Skip to navigation Skip to main content

7 leuke activiteiten naast de piste in Karinthië

© Kärnten Werbung, Bernhard

Op wintersport naar Karinthië betekent genieten van zon, heerlijke pistes en gezelligheid. De knusse, kleinschalige bestemmingen en de gastvrije bevolking zorgen ervoor dat je je hier direct thuis voelt. Het is de ideale bestemming voor families met kinderen, maar ook rustzoekers, vriendengroepen en stellen vermaken zich hier prima. Met ruim 800 kilometer aan pistes en ruim 30 skigebieden zul je je niet snel vervelen. Niet alleen op de piste beleef je hier de mooiste avonturen, maar ook naast de piste en in het dorp is genoeg te doen. In dit weblog: 7 leuke activiteiten in Karinthië.

#1. De schaatsen onderbinden op de Weissensee

Nergens in Oostenrijk kun je beter schaatsen dan in Karinthië. De vele meren van de regio worden ’s winters omgetoverd tot een grote natuurlijke ijsbaan. Vooral de Weissensee is daarvoor de ideale bestemming. Dit meer is één van de grootste natuurlijke ijsvlaktes van Europa. Schaatsen aan en genieten maar!

© SWS

#2. Een middag langlaufen

Als langlaufliefhebber zul je je in Karinthië niet snel vervelen. Glijden door de bossen, over de open vlaktes en genieten van de prachtige natuur om je heen. Je vindt hier honderden kilometers aan sneeuwzekere langlaufloipes. Heb je nog nooit gelanglaufd, maar wil je het wel een keer proberen? Er zijn diverse scholen die allerlei leuke cursussen en lessen aanbieden.

© Franz Gerdl, Kaernten Werbung

#3. Freeriden buiten de geprepareerde pistes

De skigebieden van Karinthië zijn, met uitzondering op Bad Kleinkirchheim / St.Oswald en Nassfeld - Pressegger See, niet zo groot. Toch moet je je daar niet door laten afschrikken. Met de de TOP-skipas 'Kärnten-Osttirol-Gold' kun je vanaf €216,- (volwassene) in alle skigebieden skiën, maar daar moet je dan wel even voor rijden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je buiten de geprepareerde pistes te wanen. Genieten van de prachtige natuur en het glijden door de verse poeder. Een op en top gevoel van vrijheid!

#4. IJsklimmen: een nieuwe uitdaging

Adrenaline, uitdaging en spanning. Allemaal kenmerken van ijsklimmen. Zowel het Liesertal als het Maltatal bieden daarvoor genoeg mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor de route naar de hoogste waterval van Karinthië, de Fallbach (200 meter), of de routes in het Hohe Tauern (de nationaal park regio). Stuk voor stuk uitdagende routes door de prachtige Oostenrijkse natuur.

© Franz Gerdl, Kaernten Werbung

#5. Ontdek de winterwonderwereld met een skitour

Het is een koude dag en je bent lekker ingepakt aan het skiën. Als je net een beetje opgewarmd bent, kom je halverwege de piste iemand tegen in alleen een t-shirtje en een dunne broek. Puffend van het zweet al schuivend de berg op. Je vraagt je misschien af waarom en hoe, maar deze personen klimmen met speciale vellen onder de ski’s eerst de berg op, om er vervolgens vanaf te skiën. Op die manier kun je buiten de geprepareerde pistes om fantastische toertochten te maken. In Karinthië zijn veel toertochten te skiën.

#6. Wandelen met wandel- of sneeuwschoenen

In Karinthië kun je naast skiën ook fantastische wandeltochten maken. Ideaal als je op vakantie gaat met niet-skiërs. Er zijn genoeg wandelroutes in de regio waar je je uren kunt vermaken. Trek stevige wandelschoenen aan, of huur speciale sneeuwschoenen. Als een ijsbeer wandel je door de diepe sneeuw, zonder er helemaal in te zakken. Best zwaar, maar ontzettend leuk om te doen! Tip: maak de speciale ‘volle maan wandeling’ en geniet van het winterse landschap en de lichtjes van de huizen.

© Klaus Dapra, Nationalpark Region Hohe Tauern

#7. Rodelen op een natuurlijke rodelbaan

Rodelen is één van mijn favoriete activiteiten na het skiën. Met een echte slee de berg op en daarna gillend van het lachen de berg af. 's Avonds is rodelen helemaal fantastisch. De heldere sterrenhemel, winterse kou en het prachtige landschap hebben dan echt iets magisch. Ook in Karinthië kun je erg goed rodelen. Er zijn diverse mogelijkheden in afstand en avond- of overdag. Een tip is om te kiezen voor de 8,4 kilometer lange natuurlijke rodelbaan van het Dreiländereck.

© Kärnten Werbung, Steinthaler

Natuurlijk valt er nog veel meer te beleven in Karinthië.

Wat is jouw favoriete activiteit naast de piste? Laat het ons weten in een reactie!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.