falkertsee.

#5. Schaatsen en skiën in Weißensee

Skigebied Weißensee is een klein gebied met slechts 7 kilometer aan pistes. Ondanks dat zul je je hier niet snel vervelen. Het is een ideaal gebied voor de beginnende skiër, maar ook voor liefhebbers van wandelen, langlaufen en schaatsen. De prachtige Weißensee is ’s winters één grote natuurschaatsbaan en dat biedt veel afwisseling.

© Kärnten Werbung, Franz Gerdl

#6. Klein, maar fijn in Lavanttal

Het skigebied Lavanttal bestaat uit vier kleine skigebieden, namelijk: Koralpe, Klippitztörl, Weinebene en Hebalm. Ben je zelf een beginner, of ga je met kleine kinderen op wintersport, dan zul je je hier helemaal thuis voelen. De kleine gebieden zijn overzichtelijk en daarom erg fijn. In het laagseizoen mogen de kleintjes hier zelfs gratis skiën.

#7. Wintersport aan het meer in Turracher Höhe

Het skigebied Turracher Höhe heeft ruim 42 kilometer aan pistes en is ideaal voor families met kinderen. De afdalingen zijn mooi breed en niet al te ingewikkeld. Rondom de accommodaties kom je allerlei kinderlanden tegen, waar de kleintjes op een leuke manier kennis maken met het skiën. Dit gebied biedt veel aantrekkelijke arrangementen aan, waardoor het skiën nog leuker wordt. Ook leuk: de speciale pistenbutler die je voorziet van een gratis glas bubbels op de piste.

© Kärnten Werbung, Steinthaler

#8. Naar grote hoogtes in Grossglockner/Heiligenblut

Ben je opzoek naar een bestemming die genoeg uitdaging biedt voor het hele gezin? Dan is Grossglockner/Heiligenblut ideaal voor jou. Het gebied heeft zo’n 65 kilometer aan pistes met hoogtes tot 2902 meter. Vanaf hier heb je uitzicht op de hoogste berg van Oostenrijk, de Großlockner.

#9. Stripfiguren in Katchberg

Het skigebied Katschberg-Aineck heeft zo’n 75 kilometer aan pistes met voor iedere wintersporter wat wils. De prachtige afdalingen bieden adembenemende uitzichten over de omliggende gebergten. Stripfiguren moedigen de kinderen aan tijdens de les en aan het einde van de dag worden ze met paard en wagen teruggebracht. Een ervaring die ze niet snel zullen vergeten.

© Kärnten Werbung, Franz Gerdl

Karinthië, een wintersportregio voor iedereen

Natuurlijk zijn ook de overige skigebieden van Karinthië geschikt voor families met kinderen. Of je de kleintjes nu voor het eerst mee op wintersport neemt, of op wintersport gaat met de meer ervaren tieners, het is voor iedereen een feestje. Mascottes, SkiMovie-parcours, funparken en snelheidstrajecten maken de bestemming leuk voor jong en oud. De kleintjes leren skiën op een speelse manier, terwijl de ouders de prachtige afdalingen kunnen ontdekken. Er zijn diverse arrangementen, waardoor je de wintersportvakantie een stuk goedkoper kunt maken dan in andere wintersportregio’s in Oostenrijk.

Heb jij deze skigebieden van Karinthië wel eens bezocht en heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.