Skip to navigation Skip to main content

Fiss: 5 tips voor je wintersport (video)

7554 - Fiss: 5 tips voor je wintersport (video) (1)

Fiss is een sfeervol dorp en ligt centraal in het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Veel accommodaties liggen dichtbij of direct aan de pistes, waardoor je snel je ski's onder kunt klikken. Fiss is een modern wintersportdorp, maar de authentieke sfeer hebben ze heel goed weten te behouden. Fanatieke skiërs kunnen zich uitleven op de ruim 200 km aan pistes, die bovendien nog eens zeer afwisselend en uitdagend zijn. Voor de kids is er het Berta's Kinderland, één van de mooiste oefenlanden voor kinderen in de Alpen. Bekijk de video voor een beeld van het dorp, de pistes en 5 tips voor een wintersport in Fiss.

#1. Piste: rode 21, Plazörabfahrt

Aan mooie rode pistes geen gebrek in Fiss. Wij vonden de rode nummer 21, de Plazörabfahrt, een absolute topper. Het is een noordhelling, waardoor de sneeuw hier vaak perfect is en daarnaast is ie heerlijk breed. Bovendien ski je zo bij onze tip #2. het terras op.

#2. Pisterestaurant: Zirbenhütte

De Zirbenhütte is een grote, maar zeer sfeervolle hut onderaan piste 21, 22 en 23. Het restaurant is prachtig ingericht met veel hout en buiten ligt een groot en zonnig terras. Behalve de bekende Oostenrijkse en Tiroolse specialiteiten, kun je hier ook culinair genieten van een 4- of 6-gangen verrassingsmenu genaamd 'Genuss2100'.

Pisterestaurant: Zirbenhütte

Het heerlijke terras van de Zirbenhütte

#3. Fisser Flieger en Skyswing

In het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis vind je meerdere spectaculaire attracties. Zoals de rodelbaan Schneizenfeger in Serfaus en de Fisser Flieger en Skyswing in Fiss. We hebben ze beide uitgeprobeerd en ze zijn absoluut de moeite waard. Vooral de Fisser Flieger is super: zweven als een vogel boven het skigebied. De Skyswing is ook geweldig, maar je dient hier wel een sterke maag voor te hebben ;-).

#4. Après-ski: Hexenalm

Fiss bruist niet van de après-ski, maar dit betekent niet dat het er ongezellig is, integendeel. Aan het einde van de skidag verzamelt iedereen zich bij de Hexenalm dat direct bij de dalstations ligt. Op mooie dagen geniet je hier van de laatste zonnestralen op het terras. Is het weer wat minder, dan wordt het feest binnen gevierd.

#5. Restaurant: Bonderosa

Het steakhouse Bonderosa vind je zowel in Serfaus als Fiss. In een western sfeer geniet je hier van heerlijke stukken vlees van de grill. Dat heb je wel verdiend na een dag skiën op de pistes.

Berta in Fiss

De kids hebben altijd lol met koe Berta

Heb jij nog tips voor een wintersport in Fiss? Laat een reactie achter.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.