26 februari 2020 door Wendy in BestemmingenSkigebieden onder de loep

Tijdens een wintersport in Mayrhofen kun je je verheugen op ruim 130 kilometer aan pisteplezier. Middenin het Zillertal ligt een skigebied voor je klaar dat bestaat uit 5 skibergen (Penken, Finkenberg, Eggalm, Rastkogel en Ahorn). Skiërs van iedere niveau kunnen zich hier vermaken: een groot aanbod van blauwe, rode en zwarte pistes, de steile Harakiri afdaling en sneeuwzekere toppen tot boven de 2500 meter. Snowplaza heeft zich verdiept in deze veelzijdige bestemming en deelt 10 tips met je voor een wintersport in Mayrhofen.

#1. De Harakiri piste overwinnen

Iedere wintersporter die wel houdt van een beetje uitdaging moet zich tijdens een wintersport in Mayrhofen wagen aan de Harakiri. Met een hellingspercentage van 78% over een lengte van 1,5 kilometer is deze piste niet geschikt voor beginners. Wie de afdaling tot een goed einde weet te brengen, kan een souvenir met ‘I survived Harakiri’ aanschaffen.

Harakiri

 

#2. Freestylen in het Penken Park

Op de Penken, die te bereiken is via de Penkenbahn vanuit Mayrhofen, voelt iedere freestyler zich thuis. Het uitgebreide Penken Park is zowel voor beginners als ervaren freestylers geschikt. Er zijn diverse lines met kickers, slides en andere uitdagende obstakels. Iedere dinsdag worden er foto’s genomen die je later gratis kunt downloaden.

#3. Skiën op de Ahorn Funslope

De afgelopen jaren zie je op steeds meer plaatsen skicross pistes in de Alpen. Wie in Mayrhofen op wintersport is moet op de Ahorn zijn voor kombochten en jumps. Neem het tegen je familie en vrienden op en strijd voor de eerste plaats op deze Ahorn funslope

#4. Overnachten in de White Lounge in het Iglu Dorf

Overnachten in een iglo is een zeer bijzondere ervaring! En in Mayrhofen heb je de mogelijkheid om dit zelf mee te maken! Ieder jaar wordt er op de Ahorn een White Lounge gebouwd. Na een diner en een drankje in de Iglu Bar val je voldaan in slaap in je warme slaapzak.

#5. Het uitzicht in Café-Bistro ‘Freiraum’

Wanneer je trek hebt gekregen van de XXL-Tour dan is het tijd om naar Café-Bistro ‘Freiraum’ te gaan. Hier geniet je niet alleen van heerlijk eten, maar ook van een waanzinnig uitzicht op Mayrhofen. Iedere woensdag heb je ook de mogelijkheid om hier ’s avonds te dineren.

#6. Freeriden door de verse poedersneeuw

Mayrhofen is zonder twijfel een perfecte bestemming voor freeriders. Dankzij goede liftconnecties kunnen wintersporters de flanken met diepe sneeuw moeiteloos bereiken. Goede freerideplekken zijn de Wanglspitze en de Unterbergalm.

#7. XXL skitour door het skigebied

Hoe groter het skigebied, des te moeilijker het is om je te oriënteren. Om je op de goede route te houden zijn er in het skigebied van Mayrhofen 5 skitours. De langste skisafari is de  die start bij de Horbergbahn of de Penkenbahn. Met 15 liften en 18 afdalingen leer je het skigebied op de flanken van de Penken, Horberg, Rastkogel en Eggalm goed kennen.

Skiën Mayrhofen

#8. Dalafdaling met fantastisch uitzicht

De dalafdaling van de Ahorn is een echte aanrader! Met een lengte van 5,5 kilometer en een hoge moeilijkheidsgraad is dit niet de makkelijkste afdaling van Mayrhofen. Het is overigens helemaal niet erg om je verzuurde benen af en toe even rust te geven, vanaf de piste heb je een prachtig uitzicht op het dorp. In de ochtend is de piste nog rustig en perfect geprepareerd!

#9. De 3S Penkenbahn

In december 2015 is de 3S Penkenbahn in Mayrhofen geopend. Met 24 zitplaatsen per cabine en een capaciteit van 3800 personen per uur behoren wachttijden voortaan tot de verleden tijd. Daarnaast kun je in de cabines ook nog eens gebruik maken van gratis WiFi. Echter is deze lift bijzonderder dan je in eerste instantie zou denken. Voor het design van de liftpalen heeft Doppelmayr zelfs een innovatieprijs gekregen.

#10. Andere skigebieden in het Zillertal bezoeken

Niet alleen de pistes van Mayrhofen zijn de moeite waard, maar ook de andere skigebieden van het Zillertal hebben het nodige te bieden. Zo is er de Hintertuxer Gletscher waar je 365 dagen per jaar kunt skiën. Kilometervreters zullen zich zeker vermaken in de Zillertal Arena en Hochzillertal-Hochfügen.

Meer informatie over Mayrhofen

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen