Skip to navigation Skip to main content

5 skihutten in Mayrhofen onder de loep

7983 - 5 skihutten in Mayrhofen onder de loep (1)

Tegen een uur of 11 begint bij veel wintersporters de maag al wel weer te knorren. Het is tijd voor koffie met Apfelstrudel of een andere zoete lekkernij! Wie op wintersport is in Mayrhofen heeft genoeg goede opties voor een gezellige koffie- of lunchstop. Er zijn tal van skihutten met goed eten, vriendelijke prijzen, fantastische uitzichten en gastvrij personeel. Ideale adresjes om de inwendige mens weer van nieuwe energie te voorzien! In dit weblog hebben we 5 skihutten in Mayrhofen onder de loep genomen.

#1. Schneekar-Hütte

De Schneekar-Hütte ligt op een hoogte van 2250 meter op de Horberg. Deze skihut valt niet te missen aangezien het gebouw de vorm heeft van een Pyramide. Kwaliteit staat bij de Schneekar-Hütte hoog in het vaandel. De gerechten zijn iets minder traditioneel dan je misschien gewend bent, maar zijn allemaal geïnspireerd op de Tiroler keuken (Tip: Hütten-Nudel-Pfanne!). Overigens heb je ook de mogelijkheid om hier te overnachten. Dan weet je zeker dat je ’s morgens als eerste op de piste staat!

#2. Tappenalm

Jausenstation Tappenalm ligt tussen de Penken en Horberg en is een echte traditionele berghut. De hut stond vroeger bekend als Josefs Bio Hütte, maar heeft inmiddels alweer jaren de huidige naam. Het is een kleine, gemoedelijke hut die al jaren wordt gerund door dezelfde familie. Op de menukaart prijken klassiekers als huisgemaakte Gulaschsuppe, Bratwurst en Apfelstrudel. Een maaltijd bij de Tappenalm wordt traditioneel afgesloten met een glaasje huisgemaakte Schnapps.

#3. Lärchwaldhütte

De Lärchwaldhütte is een van de laatste aanwinsten in het skigebied van Mayrhofen. Sinds 2015 is de hut, die bij het bergstation van de Lärchwald stoeltjeslift ligt, open. Het zonnige terras biedt een prachtig uitzicht op het omringende berglandschap en de geserveerde gerechten worden met liefde bereid. Mocht het weer onverhoopt te wensen overlaten, dan zit je binnen ook prima. Zo hoort een skihut in Tirol te zijn! Hout, stenen wanden, in de Lärchwaldhütte hangt die typische wintersportsfeer.

#4. Penken Panorahmarestaurant

Het Penken Panorahmarestaurant ligt bij het bergstation Knorren-Penken (Harakirilift) en heeft zoals de naam al doet vermoeden een fantastisch uitzicht te bieden. Het restaurant heeft een moderne uitstaling en is ideaal voor een snelle stop. Tenzij je natuurlijk in een van de ligstoelen op het terras ploft, daar is het moeilijk afscheid van nemen. Van spaghetti Bolognese tot een goede steak of een traditionele Germknödel, het Panorahmarestaurant biedt het allemaal.

#5. Café-Bistro Freiraum

Café-Bistro Freiraum is een prima plek voor een skistop, maar doet allerminst aan een traditionele skihut denken. Dit moderne, kubusachtige gebouw is opgetrokken uit beton en glas. In 2011 sleepte Freiraum met het gewaagde ontwerp een architectuurprijs in de wacht. Highlight van deze ‘skihut’ is het 56 meter lange panoramaplatform met aan alle zijdes grote glazen gevels. Café-Bistro Freiraum is te vinden direct naast het bergstation van de Ahornbahn.

Wat is jouw favoriete skihut in het skigebied van Mayrhofen? Laat een reactie achter!

Meer informatie over Mayrhofen

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.