11 februari 2015 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

Mayrhofen: alle ingrediënten voor een fijne wintersport

Uiteraard kon Mayrhofen niet ontbreken tijdens onze Snowplaza Ski Safari. Een goed bereikbaar dorp met internationale allure en een sneeuwzeker skigebied. We waren onder de indruk van het gezellige centrum, de Penkenbahn (hoog!) en de heerlijke pistes met mooie uitzichten. Alles wat je nodig hebt voor een fijne wintersport!

Sfeervolle en levendige plaats

Mayrhofen ligt op 630 meter, niet zo hoog, en hierdoor is het dorp niet altijd bedekt onder een witte deken. Gelukkig is het dorp ook zonder sneeuw erg sfeervol. De lange winkelstraat biedt niet alleen sportwinkels, maar ook winkels met specialiteiten, mode en schoenen. En natuurlijk heeft Mayrhofen een naam hoog te houden als het gaat om après-ski. In de Icebar en de Brück’nstadl is het iedere dag gezellig vanaf een uur of vier. Bier drinken en dansen kan op Duitse après-skikrakers en internationale (dance)muziek en gaat door tot in de vroege uurtjes. Logeer je wat verder van deze feesttenten af, dan heb je ook totaal geen ‘last’ van de après-ski.

Brück’nstadl

In de enorme Brück’nstadl is het altijd gezellig

Hoogtevrees? Sla de Penkenbahn dan maar over

Nee, ik heb geen hoogtevrees, maar in de Penkenbahn zou je het bijna wel krijgen! De diepte die je meemaakt vanuit de gondellift is enorm. Deze lift, die overigens volgend seizoen vervangen zal worden, brengt je vanuit het centrum van Mayrhofen in één keer naar de witte wereld op 1800 meter hoogte. Hier ligt een prachtig kinderland en een heerlijke oefenhelling voor beginners. Allebei lekker in de zon. In het skigebied zijn overal wel blauwe pistes te vinden voor beginners, maar met name de wat meer gevorderde wintersporters kunnen echt het hele gebied verkennen. Jammer is dat je aan het einde van de dag altijd weer met de Penkenbahn naar beneden moet; er is geen dalafdaling...

Penken Mayrhofen

Een goede oefenhelling en leuke kinderland direct bij het bergstation van de Penkenbahn

Vergeet niet de 150-er Tux te nemen

Het skigebied Mayrhofen-Finkenberg-Lanersbach telt ruimt 100 km aan pistes en voelt groot aan. De noordhellingen kunnen wat ijzig zijn. De afdalingen die je met de Schneekarlift bereikt zijn onze favoriet. Je kunt hier kiezen uit blauw, rood en zwart, en ze zijn allemaal fijn. Ook is het absoluut de moeite waard om de 150-er Tux naar boven te nemen. Op de Horbergjoch en de Rastkogel liggen heerlijke brede afdalingen met een waanzinnig mooi uitzicht. Bovendien is dit het hoogste gedeelte van het skigebied, dus de sneeuw is hier top. En – freestyler of niet – neem zeker een kijkje bij het funpark. Ik keek mijn ogen uit wat voor een sprongen de gasten hier op de enorme kickers maakten!

Horbergjoch

Breed, hoog en een super uitzicht: Horbergjoch

Freestyler Mayrhofen

De freestylers vliegen door de lucht in het funpark

Eten en drinken op de berg

Ik zou m’n rugzak met broodjes maar beneden in Mayrhofen laten, want er is genoeg keuze aan berghutten en restaurants in het skigebied van Mayrhofen. Bij de Pilzbar kun je goedkoop en prima eten in het buffetrestaurant. Erg knus en leuk vonden wij de Schiestl’s Sunnalm bij Schneekar en Heidi’s Hütte dat helemaal aan de kant van de Rastkogel ligt. Het eten is hier goed en de service vriendelijk en snel.

Heidi’s Hütte

Het terras van de Heidi’s Hütte

Ahorn: relaxed en rustig

Mayrhofen heeft nog een tweede en kleiner skigebied: Ahorn. Je bereikt dit gebiedje via de Ahorngondel die op 5 minuten lopen van de Penkbahn ligt. Ik kan me heel goed voorstellen dat families met kinderen en beginners kiezen voor dit gebied in de drukke vakantieperiodes. Het is hier namelijk een stuk rustiger. De keuze aan pistes is misschien niet zo groot, maar ze zijn wel heel fijn! Vooral de rood/zwarte lange dalafdaling is de moeite waard. Doe deze een paar keer op een dag en je krijgt ijzeren bovenbenen. Op de Ahorn vind je tevens de White Lounge, een iglodorp. Op mooie dagen kun je heerlijk relaxen in de zon op ligstoelen. Is het koud, dan zijn de iglo’s heel gezellig. De loungmuziek versterkt de relaxte sfeer in dit iglodorp.

Conclusie: Mayrhofen is een sfeervolle en levendige plaats met een goed skigebied. Geschikt voor zowel skifanaten, feestgangers als families.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen